Lunch@6pm-errk?(Gila kerja atau apa?)

23:32:00

As salam...no matter how busy i am... addicted dah dengan blog..

baca blog cik epal,nameeroslan,redmummy,saiful nang..rahayurashid,sue haida,n blabla...buat I teruja juga...apa beza nya saya dengan mereka?MASA..WEIH...masa aku!Mereka otai blogger...respect!I ?baru nak belajar berblogger...menulis tu sejak azali dah....tapi nak berblog tu perlukan mentor juga...


dimana irda disitu laptop!Sejak bila irda makan tempat-tempat cam ni?I cari kedai melayu area ni takde u all,jadi terpaksa lah makan tempat orang ada-ada ni,i yang tak berapa berada ni makan ni je lah mampu..krik krik..heheh



 Jom Lunch!My lunch@6.00 pm!erkk...sambil menunggu di jemput..dan sempat godek-godek my Garmin.Dah biasa late lunch..sambil menunggu..

How  i manage my time?Kalau pagi tue saya datang lambat atau saya busy teramatttt sangat,saya memang tak amik waktu rehat.Hari ni saya sampai ofis almost 10 am,office patutnya 8.45!Why late?..as usual..bila nak pergi kerje ada kain baju atas sofa minta dilipat..i akan lipat dulu,ada pinggan mangkuk bersepah i rasa gatal tangan nak buat tu dulu..i tak boleh tenang seih kalau tinggalkan rumah macam tongkang pecah!

kenapa ko tak buat pagi-pagi buta lagi irda?Sebab sekarang pukul 4 pagi je aku bangun lepas solat aku ketagih nak baca blog orang,baca buku!sudahnya aku buat semua tu lepas subuh,lepas baca al quran..(nak juga sebut..:ampun ampun..aku nak habis dah..sikit je lagi muka surat,nak khatam ..jangan khatam newsfeed fb je,yang ni pun khatam lah juga ya irda)aku tak baik,,aku cuba jadi baik

lepas siapkan anak,siapkan semua yang patot,baru legaaaaa....

Boss tak marah ke lambat?I tak mengular hokey..kalau i lambat I akan make sure I tak kuar lunch ganti balik time lambat tu,tak payah lah nak kecoh satu office lepas ni ,nak bagitahu "aku tak kuar lunch sebab banyak keje"memang kadang-kadang banyak keje tapi kadang-kadang I nak balance kan balik masa yang I amik untuk keje lain,jadi cara I biar I dengan Tuhan I,tak perlu nak tunjuk pada sesiapa..tak perlu bagitahu boss aku stay back ni..buat keje ni..tak payah nak mengampu..!

Cukup kamu bermonolog dengan Tuhan"Ya ALLAH aku lambat ni,atau Ya ALLAH aku buat keje lain ni,hal family ke apa waktu ofis hour,jadi cara aku,aku akan stay back lunch break atau stay back waktu balik,korang kalau stayback ada OT kan?Aku tak ZERO claim.moga ALLAH berkatilah rezeki..amin


sebab boss aku tahu aku keje macam mana..just nak tanya korang lah kan,korang nak staff yang datang awal tapi takde sales,lepas tu petang je balik awal,kadang-kadang banking time hilang je...

aku lak..walaupun datang lambat kadang-kadang je ye,kadang-kadang aku terawal!pintu belum bukak aku dah tercongok kadang-kadang,ikut kepala aku je,break the rules tol aku ni,tapi boss aku boleh nilai cara keje aku ni,Irda!apsal dari ber I?ber aku-aku ni irda?ok bahasa sopan balik...saya..-ngee-


Itu cara saya nak berkatkan rezeki saya,buat keje lebih masa percuma tak claim apa-apa atau buat keje lebih dari keje sendiri,bukan keje kita,contohnya"Beb ko tak pecah telur lagi ke sales tu,bak sini aku tolong closekan untuk ko ye"Tersengih kawan I,motif saya?takde lah mengampu kawan saya tu sebab saya lambat,saya tolong ikhlas sebagai sahabat dan sales tu kalau saya dapat saya bagilah dia,sebab itu rezeki dia sebab saya buat lebih ganti balik time saya yang saya buat keje lain tu..,

,selebihnya biar ALLAH yang menentukan.Orang cakap niat tak menghalalkan cara,tapi saya memang tak boleh nak serabut-serabut kalau pergi keje kalau ada hal kat rumah belum beres..saya nak balik peace n harummm je rasanya...

Bagi saya urusan dunia saya tak perlu meminta orang lain menentukan baik buruknya, tentang amanah,jujur dan keikhlasan saya biar ALLAH tentukan,saya takperlu orang memberitahu which one right which one wrong,saya bukan nerd nak follow je,yang penting saya tak aniaya orang,dan saya contribute more than others,dan kena take note saya juga seorang ibu yang ada keje di rumah,dan ada keje-keje lain dalam senarai checklist harian saya. 

Saya tak perlu fikir apa pandangan orang,yang saya fikir apa pandangan ALLAH...kadang-kadang baik pada orang belum tentu lagi baik disisiNYA,kadang-kadang buruk pada orang,Dia belum tentu lagi,kerana pandangan manusia sentiasa tertipu oleh keterhadan kita dalam menilai,kerana kita hanya memandang 180% dalam satu-satu masa,belum sampai 360 darjah...

Bytheway walaupun saya datang lambat hari ni saya ada sales asb RM400K,alhamdulilah,..dan satu Housing loan sign LO RM 116,000.Saya happykan adik tu hari ini,tak tahu berapa kali dia dah ucap terima kasih sebab loan rumah dia lulus!Nanti saya cerita ya di episod lain tentang dia..sebab pic dia ada dalam hp iphone,tapi saya tak tahu letak mana charger saya,dah dua hari saya meminjam charger budak ofice!malam ni iphone saya dah kiok balik..Again IRDA!! Lupa dah mana perginya charger...saya rasa dalam beg coway,tapi beg coway pun saya tinggalkan ofice..so sudahnya ada picture tak dapat share..

p/s
Lakukan sesuatu kerana kamu lebih tahu mana baik buruknya,jangan lakukan sesuatu kerana kamu ingin menjaga nama baik depan manusia...,manusia akan berkata-kata sampai penat,esok bila dia penat dia akan lupa.Dan jika kamu ada haters,itu membuktikan kamu sudah berada di hadapan,orang yang biasa-biasa takkan ada haters atau peminat,tapi bila kamu luar biasa,sebab itu kamu jadi perhatian!

semakin ramai orang sayang,semakin ramai orang benci,sampai dunia kiamat itu tiada noktahnya,adat resam manusia...katakan begini"ada aku kisah?"...

Hehe..esok saya ada meeting 10am till 5,45 am di HQ,arghh sudah charger iphone ku dimana?dimana?alahai...irda..azam 2017,nak jadi irda yang tak pelupa



You Might Also Like

0 comments

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+