MY LOOKS: Catatan Pengalaman Buka Puasa@ De Palma Hotel

23:31:00

Pic@ De Palma 2015

As Salam & Salam petang

Hiii..Irda ada half hour untuk coret-coret kat garmin ni.Susah hati dari pagi tengok nuffnang tak move,ingatkan blog I ni problem..rupanya tidak..so nak tak nak i nakkk sangat update something,bila ada idea tak de masa,bila ada masa..kering idea..sekarang ade idea.so on laptop..

Hari ni hari khamis as usual Irda puasa sunat...Dan sekarang tengah guna wifi di macdonald masjid jamek.Aduhai kuat menahan tau..kiri kanan orang makan.Lantaklah..kena ada determination jugak,lagi satu jam setengah je irda oii...takkan nak buka kan..Tak taulah sejak banyak blogwalking blogger-blogger otai,irda ni buat keje satu minggu asyik ingat nak update belog je...suka sangat baca-baca blog orang sampai ketagihhhh sangat nak  menulis...Alahai irda..sudahnya satu minggu ni macam keje lemmm sangat rasanya..boleh seminggu ni I baru close asb dalam 150 k je..banyak betul I berangan minggu ni..mungkin mood i kelaut..diulit kenangan...ceewah..mula mengarut irda

Bayangkan lunch rasa nak bukak laptop,bank tutup je nak bukak laptop..apa dah jadi irda?Entahlah...suka sangat rasanya jejari runcing ni menaip(PERASAN RUNCING...)ye kan je lah ye ...rinduu rasanya..sekarang line broadband i dah slow dah balik..nak kena tunggu renew data pulak..so nak tak nak mana wifi irda on je lah laptop..


Ni pic semalam..lunch @ 6pm dan on laptop sambil makan..boss lalu buat tak tau je..tekun usha blog lagi...sambil menunggu dijemput..sempat tau ...konon ala-ala busy sambil makan..sambil menaip...

AND now! tengah menulis ni...irda tunggu mummy zumba kelas datang..ermm lama tak datang kelas..so sambil tunggu sambil menaip..walaupun di macdonald..walaupun bau burgerr menusuk hidung..walaupun tengah puasa..macam tak kisah dah..tu diaa..semangat tu dah mai...ada pro &cons jugak ni...

so cerita bab puasa..irda nak kriuk-kriuk sikit pengalaman buka puasa di de palma hotel ampang tahun lepas.mana tahu ada yang plan nak buka puasa disana tahun ni kan..sebelum tu sebab ni dalam header my looks nak cerita gak pasal outfit..sebab pic ni diambil di hotel de palma hotel jalan ampang.

irda ko perasan kan..asyik nak letak gambar sendiri je..biarlah...tu rasa cam comel je..edit 360 darjah..heheh...so share lah..cer pic i tu comot..tak kuasa akak nak kongsi dik oi...adatlah kan..manusia kan suka nengok yang indah-indah je..i pon tak sanggup tengok muka i kalau bangun tido..

outfit

Baju kurung moden:Kain nya i beli di bukit tinggi padang,masa ni shopping dengan mum,kalau mum takde i nak beli semua colour untuk kain ni,sebab mak merangkap my finance department,so beli selai je warna kuning.Jahit baju ni di padang,tempah hari ini dua hari siap gitu.

Tudung:HAA tu tudung bawal creepe,i kalau pakai bawal boolat muka..cuma tipuan camera tak nampak sangat kan kan....tu RM10 je .i BELI KAT PASAR area ofis i.Kat jalan tengah area jalan raja chulan tu,setiap hari jumaat ada pasar macam bazaar tu.semua ada..kalau tak kuat iman..semua terbeli tu..

kasut:VINCCI

Handbag:charles&keith..

sebab kejap lagi nak buka..nak citer sikit pengalaman buka puasa ramadan lepas di de palma hotel ampang.sebab mood nak berbuka dan tetiba teringat nak share.

Readers yang berbuka di de palma,dari lif ke lobby ada alunan AL-QURAN.I tak pasti lah hanya di bulan ramadan ada alunan  AL-Quran dan ini first time masuk hotel dengar.Selalu i dengar masa pergi dentist dan masa kat hospital pusrawi dulu pun ada dengar.masa azan pun kuat bergema dengan laungan azan dalam hospital.bayangkan kalau orang yang tengah nazak atau sakit tenat,bukan itu buat mereka tenangkan?Credit bagi mereka yang masukkan elemen kesedaran ini...

Tapi i tak pernah check in pusrawi..dulu asyik tawakal je..i check in..kenapa panggil check in bukan admitted,sebab masuk tawakal wahh rasa mewah sangat..even sakit menu tak ingat dunia nak pilih..macam-macam ada..teruk irda ni,,dan kalau boleh nak bilik double je,tak pun single..tak sedar entah-entah over cover..hehe..

lepas ni kalaulah sakit masuk pusrawi je lah..tapi kalau boleh tak nak sakit-sakit dah... 
 
Majoriti staff adalah melayu.dan tak salah saya de palma ni under PKNS.

Parking yang senang dan dekorasi yang cantik,harga berpatutan dan pilihan makanan yang banyak dan bersesuaian dengan selera orang melayu.Memang terbaik!tahniah de palma hotel...

Tapi satu je problem,ruang berbuka buffet masa tu agak sempit,mungkin terlalu ramai yang menempah.akibatnya ada yang tidak ada tempat duduk.Hopefully tahun ni pihak de palma cari idea macam mana nak menampung pengunjung yang ramai .Sebab mungkin sebab harga yang berpatutan,hotel de palma menjadi pilihan warga ampang & kuala lumpurr untuk berbuka.

Oklah..actually banyak picture lagi...tapi nak start zumba dah...sambung next time...daaa...

p/s

selamba lah walau dimana jua anda berada asalkan kita tak buat salah apa-apa,contohnya duduk lama di macdonald tanpa order apa..ngee ngeh ngeh..

kalau ada staff yang tanya"cik nak order?"

jawab je selamba
 
ME:Tak ..tq.saya nak guna wifi free ja..hehehe...

taklah actually irda puasa hari ini.sebab tu tak order
 .tapi dalam bag memang ada macdonald,,my feveret macchicken(betul idak spelling?)..tadi boss belanja kat ofis..sebab puasa tabau jelah ke kelas kan..

sat ag boleh buka untuk lapisan pertama di kelas..kenapa lapisan pertama..sebab nanti balik kelas makan mihun ,kuih muih,air tembikai sejug...gilerr makan...hehehe tue berat makin naik...    

ok daaa.... 

  
  



You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM