Pass juga akhirnya

17:12:00

As salam readers...

Salam hujung minggu..baru tenang nak menulis selepas Irda LULUS exam ..Sampai hati En.Risuki email satu dunia bila irda buat tak tahu je..hahaha....padam mukaku

"Dear Irda,please complete your paper before 31 august,if not your licence akan suspend..Cc Branch Manager,Regional Director,Retail Segment Manager..."

adeih!...tue lah sapa suruh bila en risuki call tak angkat kan..rasakan..so nak tak nak,beberapa hari dalam keletihan dan kesibukan dan "kekelamkelibutan",(maaf bahasa ini tiada dalam dewan bahasa dan pustaka,adik-adik yang nak ambik UPSR jangan menggunakan bahasa ini dalam karangan anda)

 cecah je target untuk august terus buat undang-undang sendiri...study!!..oh yeahh..I study balik beb!..bila kawan tanya buat apa irda?"jangan kaco nak study,!".

lama tak baca nota tebal-tebal,sangap rasanya...bytheway,en risuki"im not so stupid..,cuma tak ambil berat je,rasa macam tak kisah je exam tu,sebab TU BUAT TAK TAHU JE..,haaa bila i fokus,i khatam tau!LULUS dengan cemerlang,semuanya demi bank tercinta...cia cia.."...

argh sudah..."ko kalau tak cc all bosses,buat tak tahu je kan,"..eeh ade suara dalam hati berkata-kata.sibuk je kan...so lepas ni title "Professional Financial Planner"tu,boleh bawak ke mati dah tu"harimau mati tinggalkan belang,manusia mati tinggalkan nama?haaa..macam tak kena je...

Irda,
malaikat tak kisah pun ko lulus cemerlang dalam exam 150 soalan tu!yang dia kisah bila soalan kat kubur tak dapat jawab,ma robbuka....ok ini seram...nak asar dulu!kejap lagi sambung next entry hokey..

dalam hati dan jiwa sentiasa ada suara-suara,ada negatif dan positif...so bagaimana kita melayani setiap suara-suara itu adalah bagaimana kita memandang kehidupan ini..agama,ilmu,personaliti akan dapat MEMBANTU kita memilih suara mana yang patut diikuti dalam diri...

"ni dah kenapa sambung taip lagi?tak reti2 nak bangun and stop?"...ok done.!daaa
 



thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

15 comments

  1. Ooo tahniah lulus exam yer..

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH IRDA BUKAN SENANG NK LULUS EXAM..MESTI NK STUDY HARD

    ReplyDelete
  3. ALhamdulillah.. tahniah bebeh.. heheeh

    ReplyDelete
  4. take all the negatives as a challenge and the positives as a catalyst to bring you to become a better person.
    Hehehe congrats and All the best kak ❤

    ReplyDelete
  5. 150 soalan! Banyak tu irda oiii. Tak terjawab kalau siqah. Hehe. Congrats irda dan all the best in future ❤️ Just think positive dear, leave negativitiy behind, and you will succeed! 😌💪

    ReplyDelete
  6. Baru bekesempatan nak singgah sini. Mujur irda tak lari. Hehe. Tq tau singgah blog siqah dan bagi semangat. Pakar motivasi you dear ❤️

    ReplyDelete
  7. wah..tahniah ye...gud job my dear!

    ReplyDelete
  8. Tahniah ... Kena ugut baru buat ya ... Heheheee

    ReplyDelete
  9. Tahniah ... Kena ugut baru buat ya ... Heheheee

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah tahniah kak! Cayalah!

    ReplyDelete
  11. salam..
    hi kak irda..
    haaaa tu la..kelam kabut nk study last minit..
    nsib baik lulus kann..hehe

    ReplyDelete
  12. Tahniah juga dari kakak atas kejayaan yg diraih itu Irda.

    ReplyDelete
  13. Waaa~ congratzzzzz dear !!!! Proud of you . =D

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM