COWAY: Banking client turn to COWAY client

12:18:00



 

AL kisahnya,pagi tu masa di office ada satu customer datang complaint

"Akak dah bayar habis asb loan,kenapa account tak tutup lagi ni dan mana sijil akak tak dapat pun"
Irda memang mood agak ok pagi ni,sebab entah kenapa..kalau mood ceria mesti close deal punyalah,dari muka kakak ni macam tak puas hati irda cuba sedaya upaya berlembut..

Me:"Akak buat asb kat mana ya,and bayar full macam mana tu?sebab kalau akak buat ngan saya confirm akak takkan ada masalah macam ni."

"Akak bayar habis melalui online ja.."

Me:"OWhh online,patutlah account akak tak close lagi,sebab online tak bijak sebijak saya kak..hehe gurau je ye kak.kalau akak nak close asb loan sebab dah habis bayar kena bayar di kaunter bank,lepas tu akak isi form untuk dapatkan sijil,,haa akaun akak ada lebihan bayaran ni,apa akak sedekah kat bank ni,sedekah kat saya yang tak ada-ada ni kan bagus.dont worry irda akan zerorise akaun akak,lebihan bayaran ni minta diorang issue bankers cheque,once dah zerorise irda akan email instruction ke HQ untuk tutup akaun dan redeem sijil dari simpanan,bila sijil tu irda dah received,irda akan call akak untuk collect..haaa sijil tu akak boleh bawak pergi ke PNB untuk redeem cash..ok kak?"

Alhamdulilah akak tu senyum sikit..dan irda pun settle kan satu-satu masalah akak ni dan irda cakap insyaALLAH dalam 2-3 minggu nanti irda contact balik ya...

Lepas tu irda usha ic dia..wahh muda dari usia,then mula lah borak dari luar skop kerja,umur berapa,anak berapa,apa rahsia jelita..sebab dia baya mak den oii...ishh ni rasa tercabar ni,sebab orang cakap irda tua dari usia tau.isk isk..meh sini bahu nak lap hingus..:)

Laju je akak ni bercerita tersipu-sipu malu gitu bila irda puji,kulit flawless,badan selim gitu..alaa bukan irda puji sebab nak suruh dia ambik produk tau,memang cantik pun akak tu,irda puji ikhlas tau..

Then bila dah borak sakan,,,apalagi irda tanyalah,akak dah pasang coway di rumah?berminat coway..kalau akak berminat nanti kita main wassap-wassap ya..actually memang tak sangka akak ni berminat pun,tanya pun main-main je..tapi bak kata orang kan.."kita tak tahu siapa yang hendak dan tak hendak produk kita,sebagai orang business tugas kita adalah bertanya dan mengwar-warkan business kita,kalau kita malu macam mana orang nak tahu kan?and remember sales is rejection,the more people reject you,the more sales coming..kalau takde orang reject maknanya kita tak pernah promote,semakin kita promote maka makin ramai client.."

modal business coway adalah promote,kita tak perlu beli produk,tayang atau pos produk,,tapi modal kita adalah flyers dan kalau orang berminat kita isi borang dan submit..done..lepas tu urusan semua coway company akan uruskan..senangkan?

NAMPAK SENANG..haaa......tapi manakan dapat sagu kalau tak dipecahkan ruyungnya...

sambil bekerja sambil berbusiness tapi pastikan kita bijak mengurus keduanya..

Petang tu lepas office hour(kena kasi terang perkataan ni,hehe.anda yang faham sahaja kenapa )terus wassap dan set appointment tau..dan bukan sahaja close akak ni,close ofismate dia sekali bukan satu produk..terus close 3 produk satu hari..ALHAMDULILLAH,,,tak sangka kan?rezeki dari ALLAH..syukur..sangat

hAAA BILA TEAM COWAY tanya sis irda mana sales,mana sales untuk august ni..ye lah dah 2 minggu berlalu di bulan august,irda masih sepi..mereka semua rancak sana sini cari sales kan..so bila close 3 untuk satu hari,terus terasa diri kembang macam belon tau..hehe...aduhai...

Bila close 3 UNIT satu hari tu,,terus up status tau di FB :)DENGAN CAPTION:

"Bukan sis xnak buat sales..cuma sis tak sempat followup customers..byk sangat sales kat bank ni..ceh ceh..poyo(proud of your own)..

bila sekali sis follow up terus terclose dua orang..aktiviti after office hour sebelum.pergi zumba class..

just 1 hour equal to one week..10days..faham ke faham?

cantikkan coway ni...pasang di rumah..esok2 pasang di ofis pula..yg penting bermanfaat untuk customer tau..
yang lain belum ada boleh roger sis irda..."

and the best part akak ni and ofismatenya dah jadi kawan irda pulak..siap nak lunch sama lagi..ok kak one day kita halo-halo untuk lunch sama ya..apa kata akak tolong saya masuk office akak pasang coway untuk office pula...ngehngeh
 
Kak nora ofismate client irda amik produk ni.Namanya SALLY,,hehe unik kan namanya.seunik nama secantik produk,ada 3 suhu dan jenis standing .Sebulan hanya RM140 sahaja...:)


 


Kak nora duduk rumah apartment dan dia bela kucing,jadi walaupun pakai aircond pengudaraan rumah tak berapa nak baik.Jadi irda suggest penapis udara coway.
Ni namanya Lombok..Monthly hanya RM110 sahaja.


(FUNGSI PENAPIS UDARA COWAY)

Ada kucing penyebab keluarga anda tidak selesa menghirup udara dalam rumah, inilah solusi bagi masalah anda.
Ramai yang telah menggunakannya & terbukti sangat bermanfaat...
Berminat??
Banyak kelebihan yang kita dapat dari produk ini antaranya :
1. Menghapuskan BAU drpd najis haiwan, peluh, dan hapak
2. Menghapuskan ASAP drpd rokok, kenderaan, masakan, dan Jerebu
3. Menghapuskan VIRUS dan BAKTERIA.
4. Menapis BULU, HABUK, DEBU, dan lain2.
5. Menaturalkan udara yang telah tercemar.
6. Memberi Ion negetif dan plasma cluster.
7. Keluasan cover 1600ft.
8. Auto mode dan alert pada persekitaran.
9. Mesra pengguna dan jimat elektrik.

                
              Kak saidatul pula order yang 4 suhu ni,katanya kat rumah ada cucu ,senanglah yang ni ada 4 suhu.ada suhu panas,sejuk,suhu bilik dan suam..haaa nak buat susu untuk cucu tekan je yang suam,terus minum tau.tak yah campur or nak adjust kepanasan susu dalam botol dah.tak yah nak celup-celup or test-test air susu kat tangan dah..dulu masa belum ada coway,irda pun buat macam tu tau...:)ni latest design monthly hanya RM125

 Ok bloggers friend ,readers and pencari coway.Terima kasih sudi baca entry irda ni..salam hujung minggu..

Hari ni irda plan nak pergi national library.tapi balik pasar tadi menempek je kat laptop ni..kejap lagi mesti bobok ni..hehe..uols pergi mana tu..apa-apa take care ya..

#LOVECOWAY
 


thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

1 comments

  1. Tahniah.. Oo ada yg baru ye 4 kondisi menarik...

    Hari ni duk umah je mengemas2 sikit dgn basuh bju..

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM