Down..6 DAYS!..lost 2 kg

20:12:00

As salam...dan salam hujung minggu...

Dalam sejarah irda lama mc selepas mc 1 WEEK  last 2 years lepas selepas operate..almost 5 days kali ni..Fenomena panas ka?atau sakit apa..yang pasti irda down & weak sangat sampai mood kelaut sungguh! demotivated...

Bad cough&sore throat&high fever...ditambah rencah wassap group yang pelbagai demand buat i agak stress last week,,finally all media sosial i off dan bila orang bertanya i rasa nak marah dan malas betul nak menjawab....

Bila sakit lama...

client cari
officemate cari
boss cari
team cari

Ada soalan..pregnant ke?admitted ke?...tak..i dizzy dan vomiting,but not pregnant!..Yang best berat badan turun 2 kg walaupun hanya 3 days tak berapa selera makan!Allahuakbar..indahnya nikmat sihat..syukurnya dengan nikmat sihat...

Hari jumaat tu irda gagahkan ke office jugak,,cause nak buat accepted asb loan yang pending tu..sudahnya terbaring je di surau sebab batuk non stop,nak bercakap dengan client pun tak senang,apalagi banyak sangat soalan yang memeningkan...

Lately memang irda akui semakin kerap demam.Mungkin sebab mood irda bercampuraduk atau mungkin cuaca Malaysia yang tak menentu,lagi satu irda memang tak tahan panas,bila org dengar mesti menyampah,macam puteri lilin sangat kan..tapi memang itu lah hakikatnya..thats why hubby said"kena tukar angin...kena rasa negara 4 musim dah..nanti mama lagi makin putih,makin sihat..makan pun takde dah bersantan-santan,makin slim..no chillies sangat,kulit makin terjaga..tak nak ke?"..ayat pancing tu...hemmm...

Bila panas-panas ni singgah jugak lah tengok progress rumah kat gombak tu,termenung dari jauh tengok orang yang bekerja di bawah terik mentari..kesiannya....bersyukurlah kita yang kerja bawah aircond kan,tengok diorang tu dah lah keje berat,panas lagi....tak sabar nak tunggu rumah tu siap..

Bila rumah tu siap...irda akan perlahankan langkah dan atur strategi baru lepas ni..insyaALLAH.

You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM