Diari for today:I m success today ?

21:56:00

Tak tahu nak taip apa malam ni,kepala agak ting tong,tapi still rasa nak menaip

I rasa i success today..Huhu..irda bangun pukul 5am tanpa jam bunyi jam kringgg tu..Bangun terus mandi dan  sunat dua rakaat.(Hope berterusan je lah ye,jangan hangat-hangat tahi ayam sebab baru terngah buat azam kan :) berkobar-kobar,kang esok-esok, hikhik...

Then capai  3 helai tudung sekolah alya,second day sekolah,mama baru sempat nak menjahit lencana.

Wow 5am menjahit gitu.tapi segar ja mata.Siap menjahit i fillup semua form sekolah.Then iron baju .Tengok jam macam tak sempat nak buat kerja lain.kejut dua tiga kali alya,amboii liatnya bangun anak dara sorang ni.

Then statement pagi ni yang buat dia berjaya terbukak mata dan terus bangun"
"alya!bangun...alya kan pengawas,pengawas mana boleh lambat"wah berjaya terus dia terbangun.and tengok tingkap samaada masih "malam"malam mean masih gelap.Terus pergi bilik air dan gosok gigi.Ok im success today kejut dia tanpa pok montot dia.esok-esok agak-agak boleh pakai balik tak ayat gini ya?ermm...

Sampai ofis awal hari ni,then lari sekejap ke coway untuk signup attendance.Beli freegift customer..Breakfast today nasi lemak kerang plus telur mata.nescafe panas.

I manage close ASB (100k+100k+140k+20k+100K)Maknanya dalam ramai-ramai customer i jumpa hari ni i close 5 orang,so kiralah berapa total tu(im not good in math..huhu,:P~)..i think im success today.Oopps lupa nak bagi tahu,time satu customer ni tengah isi form,i ternampak satu customer ni yang sebelum ni pernah submit coway,tapi sebab CTOS reject,now dah boleh resubmit,so i excuse ngan client tengah isi form,terus tegur client di atm machine.

Guess what>> dia setuju nak submit balik form coway.Hoyeahh,sambil menyelam minum air.i think im success today.Ngehngeh..

Lunch time,pening tengok customer ramai nau di bank,ikut hati malas nak keluar lunch,nak terus keyin sales.Then i text satu salon ni,i nak cuci rambut,nak kasi amoii kuku tajam sental kepala i yang berdaki ni.Wahh heaven kaww..lunch time sambil minum jus and makan buah mangga,berurut-berurut kepala satu jam..like a boss...kahkah nyampah..
 

Then sharp pukul 5 pm,kenyit mata kat boss,balik dulu!eh bukan time office hour ko lambat lagi ke irda?hehehe..alaaa hari ni je,malam ni nak dinner ngan family.SO TERAWAL melangkah dari office...tolong jangan inform HR irda ye :),siapa boss ni sekarang..ala kali ni je..hikhik..i dah sumbat sales kot

After magrib we all makan satu family.Alhamdulilah..and now im stuck depan laptop ,alya berpantun-pantun atas katil.Malas lah mama nak layan alya.pantun semua dia baca buku,ada ke patut dia suruh mama dia balas.confirmlah mama dia mati kutu..

"Alya tahu tak tadi pagi-pagi mama jahit lencana alya,sampai tercucuk jari mama dengan jarum sebab ngantuk,tahu tak kenapa?"

Alya"tak ..."

Me"Sebab mama sayang alya,walaupun mama sibuk ,mama sentiasa nak success di rumah,mama nak alya tahu maa sayangg alya"

Alya"Saksesss tu apa maa.."

me:Berjaya

Alya:Kenapa nak berjaya pulak.mama pekse ke. ?

Ok fine..jom tido nak...

Psstt::Alya very talkative ,tapi kadang-kadang annoying jugak,sebab dia suka repeat ayat yang sama banyak kali.And kalau dia cakap sesuatu dia akan tunggu kita respon,tapi respon tu kena sama dengan apa yang dia nak.

Kalau respon tu tak sama,dia akan ulang-ulang tanya lagi,sampai dia puas hati.

Photo di sebuah majlis,alya with handbag mama,she request this handbag..:)

thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Hihi...alahai Alya..make sure setiap pagi bangun awal ya..lawan mama..sapa bangun dulu dapat ganjaran..eh..huhu

    ReplyDelete
  2. woww..well balance..family, diri sendiri & kerjaya..sukses!!
    hihi..berjaya bg anak2 ialah masa pekse..

    ReplyDelete
  3. haha. COmel alya :) Biasa anak-anak baru nak membesar kan dear. Banyak cakap dan tanya. Ada je benda yang menjadi persoalan dalam diri dorang. Hihi.

    bestnya irda boleh pergi salon hari ni. Siqah nak g salon jugak ni,dah lama tak diurut kepala dan basuh rambut kat salon. Hihi.

    Happy new year dear <3 Lambat siqah wish.. takpe kan.. hihi

    ReplyDelete
  4. Suksess! mama ambik exam subject ape semalam? hahaha...Alhamdulillah. Tahniah Irda! what a good start of day. Part kenyit mata tu tak menahan okeehh. I dok imagine pilem industan. Hahah! Semoga terus consistent.

    ReplyDelete
  5. Tugas dan tanggongjawab se orang ibu memang berat. Masih ada ramai ibu yg tak terdaya yg memikulnya. Aliya beruntung dpat se seorang bernama irda

    The work of a mother is hard, it is worth now, and forever.

    ReplyDelete
  6. Tugas dan tanggongjawab se orang ibu memang berat. Masih ada ramai ibu yg tak terdaya yg memikulnya. Aliya beruntung dpat se seorang bernama irda

    The work of a mother is hard, it is worth now, and forever.

    ReplyDelete
  7. Semoga sukses selalu apa saja yg dibuar...jadi seorang ibu gitulh sentiasa perlu tangkas n cekap mengurusi rmhtnbgga n anak2

    ReplyDelete
  8. ahahaha... kesian mama bangun awal. alhamdulillah ada azam juga irda thn ni :)
    pernah baca siapa yg buat solat sunat harinya akan dipermudahkan Allah

    ReplyDelete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+