Day 3 di HKL

13:16:00

 Semalam datang tengok Ogy,luka masih belum berjahit,kata doktor akan ambil daging tempat lain untuk ditampal tempat daging yang sudah terkoyak..mendengarnya saja pedih..apalagi yang mengalaminya ...kesian adik aku..doktor kekurangan dan pesakit ramai,sudahnya masih tertangguh,kejap fasting,kejap makan..kejap kena fasting lagi...

Pakcik&Makcik ibarat ibubapa kandung kelihatan begitu letih.Ramai juga saudara-saudara yang dah tutup kedai di Jalan TAR baru berkesempatan datang.Roby yang dah habis jaga kedai I suruh jaga rumah jangan nak melepak kemana-kemana...syukur dia mendengar kata.

Ward 6,level 2 di hospital kuala lumpur tak boleh bawak kanak-kanak masuk,maka berganti-gantilah I untuk turun jaga budak-budak.I masih mencari-cari ward i tempoh hari,I lupa mana ward masa I operate tempoh hari.hemmm kenangan betul....I memang cam ni datang satu tempat mesti termenung...

Kawan-kawan,boss,boss lama,clients..semua wish selamat hari raya di wassap..group pun penuh photo berwarna-warni pic raya..suka tengok,cantik-cantik baju..Facebook pun penuh dengan photo raya...bestnya...i je tak de mood nak wish...

Bila mummy zumba minta photo raya irda,nak tengok baju raya ...rasa terkedu sekejap...

"Dear mummy,no photo raya or baju raya...adik irda di hospital..."

Malam raya hari tu sempat jugak kawan irda ayed dari sepang datang rumah amik duit raya baru yang dikirim nya langsung tak jemput masuk rumah,entahlah takde mood pula terlupa,sorry ..sebab fikiran serabut sampai lupa pelawa kawan masuk.singgah..aduhai...

HKL ada bangunan baru,parking pun taklah sesusah dulu..banyak tempat parking.. tapi selagi boleh,irda tak nak dah masuk hospital...perit rasanya duduk hospital,kejap-kejap nak tido nurse datang check,kejap-kejap makan ubat,kejap-kejap ada orang datang check lagi...kejap cucuk sana cucuk sini,tang cucuk lengan cari urat untuk masukkan air tu tak suka..i pernah lebam berminggu-minggu kesan cucukan tu..ishh seram...

Dear ogy,

ini first time adik masuk hospital,sabar ya...teta kerap dulu..lepas ni tak mo dah...kalau private hospital atau government hospital ke..kalau boleh xmo da..ya ALLAH beri kan nikmat sihat tu hingga hujung usia..ta tahu adik teta kuat,teta pun tak pandai bawak motor..awak gadis yang manis pergi keje bawak motor,bawak kereta pun ligat..ada hikmah semuanya terjadi...

Adik sakit,semua keluarga yang jauh dan dekat datang tengok adik kat hospital..raya biasa pun tak semeriah ni kan.adik kena kuat,jangan bagi mak ayah risau ya..diorang penat sangat dah berjaga untuk adik..

u r strong girl,we r strong girl..jangan putus semangat ya..lepas ni dah operate rehat then lepas tu bergiat aktif lagi ya..jasa mak ayah adik belum terbalas,jangan putus semangat ya...

no matter how,im your cousin sister always beside you...

 



 

You Might Also Like

7 comments

  1. Assalam, akk pun turut doakan supaya ogy tabah, cepat sembuh, sabar dgn ujian kasih sayang Allah ni, In shaa Allah ada hikmah yg kita tak tau.
    Ida, trmkasih follow akk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam kak..terima.kasih atas doanya kak..

      sy suka baca entry akk..sy follow pada panulisan yg menyentuh jiwa saya kak...terima.kasih sudi jd sahabat maya saya kak..

      salam.ukhuwah..kak..

      Delete
  2. Assalam, akk pun turut doakan supaya ogy tabah, cepat sembuh, sabar dgn ujian kasih sayang Allah ni, In shaa Allah ada hikmah yg kita tak tau.
    Ida, trmkasih follow akk.

    ReplyDelete
  3. semoga oggy cepat sembuh,
    & semoga bertabah menempuh ujian ini/

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh. macam mana keadaan skrg?

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM