Bulan marketing di FB

00:16:00

 
 
Assalamualaikum readers...
 
11:40pm now,mengantok dan penat semua ada..anak baru ditidokan dengan lena,mr hubby sedang menikmati secawan teh o ...
 
Hari ni busy-busy as usual rutin minah kelam kabut macam irda ni di office,
dua hp tak pernah free dari wassap masuk..hp pertama ada lebih 10 groups wassap,hp ke 2,lebih dari 7 groups.,belum termasuk client bank dan client coway...sebab tu hp samsung irda tu asyik jammed je...!
 
.Alhamdulilah ..malam ni ada orang nak register coway...Syukur sangat tau,dalam sibuk-sibuk tugas hakiki marketing online terus berjalan..dan iklan di FB akan berlanjutan pula pm di wassap..terima kasih lah siapa yang cipta wassap ni,business free tanpa bayar rental..ahaks..cuma irda lah pening nak jawab satu-satu kan..
 
Tapi cuba rileks je,,amik nafas dalam-dalam,bila rasa pening sangat tutup satu hp...dan latih diri solat awal waktu walau macam mana sibuk pun..nanti lama-lama  all inquiry settle one by one..
Orang cakap irda bela jin ke?hehehe tak....irda doa dalam dhuha minta ALLAH permudahkan sangat urusan harian...
 
Tak tunjuk baik tau..cuma nak bagitahu..cuba u all buat sesekali dua rakaat pun cukup..cuba rasa aura bekerja masa tu..dan banyak perkara akan Allah tunjukkan dengan nyata ...lepas tu kan...kita rasa tenang sangat walaupun kadang-kadang kita berhadapan dengan orang-orang yang macam ragam..kita akan jadi cool dan anggap kalau ada customer yang bising-bising atau lorat nak mamp** anggap je ibarat langau yang lalu ...heheh...kejam tak perumpamaan tu?...
 
sebab orang ni macam-macam tau...yang tak tahan tu yang rasa dia bagus sangat dan tahu dan lebih tahu dari kita..dan rasa kita ni hanya balaci yang hanya boleh diperkudakan...eeeh....ngan aku silaplah...confirm menjawab hahaha...)nak complaint??go ahead...
 
 
 bulan ni 99% client irda dari marketing online..
Ehh power sangat ke marketing di FB ni?Biasa je .sama je macam orang lain,tapi marketing online ni membuktikan rezeki Allah kan ...macam mana orang tu terclick nama kita dalam ramai-ramai orang yang jual coway dalam Fb tu?Balik kepada konsep kun fa yakun..
 
So irda tak nak membebel panjang sebab sesangat lah penat,pala pun ting tong,,tadi nak tertido dah masa tidokan anak...tapi hubby bagi iklan pulak
 
"maa...nak teh o panas please"/..walaupun kepala berat dan tersangatlah penat,orang cakap permintaan suami tu harus diutamakan...haaa nak tahu tips murah rezeki?sentiasa lah berusaha menyediakan walaupun segelas air untuk hubby minum walaupun dalam penat.walaupun dalam keadaan kadang-kadang kita tersangatlah lelah....kerana sesungguhnya setiap pergerakkan itu hanya malaikat yang mencatitnya...

kalau boleh masa buat air tu doalah"Ya ALLAH,sesungguhnya dalam penat ni ku gagahkan diri untuk berlaku taat,jadikanlah aku hamba yang kau sayangi dan tunaikanlah doa-doa kecilku"..irda pernah buat tau,esoknya banyak permintaan terlaksana..hhehe...cubalah....cehhwah ceramah sangat ko kan irda ngee-
 
Ingat..sehebat-hebat seorang wanita itu,dia hanyalah seorang perempuan.....boleh meninggi suara dengan orang lain dalam waktu berkerja,di rumah belajar-belajar rendahkan suara walaupun hendak menegakkan sesuatu isu..berlembutlah...,walaupun waktu bekerja kita kadang-kadang tersambil lewa menyiapkan tugas,di rumah setiap arahan adalah satu ketaatan,..

boleh minta hubby menolong kita dalam penat-penat kita untuk seimbangkan tugas di ofis atau di rumah..,tapi itu permintaan "tolong" ..ahakss..bukan memberi arahan tau..no no no...ada beza tu...

sesungguhnya kelembutan dan sifat merendahkan diri kunci segalanya...jangan terasa power di rumah..walaupun di luar suara kita selalu didengar oleh bawahan kita,,,
 
dunia yang kita kejar,cita-cita yang kita impikan..akan terlaksana jika ada nya redha Tuhan,dan redhanya Tuhan terletak atas doa orang tua dan juga redhanya pasangan.

...JANGAN mendabik dada,memandang kelangit ibarat dunia ini kita yang punya,kerana hebatnya kita sebagai seorang wanita yang bekerjaya atau menajadi usahawan terbilang,itu kerana restu mereka.-mereka ..

pokok yang tumbuh kukuh,mekar dan rimbun itu kerana akarnya kuat menmpung kekuatan pokok itu hidup subur,itulah perumpamaan seorang wanita yang berjaya itu tetap perlukan akar(sokongan)dari keluarganya...tanpa akar yang kuat mencengkam pokok akan tumbang dan jatuh menimpa bumi...
 
 
"bila memandang langit jangan lupa bumi dipijak,ligat mencari duit,tetaplah urus masa  dengan bijak"dan sedarlah bahawa wanita yang berjaya itu tetap tulang rusuk yang bengkok"...faham?fikirkan...
 
ok nunite readers...nanti irda share apa yang customer irda  register hari ni ya...
 
daaa....
 
 


You Might Also Like

2 comments

  1. betul tu babe. walau macam mana besar pangkat seorang wanita, balik ke rumah dia tetap seorang isteri kepada suaminya, anak kepada kedua ibu bapanya.

    semoga dipermudahkan urusan you, yangg. love you :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you cute mommy..cant wait nak jumpa u secara nyata..asyik di alam
      Maya je..hehe

      Delete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+