Achievement:DAPAT Parkson Voucher ...(2 times in a month)-unit trust campaign

18:15:00


first voucher in july 2016  received a week after raya
second voucher in july 2016 received 2 weeks after raya


" Bila kamu tahu kamu melakukan kerja lain disamping kerja hakiki,pastikan kerja utama itu tidak terjejas sedikitpun dengan kerja sampingan..."

Mindset itu penting...fikir yang baik,dengar yang baik-baik,tengok yang baik-baik maka ia akan mewujudkan bendalir positif..apa yang ada dalam fikiran ,otak kita itulah yang akan kita sampaikan...medula oblongata,serebelum dan serebrum,settingkan dan  katakan pada diri "aku boleh!"

Orang kata kamu tidak akan berjaya melakukan banyak perkara dalam satu masa..itu orang kata..tapi ALLAH kata..buat..dan buat..buat lagi..percayalah kamu gigih mana pun berusaha,without kapasiti DIA kamu tidak akan ada apa-apa..Dan tiada yang mustahil dengan izinNYA

Untuk mencapai level yang manusia sasarkan,kamu tak perlu melobi manusia,atau memohon simpati untuk dapatkan formula bagaimana mencapai sasaran itu,tapi yang perlu kamu lakukan,close to ALLAH,buat apa yang dia suruh,mulakan langkah untuk pergi bekerja dengan niat yang baik,trust me everything urusan seharian akan dipermudahkan..


Dan irda lama sangat dah tak shopping untuk diri sendiri,kadang-kadang ada duit pun mengalir dengan laju ibarat air terjun,ada je bendenya kan,cam hantu tau duit ni.tapi alhamdulilah saving mesti ada dalam checklist bulanan,tu wajib tau..

,bila nak raya pun kasut baru takde..tetiba ALLAH bagi voucher ni ..Dan hari ni rasa nak shopping sesangat ni...hehehe...Dan of course irda bukanlah orang yang suka berbelanja ntah apa-apa,kadang-kadang tak kisah pun nak belikan family aPa-apa,bila sampai diri sendiri...kalau nak lagi murah,lagi murah kalau  boleh..

Sebab tu salesgirl tak suka layan irda..sebab dia jumpa sales person yang suka tawar-menawar sampai lebam :P~

im ok if may handbag not up to date,tapi dapat belikan mak handbag branded satu kepuasan rasanya.

im ok if no new shoes for raya,but dapat belikan adik jam baru jenama swatch pun dah happy.

im ok if my shawl harga cap kaki lima,but dapat belikan mak shawl butik ternama mengukir senyuman buat irda..dan i never never merengek dengan hubby nak itu nak ini..

"kehendak adalah nafsu yang tak  pernah padam dalam jiwa manusia,tapi kita boleh didik nafsu berkendak sesuatu itu untuk bersabar untuk mendapatkannya..dan bila saat kita dapat mengikut masa yang kita tetapkan dan tidak terburu-buru,disitu lah kebijaksanaan kita sebagai manusia terlahir" faham?:)

and now..buktinya irda akan shopping sampai lebam sponsored by bank..hehe..:) walaupun sebelum raya hari tu nakk sangat beli satu shoes ni di pavillion,.tapi cakap pada diri eh sabar sabar..duit ni banyak boleh guna untuk mum dan family,nak pakai credit card macam malas lah pulak..sedih lah jugak dapat pandang je kasut tu......tapi finally dapat voucher boleh beli kasut,perfume,blouse..sekali tau...yeayyy!

kenapa perlu cerita ini,rasa diri baik?rasa diri bagus?No no...just nak tekankan kat sini janji ALLAH PASTI...

disaat kamu inginkan sesuatu,tapi kamu berpatah ke belakang mengundur diri untuk mengutamakan sesuatu dan kamu berasa agak kecewa sebenarnya tapi kamu tetap berterusan melakukannya kerana yakin esok-esok pasti ALLAH akan balas juga...nah ternyata kita berjaya dalam ujian sebuah rasa !!

ok ..eeh panjang tak irda bebel ni..heheh ok jumpa lagi ya..hari ini ada 2 orang tanya ngan irda pasal coway,sambil layan customer sambil layan wassap,satu dari klang,satu dari puncak alam..doakan ya...ting tong gak bila  ada dua tiga kerja sekaligus....hopefully riak muka masih mampu tersenyum di depan customer sambil masih lancar membalas inquiry di dunia maya...

thank you ALLAH,alhamdulilah...


irda yang hina sedang mengharap kasih Tuhan dalam kehidupan harian....:(





thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM