Cameron 2016-Part 1:Kisah melalui jalan baru...

11:50:00


As salam....dan salam hujung minggu....wah wah,semua hujung minggu bangun lambat?tak baik tau...walaupun hujung minggu atau hari bekerja,tapi berpagi-pagilah seperti biasa,bangun solat subuh kemudian buat senaman ringan dengan menyental baju sekolah anak,kasut sekolah anak...kalau u all belum ada anak,sental toilet atau mop lantai ka...tue cara exercise yang bermanfaat..:)

peliklah tak paham ngan anak dara i sorang tu..baju hitam..tang lengan,tang leher..iskk..I DULU takdelah selekeh cam tu sangat...dah rendam ngan clorox bagai still tersiat kulit (tipu je ni)di jejari i bila memberusnya...adohai...agaknya dia partime kat makcik kantin sekolah kut...sobs sobs...

lepas ni nak cuba lah rendam dengan air alkali coway!hehehe...

Remember"Success people is morning person!"SO....Jangan tido sampai ke tengah hari walaupun
anda bercuti hokey?

Irda kat library sekarang ni...now 10:30am hari sabtu,tadi breakfast di jalan raja bot.terbaek sangat rasanya...sebelum melayan alya membaca buku,irda nak update story di cameron pada cuti public holiday labour day tempoh hari.

Sebab tu labour day....memang nak merehatkan minda sesangat dari bebanan kerja.sebab I rasa I bukan saja pekerja bank,agent coway,i juga bibik di rumah i,di rumah family i,i jadi call centre kawan-kawan,jadi kaunter pertanyaan jiran-jiran dan sudahnya 24 hours i tak lari dengan soalan berkaitan kerja,,,I OK JE....sebab kalau irda diam dalam satu hari mungkin ada orang-orang akan pelik...-meh-
 

lunch di sini

Percutian kali ni sekali nak bersedekah untuk kawan-kawan,setakat belanja makan tu dah biasa sangat kan.so kali ni i sponsored short vacation.Mereka adalah yang banyak membantu dalam kerjaya coway.So sekali boleh temankan pergi jenjalan dan memeriahkan..Kenapa cameron?sebab tu yang hubby suka,katanya sebelum pergi london lepas raya ni,dia nak ke cameron dulu...huh london sangat lah laki den di...layan je lah asalkan boleh ajak kengkawan sekali....

Adam nak balik rumah tertinggal bas sekolah nya...tambang bas biasa RM1.00 ..tapi dia ada cuma 50 sen..Fikir punya fikir..teringat dia bas yang satu pak cik konduktor nya mata juling..tengok benda2 jadi dua..

Bas pun sampai..adam dengan penuh yakin naik bas tu..

Pak cik : nak kemana?
Adam  : balik rumah..
Pak cik : seringgit..ni tiket
Adam  : nah...bagi duit 50 sen
Pak cik :  ni mana cukup
Adam  : tu kan 2 keping 50 sen 
Pak cik : yea lah 2 keping..TAPI  KO  KAN DUA ORANG...!
Bertolak hari jumaat,29th april,konon amik cuti sehari ,jasad ku je xde kat bank,phone non stop...


Wealth management:"Irda,how ur unit trust investment,how much your closing today"

Me:" closing early yesterday,with 82000 UT-EPF ...closing early...sory,my figure not so boombastik,will try harder for next month"

Sunlife people:"Beb,ur customer ni  tak boleh issue policy ni,ic  mana..."-alamak lupa email lah tu

Customer:"Kak saya bankin cheque semalam,sepatut clear hari ni,napa tak clear eh..boleh tahu tak kenapa?akak boleh cheque tak balance account saya..."

Tetiba hp lagi satu

coway client:Dik ..kata technician nak datang hari ni,tak datang pun seperti dijanji,bila nak pasang?makcik takde kat rumah esok..tolong call kan technician

I pun call tenchician,tak jawab,call office coway,call customer servis...dapat call,then call makcik tu balik,then wassap leader dan bagi jawapan bernas kat makcik-lega...

HP bank i off...hp coway i off...-LEGA...tapi sekejap je hati tak tenang kalau off,iskkkkkk...bercuti ke ni?


Bila hubby dah geleng-geleng kepala....i masuk hp dalam handbag...bukak buku....layan bukuu nilaahhh tenang sikit....tak nak pikirrrr kejeeee....tapi hati tetap tak keruan tau bila tengok lampu hp nyala-nyaala..

Irda Garmin...
 Ni sebenarnya first time kami lalu jalan ikut simpang pulai,selalu  jalan lama,saja nak try jalan baru ni,sebab orang kata lebih dekat dan tak begitu mencabar sangat.Sebab first time,so pakailah garmin kan....

Sebab hubby tak biasa lalu jalan ni,sampailah tengah jalan nak masuk ke dalam hutan baru perasan minyak tinggal 2 bar,perjalanan masih jauh rasanya,dan hanya nampak orang asli kiri-kanan sedang berniaga madu dan buah-buah hutan.Bila tanya kat mana ada petrol station,diorang advised patah balik ke belakang,hanya 10 minit untuk sampai ke petrol station kalau terus ke depan,nak sampai pekan 40 minit lagi.

So nak tak nak,kena lah balik ke belakang....owh mr papa...always tau!

Nasib baik bertanya tau,kalau tak?for sure kitaorang akan stop tengah hutan sebab minyak kering,dan rasa bernasib baik sangat ada orang bagi right information,bila patah balik,cari balik orang asli tadi yang jual madu tepi jalan yang bagi info yang menyelamatkan kami dari kesusahan.Cakap ngan hubby suruh beli madu dia sebagai tanda terima kasih...

Sebenarnya I memang tak confident sangat beli madu tepi jalan ni,walaupun member pernah cakap madu diorang memang asli,entah selalu pergi cameron jarang membeli,tapi kali ni irda akan beli.
 semata-mata sebagai tanda terima kasih....

tapi memang madu yang dijual pekat dan nampak keasliannya...hopefully dan tawakal tiada campuran..


Sebotol yang kecik tu diorang jual dengan harga RM35,yang botol besar tu RM50 ke RM70,lupa dah...Bila i tengok hubby lama sangat dok memilih,..tahu dah dia memerlukan bantuan,bab-bab ni memang kuasa isteri diperlukan..haha

I pun keluar dan bertanya,ada dua lelaki orang asli yang kurus,berkulit gelap .Diorang cakap madu ni diorang panjat sendiri sampai tangan kena gigit lebah.'siap tunjuk tau tangan bengkak".i senyum je...

I beli sebotol yang kecik tu dengan harga RM25,sebab i memang ada kawan pembekal madu setiap bulan ,just beli sebotol sebagai tanda terima kasih...tapi still dapat bargain tau...hehe

Hubby:Tadi masa mama dalam kereta,langsung tak nak bagi kurang,mama datang cakap sekali je terus diorang bagi.

Me:Alaa..mama kenyit mata tadi kat diaorang,tue yang bagi discount.:)



Hubby:LAA...dengan diorang pun nak test ke

Me:Ok ape...maskulin! macho dan sado...kuikui...



(hahahah....kahakah...seronok bila tengok hubby mencebik.).....u all jgn ingat i ye-ye pulak,saja je

we all memang cam ni lakibini...




mula-mula confused ni kabus ke jerebu,bila rasa sejuk betullah kabus..

Alhamdulilah perjalanan kami selamat tanpa sebarang masalah dan sampai di Heritage tanah rata tepat pukul 4.30pm dan saya terus register untuk ambil kunci apartment Heritage.

mandi&solat...dan siap-siap untuk berkungfu di dapur...menu untuk kawan-kawan ada dalam list dah..

Saya tak sabar tunggu kawan-kawan datang malam ni....OK..next chapter...

You Might Also Like

2 comments

  1. wah tebalnya kabus. sedapnya sejuk sejuk tuu. sini panas sampai basah ketiak yang oii T_T tapi lately ni ujan. kejap ujan pastu panas membahang balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tebal giler..i yang rabun ni memang tambah rabun dibuatnya...:)

      Delete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+