Tahfiz muda

22:30:00


Asalammualaikum irda Garmin...
 
Hari ni nak bermonolog dengan diri...
 
 
program pencetus ummah...dan sekarang tahfiz muda..ini rasanya dakwah kecil dari station tv..IRDA yang jarang menonton tv..akan berhenti untuk menonton ni..
 
Dan malam ini Final..
 
 
Mata terpana,telinga mendengar dengan penuh hiba..ANAK kecil bacaan nya cukup bagus,taranumnya jelas...ALLAHuakbar..malu..malu ..malu sendiri...mereka siap hafal..seawal usia 8 tahun...tajwid yang bagus..
 
 
Tahniah untuk Astro oasis & Astro Maya,PROGRAM tahfiz muda membuka minda masyarakat.
 
 
Selain program bintang kecil,ceria pop star dan akedemi fantasia...(satu pun irda x follow)
 
 
Ini adalah salah satu dakwah kecil untuk mereka-mereka yang di atas pagar seperti irda...
 
 
Berhibur itu adalah makanan untuk hati...dan lari dari sedikit masalah dunia..namun hiburan yang menyentuh jiwa..ia adalah makanan rohani...dan sesekali jika kita kenyang makan,cari-carilah hiburan yang boleh mengenyangkan pula jiwa yang kekosongan...
 
hiburan mengubat hati,akan mati jika hiburan itu hilang,hiburan untuk rohani akan membentuk sahsiah kita luar dan dalam....
 
Balancekan diri..antara hiburan duniawi dan ukhrawi..kelak insyAllah..senakal mana pun kita..masih tahu kiblat arah mana...dan jika masih tahu kiblat arah mana...nakal-nakal kita masih tahap nakalnya manusia..
 
Bangganya ibubapa mereka ada anak-anak ini..
 
Tahniah tahfiz iman,tempat ke 6-comel sangat budak ni(usia sebaya alya,hafal al quran..irda malu nihh..:(..irda baca pun gagap-gagap walaupun insyaALLAH nak khatam dah sebelum ramadhan ni...)
 
Tahniah tahfiz muda anas tempat 5
 
Tahniah tahfiz muda amir tempat ke 4
 
Tahfiz muda syaidril tempat ke 3
 
Tahniah tahfiz muda fatimah tempat ke 2
 
Tahfiz muda akhail tempat 1(RM10K,package umrah)
 
Tahniah ibubapa,tahniah..anak-anak anda adalah anak yang hebat,tahniah oasis untuk rancangan bermanfaat ini,tahniah pu HAFIZ,dan parajuri &kru-kru lain kerana menjayakan program ini...
 
Idea datang dari ALLAH,ia terlaksana dengan kerjasama semua pihak...
 
Saya terpegun....
 
 
 
 
 
 


You Might Also Like

6 comments

  1. kan. banyak program macam tu skrg. bentuk anak dari kecik. tapi I rasa nak suh anak I masuk dedua sekali . boleh? T_T ahhahaa mesti anak I stress dengan I semua benda I nak atur hidup dorang. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..boleh je yang...anak i suka sangat pop star..siap ckp nak masuk pop star tu...huhu tap pemalu..kat umah je bukan main..kalau anak u suka apa-apa akiviti yang baik..sokong je yang...budak2 akan lebih kreatif...:)

      Delete
  2. Kan??? malunya kita... tp at least kita masih ad peluang..=) so alhamdulillah n jum sama2 kita sentiasa mahu berubah mnjd lbh baik dgn al quran! insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...kita masih ada masa..untuk memperbaiki

      Delete
  3. ibubapa yg mencorak anak-anak..Alhamdulillah..semoga mereka istiqomah sehingga ke akhir hayat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doa sangat moga istiqamah hingga bila-bila...amin

      Delete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+