Coway Iftar shellout in the houz!

21:05:00


 Bila tengok status kawan-kawan di facebook...sorry i xde IG..ada pun tak aktif dah..so media sosial I hanya FB dan wassap..wechat pun ada tapi tak pernah on pun..entahlah semak je banyak-banyak media sosial...so melalui FB keep on lah nampak frends dok bershell out,,,apa ke bondo e yang ekau makan tu jang?...hati i tertanya-tanya...almaklum i ni jakun sikit kadang-kadang!

Laa rupanya makan seafood....yang letak atas meja dan makan dengan lahapnya...wahh cam sedap!!bila nak pergi je asyik tak sempat..sampai laa masuk bulan ramadhan...

Tapi bila sya offer berbuka puasa di rumah dan ala-ala shell out!terus teruja....!Top sales coway ni offer team datang berbuka kan...so i pun sibuk-sibuklah nak join!

One thing yang I suka team coway..ukhuwah kitaorang macam adik-beradik,kerja keras sama-sama,dan selepas bekerja keras sama-sama..menikmati hasilnya ...

Dalam coway walaupun income diorang riban-riban jugak lah(i skodeng akaun diorang..almaklum masing-masing gaji melalui bank I..hehe..ala diorang pun tak kisah sebab memasing amik asb loan dengan I)Tapi mereka kerja keras untuk mencapai  impian masing-masing!

Dalam team kami ibarat satu family!Mereka tidak pernah compare handbag brand apa ko bawak,baju brand apa ko pakai atau kereta jenis apa ko pandu..so sebab tu i  selesa dengan mereka...so i anggap team coway ni macam keluarga I!

Dan i pun kerja keras bukan nak pakai handbag LV..atau  nak Gucci...i selesa dengan sederhana...walaupun kalau ikutkan kalau i nak...i boleh beli..tapi nak wat apa kan?baik simpan duit beli property banyak-banyak..dan boleh retire early..ceh!berangan sangat ko ni kan irda..hahaha berangan tak salah tau..

Dari angan-angan akan tercetus tindakan..dan angan-angan akan membuahkan impian..dan impian akan membuat kita akan bersemangat dalam melakukan sesuatu...

no idea iftar dimana?shellout di rumah..jimat dan tak perlu kelam kabut ..kalau di kedai nak fikir solat kat mana lagi..nak fikir beratur tunggu makanan lagi..cubalah menu simple tapi meriah ni di rumah...yang penting jimat.:)


I pergi sana merempit dengan kina..sebab i tak nak sangkut jammed sebab jalan sesak ke cheras tu...jauh jugak tu dari rumah my mum ke cheras batu 9 tu..boleh tahan sesat..walaupun ketam ,udang dan menu lain-lain sya dah sediakan...Kina tukang beli lala,kerang,kepah dan so on!

So i yang jadi penumpang ni bawaklah beg galas dalam tu isi seafood!Adoiii.....tapi rock lah naik motor skuter petang-petang manyak syokk berangin...pastu awek lak yang bawak kan..eeh...awek kina je...I mak-mak..ngeh ngeh..

My family memang bagi greenlight dah ...dan  I tak berbuka dengan family hari tu sebab nak menghargai orang yang menjemput!

Bila tengok kina best je bawak skuter..i rasa macam nak bawak skuter dah lepas ni..tak mo bawa kereta dah...owh ya lupa nak bagitahu..kereta i yang accident tu sekarang ada di bengkel..Alhamdulilah kereta i tak kena curi ke apa-apa ke..

tapi bayangkan kalau i jumpa client bank,appoinment dengan datuk or datin mana-mana office,,i bawak helmet dengan bau ketiak berpeluh naik motor.....mesti client fikir dua kali nak sign up product I..sobss

..selalunya mana ada unit trust ejen ke...consultan kewangan ke naik motor kan..paling cabuk pun naik tren or cab...tapi alaa kalau i nak bawak skuter confirm kena amik lesen motor balik,..malas lah nak jumpa kawan-kawan di driving school tu lagi...confirm-confirm wa kena sakat!

Untuk pengetahuan i pernah kerja di driving school dan manager driving  tu dulu anak dia i pernah ngajor tuition...sekarang anak dia kat US dah...Walaupun masa i ngajor tu dia baru sekolah rendah..tapi rasa kagum jugaklah sebab i cikgu tak bertauliah ni pernah berkhidmat untuk keluarga manager driving school tu..

Sebab manager tu merangkap boss di driving school..dan merangkap kenalan rapat..so rasa-rasa dulu cikgu sekolah memandu ajar i macam mana?..haaaa sebab tu bebal sampai ke sudah aku bawak kereta ...hikhik..

Haaa driving school  the biggest driving school in Selangor..kat situ belajar dan test sekali...area gombak..uols nak amik lesen dengan harga kasih sayang..email je lah erk..nanti i refer ke boss terus...

cendawan goreng tepung tu i buat,chicken butter kak riena dan sup ayam by sya..yang ni dua orang tuakng makan..eehehe takdelah..duarang ni paling rajin actually...i buat cendawan je terus duduk main hp dah..huhu...diorang lah tukang kemas dan menghidang ...

 Kak riena yang paling tua dalam team kami jadi chef hari tu...sampai je rumah sya...sya pulak jadi macam tetamu,tetamu pulak ke dapur..huhu...sya ni orangnya kelakar...ada je lawak bodoh dia buat...Ala napa pic kak riena takde ni...


 Belakang I siapa perasan ada coway!yeahhh....villaem lagi...haaa.....memang hari tu diorang buat jus tekan je air sejuk dari coway tu...ada jus ribena,mangga dan oren...terbaik..sendat perut dengan air je..


Nasi ni memang sampai habis i makan...i sampai tak boleh bangun lepas makan...ketamnya,kerangnya,jagungnya..lalanya semua i ngap!wahhh rasa balas dendam  terlepas sangat..kalau kat kedai bershellout sikit dan beberapa orang je depa kata sampai makan ratus..haaa kat rumah buat modal baru berapa makan sampai nak terjojol perut rasanya..muntah sebab kekenyangan!

dan yang penting lebih santai makan di rumah...apalagi di bulan puasa kan..


wah-wah tunang orang ni makan malu-malu je....candid pic zatty dengan zul ni...sweet sangat diorang ni..i tengok zatty ni rajin sangat...bagus bagus...zul bawak tunang join iftar dengan gang coway..esoknya terus zatty register coway...huhu..dah jadi ahli jual coway dah...


Korang makan tu bawak mengucap sikit....ingat-ingat esok hari...adoii..lawaklah pic ni...ni kalau tak kenyang jugak tak tahu lah...biar gelojoh cari sales..makan tu bawak-bawak sopan santun ye..:)ingatan tulus dari sis irda buat sis irda jugak..


Mula-mula ingatkan tak cukup..i punyalah tamak,siap buat border..huhu ni port hang,ini port aku...laaa bila dah sendat...siap offer lagi..tabau tabau...jangan membazir buat sahur.!huhu....haaa tu lah tadi bukan main kebulur...ye lah orang berpuasa ..semua rasa nak habis...


Yang ni lagi dahsyat..gigi tak kuat makan ketam...siap ketuk dengan hammer untuk pecahkan ketam..first time I tengok orang makan ketam lagu ni..siapa pulak yang bawak hammer ni?nasib hygiene...huhu....khas untuk ketuk ketam kata depa...ni keje syu dengan amm lah ni...

Ok lah malam tu habis je makan..semua orang tersandar kekenyangan..alhamdulilah syukur sangat dapat makan shellout gratis lagi dari sya dan kawan-kawan..

Alhamdulilah..kawan-kawan coway really-really rasa macam
adik beradik,,mak pun kenal dengan diorang ni...ada jugak gang coway buka rumah mak lepas tu..

Alhamdulilah selalu tengok je kawan-kawan singgah makan shellout..itupun taklah sebanyak ni..hari tu makan sampai tak ingat apa dah..

terima kasih kawan-kawan..moga murah rezeki semua...


P/S

Berkawan biar beribu-ribu,,berkasih sayang biarlah satu..setiap orang yang hadir dalam hidup anda bukanlah sesuatu yang tidak disengajakan,setiap orang yang hadir dalam hidup anda adalah ketentuan Tuhan samaada orang itu akan berubah dengan kehadiran anda..atau orang  itu mengubah diri anda..

apapun-apapun..jadi kawan kalau tak mampu membawa kawan ingatkan Tuhan,jangan lah menjadi kawan yang membawa dia melupakan Tuhan..

Dan sebaik-baik seorang kawan adakah anda bermanfaat untuk kawan anda..?.

Hidup ini singkat..dont come for a reason or season!sayangi kawan-kawan anda..kerana kita adalah sebuah keluarga...insyaALLAH...


thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Good idea Ida. Puas kalau macam ini masing-masing tahu apa nak buat
    Kakak masa belum puasa hari tu cadang juga adik-beradik tapi tak menjadi bila bapak kakak sakit.
    Tergenadala lepas tu sebab dah puasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga bapa akk cepat sihat..aminn

      Delete
  2. you tolong masak tak dear =p

    panjang betul shell out korang ni. kalau kat kedai entah berapa ratus lah kena kan >,< semua nampak sedap

    ReplyDelete
  3. Of cos lah yang..hehehe..

    ReplyDelete
  4. bestnya shellout mcm ni..homecooked and rileks2 makan kat rumah..

    ReplyDelete
  5. Hihi, baru baca.
    Tapi bestnya mkn camni, ni kira mkn berjemaah juga, tapi memanjang, kalo mkn dlm dulamg, nasi letak tgh, lauk letak atas nasi

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM