Pulau Ketam Village Steamboat Festival City Setapak Central

20:41:00


As salam..bila membe cakap setapak central,I tercari-cari kat mana setapak central tu.Rupanya di festival city mall yang dah tukar nama setapak central.Masa ni datang replace kawan yang sakit tak larat jaga booth.I jarang join booth ,kecuali kalau ada nak replace atau i cuti masa tu...

Kebetulan booth ni berhadapan dengan Ketam village steamboat.Dulu first time Irda makan kat sini kawan belanja.Actually kawan ni exofficer I..bila dia dah resign kitaorang contact each other melalui media sosial.Kawan I ni masih single duduk di sebuah condo area setapak ni.So bila tengok ketam village ni teringat lah dia belanja I tahun 2012.

Gigih I cari pic 2012 ni di FACEBOOK.Nasib I ni jenis memang suka sharing banyak aktiviti kan...so inilah suasana di ketam village ni first time lah i makan kat sini.Thanks fiza belanja masa ni..

Masa booth tu depan ketam village ni,tetiba i teringat kawan lama kat atas ni.Lama sesangat tak jumpa dia.Terus hati I kuat merasakan I akan terserempak dengan dia hari ini.Sebab I tahu condo dia area sini je..,sebab hp no dia pun i dah lost,selalu nampak status dia di fb je..I tak lah aim nak jumpa..tapi dapat rasa akan terserempak...

Satu penyakit I ni apa yang terlintas dalam otak I MASA tu memang akan jadi,macam kuasa magic apatah..tetiba je masa I kat booth,i nampak susuk tubuh yang I kenal di escalator.Ya ALLAH fiza,baru je teringat kat hang,betul-betul ALLAH tu kan...I memang rasa  hati i kuat  yang I ni akan terserempak dengan kawan I ni...
 
(I rasa macam sumpahan,setiap kali i turun padang walaupun sekejap,mesti jumpa adaa je muka-muka yang i pernah kenal )

Dan apalagi i jeritlah nama dia..FIZAAAA!!!

Kami berpelukan bawah escalator..lama sangat tak jumpa...dan kami borak sakan,tak sangka kami borak depan ketam village ni..i mengusik fiza

"Beb apa barang jalan sorang-sorang,mana BF?"...hehe as usual i faham sangat kawan I ni...adohai...Aku doakan jodoh ko sampai cepat...orangnya cantik,educated,bekerjaya dan cukup semua...complete package tau kawan I ni..hehe

Me:"Beb last kita jumpa kat mana"

Fiza:laaa ..kat kedai ni lah,kita makan steamboat...huhu...

Me:yer lahhh..apakata ko belanja aku lagi(SAJA i usik dia...)

 
Hari tu sofea kawan I yang dapat first salary ni belanja kami berempat.I memang teringin sangat nak makan kat ketam village ni.first I makan dengan fiza,second i pernah makan dengan hubby dan ini kali ke 3 i makan disini.
 
Sebab tadi fiza rushing,so tak sempat nak ajak dia join sekali.
 
Mula-mula i tengok purse,alahai..i jenis yang jarang letak cash..i nak cari atm machine nak withdraw nak makan kat sini.Tapi tetiba sofea offer nak belanja kami berempat.Alhamdulilah murah rezeki tau...ye lah belanja kami tak luak pun first salary dia..hehe thanks sofea...
 

moga murah rezeki esok belanja lagi...:)
 
 
satu set dalam pinggan ni untuk dua orang makan.Satu pinggan harganya dalam RM50 plus,so kami order dua pinggan untuk 4 orang makan.
 
 
Sup pulak kami order dua jenis .satu sup ayam yang tak pedas dan satu lagi sup tom yam yang agak pedas.Kami siap minta cili potong lagi.
 
 
 
Ini bahagian pintu masuk ketam village steamboat,apa yang saya puji tempat ni,servis yang pantas dan tempat yang bersih.Walaupun sentiasa full dengan customer,tapi servis tetap tip top gitu..
 
Staff yang peramah dan murah senyuman,...(wahh i buat iklan free ni,ketam village marketing manager please bayar royalti ya..hehehe)
 
mana-mana yang area Kuala lumpur ampang dan gombak nak cari steamboat boleh lah cari di festival city atau nama barunya setapak central,ground floor je,...
 

You Might Also Like

6 comments

  1. allahu..pg2 isnin ni ku pose hidang mata dgn steambot ni...mencabar sungguh neh..
    mengucap Hsna...ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nak ajak husna one day jumpa depan mata di steamboat ni.huhu

      Delete
  2. wahh yummy yummy. udang tu menggoda I ler T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. u pun selalu goda i dgn menu2 u tau.hari jumaat u punya post xdw.sedih rasanya

      Delete
    2. u pun selalu goda i dgn menu2 u tau.hari jumaat u punya post xdw.sedih rasanya

      Delete
  3. steamboat!! best ni, boleh try..

    ReplyDelete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+