Coway Grand Conference

15:30:00




Jumaat lepas sebelum saya menghadiri dinner high achiever bank,saya terlebih dahulu menghadiri Grand dinner coway di sunway pyramid untuk their top performers!Walaupun saya tidak dapat apa-apa award,saya dapat rasakan aura top-top sales coway yang lain.

Saya hanyalah sebahagian dari family one team,walaupun saya macam biscuit dalam team ini,kejap ada kejap tak ade.Tetapi hati dan semangat saya masih kuat dalam sales coway.Alhamdulilah ukhuwah dalam coway bagaikan sebuah keluarga dan semangat kekitaan itu kuat dalam team saya.

saya sayang kawan2 saya
Hari Jumaat tu saya masih bekerja,dan saya  busy dengan 4 application housing loan yang masuk serentak.Saya busy untuk check value dengan 2 panel valuer yang berbeza dan juga menunggu quatation legal fees.Sudahnya saya tidak sempat lunch untuk siapkan kerja sebelum saya tinggalkan semua.Saya tidak akan sedap hati untuk balik jika ada kerja pending.
Faham dengan perasan sibuknya saya dan tidak mahu saya terlambat.Kawan saya telah offer untuk amik saya di office dengan naik skuter kami cilok2 setiap jalan ..Almaklum area Kl kalau hari jumaat sangatlah sesak.Terima kasih Tuhan sentiasa menghadirkan kawan2 yang sentiasa concern pada saya.

Saya tidak pulang ke rumah untuk bersiap,tapi dari office saya pergi ke rumah  hakina sahabat saya untuk bersiap,sebab rumahnya lagi dekat dengan rumah leader .Dan faham saya belum sempat lunch!Kina telah singgah beli nasi ayam kunyit tepi jalan sebelum pulang untuk kami makan di rumah .

 "Kak,duduk je atas motor ni,kina order nasi ayam kunyit terbaik ni"saya senyum je dan memang perut saya lapar sudah..

"Bang,kasi nasi dua bungkus,kicap lebih ayam lebih nasi tak payah lebih"Saya tersenyum..bila 3 orang budak laki yang menjual nasi dengan lori tu pandang kami semacam.Ala2 minah rempit agaknya kami..ye lah duduk atas motor,masih dengan helmet,order dari jauh..,saya tergelak lagi bila dia tuang kicap banyak2 dalam nasi kina

"Bang,apehal banyak sangat? marah ke?banyak sangat tu,jangan marah2 bang..muka kasi senyumm"Kina bersuara dari jauh.kuat suaranya..

dalam hati saya..boleh tahan kina ni..selain peramah,dan banyak cakap,kina ni sebenarnya cute dan comel..

Kami yang akan  bergerak dengan 3 kereta harus berada di rumah leader dengan secepatnya

Marketing rockstar?bersesuaian dengan konsep marketing kami dan ditambah artis jemputan malam ni adalah amy search!Jadi tema dinner malam ni adalah rock star!Saya tergelak je..mcm manalah agaknya muka budak2 semua kalau semua ala-ala rockers  gitu.
Saya tersenyum tengok kawan2 saya ni..dan rasanya saya yang paling simple dalam group ni.Tapi mereka memang buat saya tergelak2 sampai ke sudah.

Satu yang saya teruja adalah tak sabar nak tengok muka2 jutawan yang cool dan humble seperti Najib mcm mana agaknya dia bertema rock malam ni.Firasat saya adalah,seorang lelaki yang kaya dan cool ni selalunya akan lebih simple dan tidak terikut2 sangat dengan tema.Dia akan menjadi diri sendiri.Walaupun najib tidak mengenali saya,mendengar ceritanya dari orang lain saya sudah respect dan menjadi followernya di Fb,saya dapat rasakan dia ada sesuatu nilai yang wajib dicontohi.Kalau tidak dia tidak akan berada dengan apa yang dia ada sekarang kalau dia tidak jadi lain dari orang lain


.
Selepas begitu havoc kami berjalan di sunway pyramid,..kami,singgah menikmati hidangan di restoran tarbush,marrakesh,sunway pyramid..Makanan ala2 makanan arab tidaklah berapa saya gemari.Tapi layan saja...Roti nya lembut..dari xsuka,saya habis dua keping...


smile :)
suasana dalam convention centre
gambar paling buat saya tergelak2 sampai sakit perut
               
GM with members
2016 fighter
Everywhere is one team,you should join us!
Inilah orang kuat one team coway.Sweet couple kelahiran tahun 1985.sweet couple dan saling memahami dan saling bekerjasama.anak dah 4 pun my bigboss ni masih maintain macam budak sekolah.nampak simple dan humble,ada 7 spa di sekitar kuala lumpur dan ampang.wajahnya cukup lembut dan cukup cantik.one thing yang saya puji dengan bigboss saya ni,orang lain sibuk pakai lipstick gelap2,makeup tebal2,dia cantik secara semulajadi.

Bila saya tanya"mana lipstick tadi?"alaa dah basuh muka solat magrib tadi terus hilang dah"

Nampak tu,kaya,cantik,tawaduk dan zuhud..itu ciri yang wajib saya contohi.walaupun boleh digelar jutawanita muda,sifat humble nya buat saya respect!walaupun dalam riuh rendah,hiruk pikuk dan ramainya supporter,dia masih mencari ruang untuk lari dari kemeriahan dewan untuk solat..dan mungkin saya lupa yang saya juga belum solat lagi.tidak...ini semua  dunia saja..


itulah ciri orang berjaya.biar betapa besar incomenya,biar betapa ramai penyokongnya,disaat mereka disebut,disaat mereka dilaung2,Mereka mengasingkan diri untuk sujud menghadap sang pencipta.Dan saya harus belajar untuk itu dari orang2 berjaya ini.


dan saya mencari2 kelibat najib,head group lain.walaupun najib bukan dari one team!dia tetap sumber inspirasi kami.

saya mencari2 dalam samar2nya suasana,dalam kuatnya music.sebenarnya banyak team leader dan group2 lain yang ada.tapi tak semua yang sampai ke jiwa saya.
Mata saya meliar mencari,dari setiap sudut dewan.Dan ternyata jangkaan saya tepat,Najib JUTAWAN coway tidak pakai baju ala2 rockers pun.Tidak berambut panjang,tidak berambut punk.Dia seperti selalu hanya dengan suar jeans,kemeja dan cover oleh blazer.benar jangkaan saya...org yang ada visi dan misi ni sukar dipengaruhi suasana.dan benar seperti yang saya rasa sebelum saya hadir di dalam conference ni lagi.

Dan  dari jauh saya perhatikan,dia cukup baik dan ramah dengan anak2 buahnya.apa yang dia dapat di atas pentas,pasti dia kongsi dengan teamnya lain.semoga terus sukses anak melayu ini!doa saya dalam hati.terus kaya dan berjaya,dan terus tawaduk seperti apa yang saya follow di fbnya dan terus menjadi inspirasi bagi kami yang masih belajar menjadi seperti anda!Dan sebenarnya saya tidak pernah bertegur sapa dengannya walaupun kadang2 berselisih lalu di ofis coway.entahlah ada rasa segan yang tinggi untuk memulakan butir bicara.cuma saya kagum dengan dia kerana bergelar jutawan diusia 30 tahun.

Sama juga dengan bigboss one team,jarang saya berbual kosong dengan mereka,mungkin sebab masing2 sibuk dengan agenda kerja masing2.
Malam tu first time saya layan konsert amy search secara live!Coway mesti bayar puluh2 ribu ringgit untuk amy
 search

Saya sempat melihat lagenda rock ini dalam jarak sehasta.bila semua terlalu bingit melompat2,angkat tangan dan bernyanyi,saya kona ke belakang untuk mencari ruang.

Ditepi sudut saya duduk dan memerhati gelagat team saya yang lain.setahun mereka kerja keras,malam ini mereka kelihatan begitu happy dan seronok.Saya biarkan mereka.Terima kasih coway spend begitu banyak untuk membuat agent2 anda begitu teruja.Dan mereka saya yakin akan lebih kerja keras lepas ini.

Malam itu sebelum pulang kami beramai2 singgah di kedai mamak.al biasanya leader belanja kami makan larut malam.Dan saya tidak sabar pulang bertemu org2 tersayang.....

Impian saya pada 2016,saya ingin success dalam coway dan juga banking

copy paste sharing


Aloloh, sweet nya muka manyak sinyummm...
Caption of the day
;

Me : segan pulak uqasha senroses pandang I gituwww....

Irda ; hai sweety pie, you are so cute, I laaa dammie uqasha senroses tu..

#sajamelawak
#candidofthenight
#coway
#themarketingrockstar
#coway10tasticnight
#cowaygrandconference2016
#sunwayconventioncentre

kina:akak awak ni suka caption awak di fb ni...so simpan dalam blog untuk memperasankan diri hokey?ehhehe...tq dear amik,hantar kan akk.nama anda tersemat rapi dalam blog.awak banyak mempermudahkan kerja akk.moga selalu success
tq dear banyak ajar akak bila akak blur je selalu.tq dear pinjamkan baju2 yang lengan panjang.tutup aurat sangat hokey.hehe
tq dear,any client inquiry,kamu ibarat kamus coway untuk akk.luv u gegirl yang cute! moga kamu suksess,berjaya,kaya dan dermawan seperti jutawan2 coway yang lain.


You Might Also Like

0 comments

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+