Cendol Bakar Drive Thru-Kuala Selangor

05:53:00

 
Kalau  lalu Kuala Selangor jangan lupa singgah cendol bakar drive thru ni.Ada juga tempat
duduk disediakan beratap rumbia...Tapi kalau malas nak turun kereta dan parking memang sentiasa full,drive thru je lah erk..ala-ala macdonald gitu
 
 
Cendol ni kalau duduk minum sini dan kalau nak bungkus tak habis minum boleh siap refill tau,tue senarai cendol yang ada..Memangg sedappp sangat kalau anda penggemar cendol...Complete set..boleh cuba semuanya..tak rugi memang terliur apalagi kalau musim panas sekarang..Tempat ni selalu je sesak


Selain cendol kawasan sekeliling ada juga jual makanan ala-ala kampung,seperti sata,keropok losong,nasi ayam,coconut shake,durian crepe dan paling irda suka lempeng pisang..
 
Alaa pisang yang dilenyek-lenyek kemudian dibungkus dengan daun pisang,kemudian diisi parut kelapa kemudian disalai,makan time panas bersama cendol pulut durian memang tak ingat dah. apa-apa,tau....makan penuh nikmat !
 
Siapa dari KL kalau nak datang sini boleh je ikut latar 45 minit sampai lah,Irda kalau balik kampung inlaw mesti tak sah kalau tak singgah,kadang-kadang weekend rasa teringin sangat minta nak balik kampung just terfikir nak telan cendol ni.Banyak je cendol kat KL ni..tapi yang ni memang fenomena.
 
Tempat ni pernah masuk jalan-jalan cari makan TV3 tau.
 
Kat sini memang pengungjungnya berbilang bangsa.Tempat ni dah naik dan ramai orang kampung yang berniaga kecil-kecilan...
 
Siapa nak singgah sini search je kampung assam jawa,Kuala Selangor dan cari cendol bakar,mesti jumpa,kedai ni betul-betul tepi jalan nak menuju ke kuala selangor dan Jeram.
 
Lama dah irda tak pergi sini,tue rindu tue..masuk tulis kat blog..rasa menceceh air liur bila ingat cendol...apalagi panas-panas ni,mesti cendol tu sekali slurrpp je tambah lagi...
 
Wuarghh..nak cendoll..hikhihk...

You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM