The Law of Vibration & Attraction

06:14:00

Bos macam tahu-tahu je Irda macam nak cari "jalan" lain next year,nak tinggalkan bank,dua hari Irda kena attend training.Training ni macam cuci balik kolam jiwa yang rasa nak blah dari bank..hehhe

Training "Personal leadership&Managing work priorities",more to leadership and juga self motivation.Kat sini irda jumpa kawan-kawan lama seperjuangan,dari Johor,dari shah Alam,dari terengganu,seremban.penang dan lain-lain,semua muka top performer yang ada dalam kelas tu.

Tertanya juga,training apa lagi nak hujung tahun ni,ni masa nak focus cari sales,ye lah nak hujung tahun.kejar KPI.Tapi tak sangka training ni best,banyak kata-kata motivasi dan kisah-kisah motivasi yang memang kena dengan jiwa Irda.So macam refresh baliklah.

So dalam training tu,ada satu soalan dari trainer..Are you happy jadi banker,dah berapa lama kamu di bank ini dan apa yang telah kamu perolehi selama kamu bekerja di Bank ini.?Benefit dan sebagainya,dan ternyata bila sampai part irda,irda tak nafikan betapa bank tempat irda mencari rezeki bertahun lamanya ini cukup banyak membantu irda dalam banyak hal.

Branch yang sama,cuma position yang berbeza,pelik juga takde ke orang nak kick irda jauh sikit dari branch sekarang,teringin juga nak rasa kerja kat utara ke,selatan ke kan..tapi still branch yang sama.sebab tu next year macam nak tukar kerja lain.Bosan dah kot...tak lah...bukan bosan hahah..Irda nak buat benda lain..irda nak explore perkara lain.

Bila kita nak result yang berbeza,kita harus lakukan perkara berbeza..itu sahaja...

Irda just pernah dengar kata-kata jack MA.Sorry kalau silap,just ingat sikit-sikit melalui satu videonya

"25-30 years old you working for company,
then you working with your boss,follow the right boss.Learn to be a leader
then 30-40 you must start working for your self.Become entrepreneur

50-60  you working for young generation.u need them.U need new idea.
60 you just rileks..let young people working..u enjoy

Kalau irda tak silap lah itu kata-katanya,irda tak ingat sangat..Jadi sebab irda sudah terasa begitu lama,dan usia sedang beranjak satu lagi angka,irda rasa ada sesuatu yang perlu irda lakukan tahun hadapan.
TAPI to be honest,Irda masih sayangkan banking.Dunia perbankan lah irda bermula .Bekerja di Bank sekarang banyak membantu Irda.Dengan gaji di bank irda banyak gunakan untuk mak.Hantar mak pergi holiday,bagi mak medication,belikan mak supplement and blabla...sebenarnya agak risau juga kalau andai suatu masa irda tiada gaji tetap di bank lagi.Mampukah irda mewahkan mak seperti sekarang?


Dan semakin hujung tahun datang,semakin Irda keliru.Banyak keputusan irda buat dalam hidup ini irda jarang minta pendapat sesiapa,kadang-kadang biar je masa yang tentukan.Allah sukar rasanya buat keputusan.

"If you do what you always do,you get what you always get.If you want a different result,you have to do it differently"

Rezeki bukankah Allah yang tentukan? 


 

 Ok uols,menulis dalam keadaan mengantuk dan penat sangat ni,tadi di office pun punyalah busy,belum lagi balas email dalam perjalanan balik rumah,lepas dinner,lipat kain baju dah 3 hari dalam bakul.

Ni menaip sikit sambil menunggu baju dalam machine basuh siap,Esok sabtu,irda ada program coway,jadi malam ni kena siapkan laundry baju sekolah and so on...

Terima kasih sudi baca tulisan ntah apa-apa malam ni,just nak share yang irda snap masa training dua hari ."The law of vibration & attraction".Ia memberi aura semangat dalam diri irda...so simpan sini untuk dibaca esok-esok hari..

 

thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

7 comments

  1. Life is always like that. Full of choices, ups and downs. InshaALLAH, rezeki ada di mana-mana yang pasti kena berusaha kan?. Sikit atau banyak yang penting adalah 'keberkatan' nya di situ. All the best Irda! :)

    ReplyDelete
  2. SEMOGA MEMILIH KEPUTUSAN YG BENAR2 NENEPATI PILIHAN,,APA YG ELOK PADA YG LAIN XSEMESTINYA BAIK UTK KITA

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  4. Istikharah irda, tu yg terbaik bila nk buat sesuatu

    ReplyDelete
  5. Istikharah irda, tu yg terbaik bila nk buat sesuatu

    ReplyDelete
  6. Betul kata kak azimah, buat solat istikharah. Tanya dan minta petunjuk dari Allah. In sya Allah Irda akan dapat jalan yang terbaik

    ReplyDelete
  7. sy pun takuttt..bila umur semakin meningkat makin singkat kehidupn ..huhu..makin kena move on dri comfort zone

    ReplyDelete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+