Klinik Seri Indah-Taman Sri Gombak

12:46:00


Terpaksa dan di paksa  ke klinik juga akhirnya.Klinik seri indah ni berhadapan dengan cimb bank taman sri gombak dan berdekatan dengan giant batu caves.Di buka 24 jam dan complete siap ada untuk check up ibu mengandung.,ultrasound dan pelbagai lagi.

Actually dekat area ni banyak je klinik panel yang saya boleh pergi,hari ni menunggu lama pula di sini.Doctor sampai 4 orang on duty,ada 2-3 room,tapi saya menunggu 1/2 jam juga.Tapi takpelah...mungkin sebab ramai juga patient hari ini.

Selalu saya alergic dengan panas.Hari ni sejuk sejuk badan rasanya,rasa nak duduk bawah matahari lama-lama,orang demam kan..saya biarkan terik matahari terkena kulit saya.saya sikitpun tak rasa nak lari dari panas.
Luar kaunter ni dah tersedia borang untuk diisi.Banyak jugak company yang ada,ada macam-macam seperti TNB,UM.FAMA ,bank rakyat,cimb...

Thank you pmcare,thank you bank..just isi borang ni dan free medication!Cuma dulu saya under bank takde unlimited sekarang under pmcare dan untuk executive level ada limit per year,saya lepas ni nak buat full body exec check up lah...agak-agak pmcare cover tak ya?nanti saya check untuk gred saya.


alahai comelnya baby ni,baby boy yang comel dan montel sangat.Ni rasa nak beranak lagi je rasanya..alahai...alya pun selalu minta adik kan..ahaks...tapi nak buek cam no..rezeki tak de kan..sedangkan tak pernah sekali pun makan pil perancang ke,nak buat family planning ke..TAK PERNAH hokey!

Minum air kelapa boleh redakan demam?ye ke?saya nak je minta air kelapa ni letaklah ais kan,pastu letak gula baru sodap!itu bukan ubat irda!itu just penyedap selera..tapi kalau untuk demam panas minum air kelapa banyak-banyak untuk turunkan panas ya

air kelapa juga digalakkan untuk ibu mengandung yang kandungan berusia 7 bulan ke atas..sebabnya?my mom said air kelapa ni baik sebab nanti bila beranak takdelah kepala baby tu kotor sangat..ye ke?ye lah kot..sebab tu masa ngandong alya belasah air kelapa banyak-banyak,alya lahir pun kepala dia bersih je..

tapi tak boleh nak terima masa awal kandungan minum air tebu banyak-banyak,actually tak elok tau..tapi i ni tak tahu masa tu,siap minum air coke..nasib tak jadi apa-apa kat baby mama...


baru nak online kena paksa makan ubat seih..selagi tak makan ubat tak dibiarkan sendiri dalam bilik.lepas ni mata kelaut lah ni makan ubat.ubat batuk plus running nose dan ubat sakit tekak..ni semua akan buat saya akan tertidur lena lepas ni...saya tak suka makan ubat..macam-macam helah nak buat tapi tak menjadi..ubat batuk ni syrup bena,selsema piriton & sore throat nama ubat nya lozenges..lebih kurang cam tu lah spellingnya...mana saya tahu?sebab saya pernah berpengalaman jadi nurse sekejap lepas spm dulu!

masih ingat nama-nama ubat,kalau demam kuat sangat augmentin adalah antibiotik yang paling bagus,dan sebiji dulu harganya rm5.tak tahu lah sekarang.

sebab tu kalau kita mula-mula datang klinik doctor akan suruh datang lagi kalau 2-3 hari tak baik juga,sebab dia akan tukar antibiotic bagi yang strong sikit.kalau tak baik juga baru pergi hospital untuk buat blood test.

i tak suka makan ubat..!
tapi kalau tak makan kang makin lambat nak baik..kat ofis keje pun banyak nak disiapkan..aishhh saya tak suka sakit lama-lama,kalau masuk hospital nak sehari dua je...

Ni sebab tak nak masuk lah ni...terpaksa juga buat lawatan kat klinik seri indah ni!

You Might Also Like

1 comments

  1. babe, I tengah google google klinik under pmcare jumpa blog u. hehehe. bagus tak klinik ni? nampak ramai cakap bagus buat checkup mak buyong? kalau utk kids okay ke babe?

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM