My Looks:Coway dan Banking..

01:35:00

Assalammualaikum... Selamat malam readers dan sahabat-sahabat bloggers irda semua...beberapa hari tak dapat update blog..dapat singgah sekejap-sekejap je...sebab malam ni hari jumaat dan esok weekend,so irda nak tido lewat sikit hari ini sebelum esok hari..

pic lama di booth coway sebagai hiasan..:) details ootd:slimfit jeans hushpuppies,shoes cousin belikan,white watch my feveret,kemeja dari pasar lambak je and shawl from my friend di pahang.RM15 shawl :)


Hari ni jumaat 22 hrbln July,irda hari ni busy gilerr..as usual..hari jumaat kan,pagi-pagi masuk ofis jap,thumbprint coway..dan hari ni ada sharing dari sheun Health Manager coway dari Penang,so irda sempat dengar sekejap...menarik sangat cerita dia,dari hutang bank rm108,000.00,ditinggalkan isteri,bisness jatuh bankrap..ada duit 200 je untuk hidup lepas jual motor dia,ulang alik naik bas cari customer..finally he someone now berkat kegigihan dalam coway..dan now he speaker dan recruit ramai agen bawah dia..irda memang suka sangat dengar cerita inspirasi orang ni..


next time kalau irda success sangat-sangat dalam coway,irda pun ada sharing untuk semua orang..hope ada yang bermanfaat untuk orang lain...DAN SEMEMANGNYA perkongsian motivasi orang lain akan membuat aura irda cari sales lebih kuat..

sebab tu orang cakap"apa yang kamu dengar,kamu cakap,kamu tonton"akan mempengaruhi tindakan kamu..jadi sales person tak boleh down,kalau down carilah semangat tu balik...baru sales kencang 

Pic lama di banking sebagai hiasan..Details OOTD:kasut and blouse lupa lah brand apa,tapi blouse ni beli dengan officemate di midvalley,harga murah giler lepas sales,satu branch kami beli sama 3 orang..haaa skirt ni murah jugak.irda beli di times square.lupalah harga...shawl beli d di masjid jamek..RM15 rasanya :)

busy-busy kejar target di banking,selalunya lepas amik aura sales orang coway,sampai bank je tak tau lah semangat api mana yang datang,membara betul buat sales...sebab tu cakap pun semangat je...sampai orang yang susah nak close pun irda terclose hari ini..tiada istilah terclose ye irda..semua tu rezeki ALLAH..:)


dan paling best tiba-tiba je jumpa satu couple ni,actually couple ni wife dia malaysian,and husband dia foreigners,senior citizen ..but still cantik madam tu...cantik sangat..tapi irda tidak ambil gambar lah...and guess umur dia?

bila setengah jam meluangkan masa explain tentang investment under PNB,Amanah saham Gemilang persaraan dan Amanah Saham Nasional 2 for bumiputra only...cause dalam asb dia ada almost million beb..haaa ni masa nak godek-godek minta keluar sikit masuk investment kan..and of course irda perlu gunakan sebaik mungkin skill yang dianugerahkan TUHAN..and guess what?what they said....

"your voice,your tone and you speak english like presenter "

WOWW..heheh irda just telan air liur je...nasib depa tak sambung dengan ayat ni "but your grammmar,past & present ....need to improve..ngeh ngeh mahu blushing sampai ke senja...huhu

honestly speaking.irda tak lah pandai sangat writing or speak in english,...cuma yang irda ada hanya percaya diri and confident...dan mungkin tuhan anugerahkan tone suara secara formal itu lebih baik..jadi pandangan pertama orang nampak macam perfect kan..irda cuma cakap bende yang dok ulang hari-hari sebab tu nampak ok kot...actually tak ada apapun irda ni..

 before end conversation dengan couple yang sangat sporting tu,yang akan balik hometown dia tak sure london ke new zealand dia cakap tadi..i sempat puji wife dia..

"Madam,U look so beautiful..can i know what your secret?"..hehe irda bukan jack dia sebab nak duit dia untuk melabur ya.tapi memang dia cantik..

"Husband"...simple answer from her husband when i tanya soalan  tu...

then three of us laugh together...

"YES , true..women more beautiful cause of husband and also become miserable or ugly because of husband..and from my reading,married woman..just look at her face..everything will tell us ..they happy or not .

"clever girl.."both of them answer my statement... 

"by the way my age 72 with 6 kids and alhamdulilah i m happy with my life because of HUSBAND and that 's why i m still beautiful because i m happy with my life"...WIFE ANSWER

"WOWW...amazing....alhamdulilah..with your healthy life style,rich & loyal man beside you,happy family..i know your age only a number madam,.."my answer to her...then i pass my business card..

"your name very unique,and i know you are not pure Malaysian"...hahahah i gelak je dengar jawapan..dan senyum ke telinga...

dan insyaALLAH kami akan bertemu lagi...

Lupakan site banking..haaa hari ni irda pun rasa aura nak closing sales coway...dan irda sikit lagi nak cecah target diri sendiri ni...bila ada sales je tak kisahlah online ke offline..terus cepat-cepat nak submit..:)


suasana closing hujung bulan

haaa..hari ini irda tak amik lunch pun,sebab busy di banking,partner cuti..dan waktu lunch tu irda amik untuk submit sales coway..alhamdulilah sempat jugak!..solat zohor pun pukul 4 tadi,lepas hujan-hujan pun  jalan juga ke ofis coway,hampir 6x irda turun naik tanga coway,maklum irda ada je bende tertinggal..nexttime irda nak pakai kuasa magnet lah supaya tak tertinggal apa-apa atau terlupa apa-apa..
..irda kena berubahhh!!huhu,beratur panjang-panjang..eeeh nak closing ni ramai pulak sampai depa bukak 6 kaunter berbanding 3 kaunter..nampak nau peminat coway makin ramai kan.....settle semua tu terus balik ke bank dan bertapa di surau amik nafas..menenangkan diri dan termenung sampai asar...

takda termenung pun..tangan ligat balas wassap client yang bertanya itu ini..Ya ALLAH..moga solat tadi diterima...amin

setiap kali beratur sentiasa perhatikan pergerakn jarum jam dan saat..dan hari ni memang terkejar-kejar..irda kalau ada sales coway je mesti excited sangat.
Bulan ni banyak customer grab opportunity promo ni..


Cantiknya coway  atas kitchen kabinet customer ni...kemas dan steady je tepi tu...nak minum terus tekan je coway...kan ...mudah

oklah readers..irda nak tido dulu..dah 1 am dah...and nanti sempat irda menaip lagi ya...

maafkan salah silap ya kalau ada story mory hari ni salah kata..ke apa-apa..sory tau..good nite and esok weekend selamat menikmati cuti-cuti di hujung minggu..tapi esok irda akan ada perjalanan jauh luar KL...jumpa lagi readers....

Nunite.....daaaa...

thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

12 comments

  1. nadia pun suka inspiration story dari orang - orang yang berjaya ...sebab dari situ kita tahu , bukan senang nak berjaya .... Irda agent coway juga ye ? Nadia suka Coway , sebab dkt umah mmg pakai Coway ...Suka tengok sales person , kadang2 terfikir mcm mana sales person boleh pandai ckp ...pernah try nak kerja as sales person , tapi NAdia rasa diri ini tak pandai lah nak ckp and convince orang ...hihii nway , nnt bila irda dah success in Coway , buatlah talk jugak mcm mana nak berjaya =)

    ReplyDelete
  2. Lupa pulak nak wish ..." Good Luck , dear Irda " =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Nadia...amin..insyaALLAH one day ya ..irda will share

      Delete
  3. oo kebahagian rahsia kecantikan yer.. bgus juga tu..
    semoga berjaya irda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin juga kut..heheh tapi hatiyang bersih dan baik juga boleh buat aura wajah menarik tau..huhu

      Delete
  4. Irda ni, sekali dpt dia bercerita mesti panjang punya, tapi akk suka. Akk plak jenis tak reti cerita pjg, nnt melalut je lebih.
    Tahniah atas kejayaan irda. Cuma..seeloknya jaga solat awal waktu, krn solat awal waktu mengundang rahmat Allah kpd kita.

    ReplyDelete
  5. Irda ni, sekali dpt dia bercerita mesti panjang punya, tapi akk suka. Akk plak jenis tak reti cerita pjg, nnt melalut je lebih.
    Tahniah atas kejayaan irda. Cuma..seeloknya jaga solat awal waktu, krn solat awal waktu mengundang rahmat Allah kpd kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak..for advise..Yup irda kena jaga waktu solat untuk success ...tak guna kalau kita berjaya tapi solat kita terjaga kan kak...lagipun kejayaan tu dtg dr ALLAH juga..

      Delete
  6. Reen suka sangat dengan ayat ni.. "YES , true..women more beautiful cause of husband and also become miserable or ugly because of husband..and from my reading,married woman..just look at her face..everything will tell us ..they happy or not .

    Kata-kata dari orang yang makan garam lebih lama dari kita.. :) Dan Reen setuju..

    ReplyDelete
  7. wah panjang lebarnya bercerita
    semoga sukses ya Irda
    orang muda mesti kuat kerja ni dan semestinya jada solat ya

    ReplyDelete
  8. wah bagus dengar cerita motivasi...baru naik semangat kita ni kan...

    apa pun all the best irda...guna kebolehan sebagai pemidato tu...

    dan personaliti kita pun mampu pikat orang untuk mendengar apa yang kita kongsikan

    ReplyDelete
  9. seronok baca cerita yang memberikan motivasi, akak hanya mampu doakan irda dari jauh ye, moga segalanya dipermudahkan oleh Allah dan semoga irda berjaya

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM