Diari for today: lesson for today

21:51:00

 Assalammualaikum readers..you know what happen to me today?keep on reading...


"Alya bangunnnn!!!....cepat sayang mandi gosok gigi,mama ada training today.Come on come on!Faster-faster mandi,gosok gigi,pakai baju..Perjalanan mama jauh hari,jalan jammed,sesak..aduhai mama tak boleh lambat sayang"

Tak sempat breakfast,come  mama suap awak sesudu madu.Ok good girl,now where you keep your money?sambil siapkan barang-barangnya,mengarah dia.Alya always slow movement,macam mana kelam kabut pun i di pagi hari,dia masih bergerak macam tiada perasaan ingin pantas dan cargas!isk picit jugak hidung tu karang.For info..if you read my entry before,irda bekalkan alya with 100 notes RM1 FOR a month.I teach her how to manage wisely with that money.Tapi duit tu harus dia simpan dalam drawer,everyday ambil hanya duit belanja...Can read here :Cara ajar anak manage wang

"Ok today ambil extra ya,beli makanan yang mengenyangkan ye sayang.RM4 for breakfast plus 3 for lunch dan tak boleh beli ais.Bawak air putih dan make sure air putih ni habis kalau balik nanti.Ok?Dia angguk.."promise nak?promise to mama,awak akan habiskan air ni?angguk lagi...ok fine!mama nak cepat...dont want argue the way u answer me.."Oops lupa,simpan roti coklat and biscuit dalam bag sekolah ya,kalau lapar makan ni dulu,nanti kita singgah beli your favourite kuih,kuih ketayap for your breakfast.ok sayang?"

her answer"Ok" sambil pakai kasut.her simple answer maybe bosan mama dia dah bebel pagi-pagi....

alya memang jenis susah nak makan.Kecuali kalau ikut mama mana-mana event semangat pulak dia makan,even pagi-pagi kadang-kadang irda goreng nasi atau buatkan roti bakar,bukan dimakannya,bawak bekal lagi lah tak nak.Tak macam mama dia dulu,suka bawak bekal sebab jimat duit,alya siap dibelikan bekal upin ipin,malu katanya nak bawak..amboiii!

cium dahi,cium pipi dan cium lips,i lepaskan dia dipagar sekolah dengan pandangan tak berkalih.
as usual,sebelum pergi tinggalkan pagar sekolah,i make sure alya akan toleh belakang untuk melambai.i enjoy that moment.bye sayang!i love you..ya ALLAH lindungi anakku walau dimana dia berada...amiin..

Terkejar-kejar untuk ke bangi,i pergi ke HQ MBC first,hopefully van company masih ada disitu.everyday before 8am,memang company akan sediakan pengangkutan percuma ke pusat training untuk yang parking di HQ ataupun yang naik public transpot.My bad day,even i terkejar-kejar dalam sesaknya jalan,sampai sharp di HQ pukul 8.10am.Ya ALLAH van dah jalan,betul-betul berhenti tengah lampu isyarat.I cuba kejar,aduhai,kasut tumit tinggi dengan kemeja saiz M takut basah ketiak..tudung yang dah kemas,seluar yang tajam beriron,i dont think so,i nak lari kejar bank tu dan suruh van tu stop di tengah jalan..cover malu lah,dalam tu ada beberapa orang staff lagi..Jadi i pun buat tak tahu,memandang penuh sayu,arghh matilaaaa...van tinggalkan aku...wuarghhh..!nak nangis ke?

Haah finally i pergi sendiri ke bangi tanpa pengankutan percuma dari company.baik punya jalan,i managed sampai di pusat training bangi @8.45 am.Then lepak sekejap boleh pulak menikmati teh tarik cause still early kan.Sharp pukul 9 am,dengan rasa kagumnnya  dengan diri sendiri sebab I punctual today hehe ,naik kelas..suddenly...apsal krik-krik je kelas ni..


 
 Image may contain: text

uols rasa i nak nangis ke atau nak hentak kepala kat dinding?atau nak gelak guling-guling..

inilah penangan bila wassap group ada lebih dari 30an,ratusan text dari wassap group i tak terbaca(GROUP COWAY JE ADA 3 GROUP,GROUP ZUMBA,GROUP EX SEKOLAH,GROUP BUSINESS,GROUP BLOGGER,GROUP EX COLLEGE,GROUP OFISMATE,GROUP BLABLA...banyak lagi tak ternama),tak termasuk text Q&A individu,ada juga pembaca irda garmin yang text i tentang ASB.allahuakbar,lepas ni kalau ada apa-apa Q&A call je lah,letih i nak menjawab soalan yang sama tiap hari.i sampai takde space nak simpan no customer dah...dan ini adalah wassap group baru yang mana i tak sempat langsung nak baca!sudahnya????????????????....i lost early in the morning..arghhh...

sepatutnya kalau i baca wassap group,salah tempat training tidak akan berlaku.huhu...

My class for today di HQ MBC,i tak perlu terhegeh -hegeh ke bangi pagi-pagi,terkejar-kejar macam monyet atas jalan untuk cepat sampai,tak perlu pagi-pagi kelam kabut siapkan alya sebab  training i kat KL je.Why lah i tak baca email.Actually email tu ada je,bila puluh-puluh email masuk dan semua tanda merah unread,i just deleted..hahaha...sembang tak dapat email...huhu..whylah i tak baca wassap group.

Lesson for today.

Read your wassap group.& read your email.Dont simply deleted.

Dengan langkah longlai,patah balik ke KL,hadap jalan sesak lagi...dan irda lambat juga akhirnya.Sampai-sampai alvin gelakkan I...sis norita,"mimpi siang hari?"..


Ok readers...thats all my story for today.Pity alya,dia macam nak demam.Hidung yang ada sinus tu macam susah nak buat dia tido.i dah sapukan vicks,tepuk-tepuk dan dodoikan baru tertido.anyone ada idea ubat sinus for budak-budak?tomorrow alya punya check up,her appointment with doctor every month...doctor hanya bekalkan nasal spray dan ubat selsema.hemm...

Im sorry sayang,this morning buat awak kelam kabut...mama janji takkan jadi lagi..





thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

3 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM