11Street:Online shopping outlook

07:46:00


About 11street:

11street is a trustworthy and convenient online marketplace that offers a great variety of products at competitive prices.Established di korea sejak tahun 2008,11street now is one of the top global e-commerce marketplace providers with 400,000 sellers serving over 30 million consumers worlwide.11street also has a presence in Turkey and Indonesia,known as n11 and elevenia,respectively.For more information,please visit www.11street.my

 Peningkatan e-commerce industri di Malaysia sekaligus juga telah meningkatkan gaya shopping online menurut 11street.Oleh sebab itu pada 15-21 November,mereka telah melakukan survey  dimana 3507 orang telah memberi respond.

Menurut Hoseok Kim,CEO of 11 street"Based on the findings of our survey,we can conclude that the online shopping sphere in Malaysia is thriving,fueled by potentials for it to mature and grow."


2016:Kebenaran tentang online shopping di Malaysia

80% dari survey adalah yang menggunakan medium online untuk shopping dan 59% shopping online once a month.Malaysia consumers are still experimental in their purchasing behaviour by largely sticking to lifestyle and fast-moving products seperti elektronik,fashion,kecantikkan dan sukan.

Sementara itu smartphone majoriti pengguna dalam shopping via online .11street percaya Malaysia is equipped with and apt IT insfraktutur to pave the way for the e-commerce ecosystem to grow in the country.

Survey itu juga memberi respond 95% bahawa mereka memberi rating 5 untuk kepuasan berbelanja secara online.Mereka rata-rata gembira dengan pengalaman shopping melalui online.11street menyimpulkan ,"online shopping is a driver for Malaysian to save money,in line with the rising costs of living-a premises for the online marketplace to set the tone for what is in store for the e-commerce"

5 trends tentang online shopping di Malaysia

1.Online shopping adalah jalan yang akan berterusan

 *Mana yang sudah mula shopping secara online,akan meneruskan habit tersebut.Mana yang belum akan mula berjinak-jinak.Mereka akan tertarik dengan melihat pengalaman existing online shopper.Ditambah lagi dengan harga melalui online berpatutan.

2.Kepelbagaian cara pembayaran melalui online shopping

*11street foresees,Malaysian consumers lebih selesa berbelanja melalui online transfer,creditcard ataupun debit card walaupun cash itu adalah raja.Dengan peningkatan online shopping dan kepelbagaian cara pembayaran ini juga akan meningkatan kepercayaan online shopping pada consumers.

3.Penambah baikkan dan kepelbagain produk

*dijangka 2017 ,home decor & furniture,household and groceries,health and supplement menjadi top kategori pilihan pengguna.

4.Penghantaran yang pantas
 *survey menunjukkan consumer rela menunggu barang diterima up to 10 days,dan mereka dont mind to pay extra RM10 for fast delivery.


5.It goes beyond price
 *Consumer sekarang bukan sahaja melihat pada best deal pricess,tetapi juga pada faktor yang memenuhi kehendak mereka.termasuk good service ,timely delivery & positive customer review.inilah kunci sebenar untuk mereka ber online shopping.

 ONG-SOME Your way to a Prosperous Chinese New Year.

11street introduces its host of ONG-SOME New Year promotions .Working hand in hand with reputable brand such as Brands,Caring,Eu Yan Sang,Huawei,Nestle and Watsons,and boleh enjoy up to 90% discount.

*shine this new year with a series of spring cleaning product such as Air Wick,Dettol,Harpic and Vanish,and stance a chance to win 88 gold coins worth RM88,000.00

*Chinese New Year hampers from health and food brands,namely Brands,Eu Yan Sang,Kinohimitsu and Tong Garden ,for gifts .

*ONG-SOME Gadjet deals from established makers of Huawei and OPPO,consumer are given option to pre-order limited edition Huawei Porsche Design Mate 9,or Purchase the OPPO F1S and R9S with special Chinese New year bundle.

Conclusion:As online shopping integrates itself into the lives of Malaysian consumers,the barriers between e-commerce and traditional brick-and-mortar retail will be levelled,if not relinquished.11street strives to be the enable of this,and servce as a backbone for online sellers to offer better service and delivery to consumers.




Notakaki: Thank you 11 street for your event invitation 
(The 2017 Online Shopping Market Outlook)
Thurday,15 December 2016,Aloft Hotel Kuala Lumpur Sentral

*
thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

8 comments

  1. 11street maznee tak cuba lagi

    ReplyDelete
  2. Irda..ni yang duta dia Zizan tu ya..ke kak PC silap..sekarang lebih ramai yang memilih membeli secara online kan...

    ReplyDelete
  3. Siqah tak pernah beli di 11street lagi. Online shopping memang paling cepat sekarang. Pantas servis. Cuma harap barang yang dapat pun berkualiti lah kan :)

    Bestnya irda pergi event camni. Hihi.

    Have a nice day irda :) Lama siqah tak singgah sini. Maafkan siqah. Sibuk dan tahu irda lagi sibuk kan :)

    ReplyDelete
  4. tak pernah try online yg ni..tapi selalu gak shopping kat lazada...hehe...

    ReplyDelete
  5. Kakak rasa next year lagi meletop-letop Irda sebab semua pemegang kad ATM dah boleh sistem debit aje
    Yg tak ada credit card pun ala-ala credit card swap aje. Jgn lupa amount dlm a/c sudah:)

    Irda ni tak reti dok diam kan. Ada aje tempat nak attend:) Bagus!

    ReplyDelete
  6. suka iklan dia yg ada Lee Min Ho..sweet sgt..LMH pakai sampin..

    ReplyDelete
  7. reen tak pernah lagi shopping di 11street.. Hehehe berjimat. Nak online shopping website lain pun reen fikir 10x. 😳😳

    ReplyDelete
  8. sy dah try aritu 11street ni puas ati laa delivery pantas. dlm 2 hari da dpt brg... cuma yg kureng sket psl 11street ni x byk variety (bg sy laa)

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM