Cameron Highland:Strawberry Park Resort

11:57:00


Hi...As salam & Good evening...

Sebab Next week  nak pergi Cameron dengan 4  sekawan gang..so jumpa balik picture masa pergi Cameron,dah berhabuk picture-picture ni,jom lah simpan dalam irda garmin ni kan....Nak update masa stay kat Strawberry Park Resort..Ni first time stay kat sini,selalu duduk Heritage je,saja lah try tempat lain pula kan...
 
Nak Share tempat ni..Actually masa ni macam tak best lah..entah lah..rasa macam rate mahal tapi biasa je...Per Night RM500++ something...Bagi I orang biasa ni cam mahal lah jugak...Tapi masa ni macam tak plan nak pergi pun..Booking hari ini esok pergi..Rasanya masa ni pergi sebab nak lari dari sibuk keje..Tue yang rasanya mahal sikit sebab last minit booking kan..


.


Baby Alya ni lah paling suka tempat sejuk...Suke betul dia tempat ni cuma dia takde kawan kan..I pulak walaupun pergi short holiday macam ni..Rasa biasa je...takde lah excited terlebih sangat..lagipun selalu sangat dah pergi cameron.....hahah..


 
Strawberry Park Resort terletak di atas bukit,kalau naik dari bawah cam tu lah jalan pusing-pusing,tempat ni memang GREEN giler...dah cameron kan,memang lah green ..kalau tandus kering kontang itu ke padang pasir lah sis Irda oii...
 
Tapi I tak suka sangat tempat ni sebab entah sunyi sangat..untuk orang honeymoon baru kahwin boleh lah kot.".saya ingin bingar,ingin dipasar,atau lari ke hutan teriak ku..."--dialog Dian dalam ada apa dengan cinta.ceh ceh...tetiba je  kuar dialog tu aadc


  Sungguh hijau suasana,ini siang hari i bolehlah snap-snap,kalau malam hari serammm..Sure kalau dalam kereta tak pandang keluar dah....hahaha..penakot gak aku ni...Ini view dari atas ..



Amboiii..posing ngalahkan mama dia...
 
 
 Lepas Alya posing-posing di Lobby(Alya je posing,mama alya pemalu nak bergambar..:D ),inilah studio suite kami,terletak di bahagian bawah 4 tingkat ni,jadi view dari sini tak berapa menarik,kalau bahagian atas view cantik sikit kot...


Masa ni tak tergerak hati nak ambik gambar bilik lebih-lebih,sebab penat...rasa nak tido je..ye lah perjalanan dari KL berapa lama dah kan...Bilik ni sejuk gilerr,,tak payah pakai aircond,sojukk macam kat oberseaa rasanya,alya pun tido alaa ngada-ngada cam tu...


Ini pemandangan dari balcony studio suite kami...Walaupun tak berapa gemar coffee,acah-acah nampak classy sikit baca buku sambil minum coffee...actually mania I pada buku,pergi bercuti pun lebih suka lepak hirup udara segar sambil baca buku..
 
Errmmm..bercuti LEKAT dengan buku macam ni baik duduk kat balkoni rumah I je kan,boleh jugak buat cam ni tak yah lah nak sampai ke cameron just nak lepak santai baca buku macam ni...huhu...kutuk diri sendiri ni



Ini suasana luar dari strawberry resort,pagi-pagi kami jalan kaki menuruni bukit,amik udara segar,jambatan tepi tu rasa macam nak lalu je..tapi sebab agak berbahaya untuk pengunjung,tak boleh dan dilarang untuk lalu rasanya...




 


Breakfast di strawberry park resort memang terbaik,,bukan sebab menu makanan,yang tu kita dah biasakan,,mana-mana boleh dapat,tapi view,dengan suasana dingin di pagi hari,dengan bunyi unggas dan green view sambil menikmati segelas teh o panas memang dapat meleraikan sedikit kekusutan minda yang bersimpang siur dengan urusan manusia...tetiba kepalaku yang sentiasa tintong dengan numbers,bertukar nampak rama-rama terbang dan pelangi menyinar--arghh drama betullah ko irda..ngee--
 
Nikmat rasanya hidup dan makan dengan tenang.kalau tidak biasanya pagi-pagi cam ni kejar time,elakkan jam,train stuck and so on..botol air terjatuh sebab tangan kiri kanan penuh dengan bag dan handbag,tiket train gigit ngan mulut,rebut-rebut masuk train..bila petang belum masuk ketiak orang bau hamis aku tercium,tengik hidung ku.....hHhHAA..adohai..arghh bosan betul suasana cam tu....
 
disini begitu rilekss rasanya...


Asyik breakfast nasi lemak je..sesekali western sikit..tapi kalau dah namanya tekak melayu,tak kenyang seih makan ni je,tetap cari nasi goreng atau nasi lemak jugak,lepas makan nasi roti canai sekeping...menu breakfast full package...:D..


Kalau pergi Cameron mesti tak lengkap kalau tak petik strawberry kan,haaa..ini lah buat Alya teruja...amboiii..awat awak comel sangat ni baby mama....
 
Haa sayur-sayur ni agak-agak kalau tanam kat kawasan rumah I hidup subur cam ni tak haa?macamlah rumah ku ada tempat luas cam ni kan ,dahlah rumah macam sarang burung,ada hati nak bercucuk tanam,,OK GELAKkan diri sendiri...??...Ya ALLAH sukanya tengok...rasa nak petik-petik je daun sayur-sayur ni

 
 

 

 

 



Ok..Thats all cerita di Cameron-strawberry park resort yang dah pergi masa tahun-tahun lepas,so this coming 29 April 2016 irda akan ke cameron lagi,kali ni kami pergi ramai-ramai...dan tak stay di strawberry park resort dah..
 
Terima kasih kerana sudi baca cerita ntah apa-apa ni dan .terima kasih nuffnang..sebab boleh view iklan dah....hehehe
 
DAAAA....

 

 
 
 

 

You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM