Ya ALLAH..Terasa bagaikan di syurga,,,

11:48:00


Friday...Hari ni amik Annual leave untuk persiapan bulan puasa...Ya ALLAH peace of mind nya hari ni..
 
Tadi masa naik tangga tak habis ucap alhamdulilah..tenangnya minda hari ni..no complaints,no inquiries,no emails,no phonecalls,no wassaps...yaALLAH syukur syukur...
 
Cak..teka hari ni pergi mana untuk menikmati cuti tahunan ni..hehehe tempat feveret Irda...
Perpustakaan negara!Masa naik tangga tadi ya ALLAH..TENANGnya..perasaan,jiwa dan minda...apalagi disini ada wifi,sebelum pergi pulangkan buku ni...nak update garmin dulu,lama rasanya tak berceloteh kat sini,kawan-kawan blogger pun lama irda tak terjah...
 
Tadi pagi sebelum datang library,attend morning meeting coway dulu.Lepas submit satu sales di coway kaunter,kami breakfast di meal station bawah coway ofis tu.Hari ni sya comel belanja...amboii..kalau tahu nak belanja sis makan banyak -banyak tau,stok tengah hari sekali...





Terima kasih kina hantarkan sis ke library ni...walaupun diorang ajak lepak lagi...sebab kejap lagi dah janji ngan alya nak tengok wayang,so biar lah mamanya melepaskan gian untuk berbelog dan reading sebentar ya...rindu sangat kat garmin ni..ada sesuatu yang membuat jiwa untuk sentiasa menulis dan membaca..
 
Naik je tangga library bahagian ilmiah,almaklum national library banyak bahagian,kalau bawak alya susah sikit nak naik atas ni sebab kanak-kanak tak boleh naik...so hari ni berpeluang naik sini setelah sekian lamanya alahai tak naik sini,last naik bahagian ni masa debate tournament bertahun dulu...



Tenang-tenang setenangnya disini..tak ramai orang,ini bahagian yang hanya ada pcs dan table,naik satu lagi tangga bahagian buku-buku rujukan,masa naik tangga tadi ada doa yang mendalam disertakan genangan air mata...ya ALLAH..Ya ALLAH...berikan aku peluang untuk bergelar student kembali..ya ALLAH...Cintaku pada ilmu tak pernah padam..ya ALLAH campaklah aku ke bumi yang paling jauh dan jauh dari semua kesibukan,di bumi asing asalkan aku diberi peluang berkepit dengan buku-buku...deraian air bergenang disaat menaip ni...


Teringat kenangan disini membuat rujukan..bila tengok ada 2-3 orang student disini,terasa beruntungnya mereka...selangkah menuntut ilmu ada malaikat yang mendoakan ...



Ok lah ....ni irda taip live dari library...now nak pergi ke draft folder untuk share my activies untuk minggu-minggu lepas...ada banyakk sangat nak simpan di garmin ni..yang baik amalkan,yang buruk maafkan..saya menulis dari jiwa..:)

You Might Also Like

6 comments

  1. Perpustakaan Negara..lama sungguh tak ke sini..boleh duduk berjam-jam dlm library, baca buku..bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sis.....sbb rasa tenang sgt.tenggelam dalam dunia sendiri

      Delete
  2. Ni pustakaan negara ke.rasa mcm lama je dh x jejak kaki kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..aah ni national.library...tempat wajib i kalau cuti2..huhu

      Delete
  3. lamanya tak datang sini. bila lalu je teringat zaman sekolah. hehehe. lepas pegi library, lepak kat Titiwangsa =p

    ReplyDelete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+