Homemade chicken & Lamb chop,lunch treat for officemate

12:38:00

 Last day di branch 28.02.2017,rasa hati nak berkongsi rezeki dengan kawan-kawan ofismate sebelum meninggalkan mereka.Kalau hendak diajak keluar makan tengah hari sama-sama,satu branch ,nanti terpaksa tutup pula bank tu sebab tiada orang.

Sudahnya irda order homemade chicken chop dan lamb chop dari cousin.Kebetulan cousin irda ni baru berjinak-jinak dengan business homecook ni.Selain cookies,cake,kuih pau dan donut,cousin irda pun ambil kelas untuk menyediakan sos pencicah dan sos untuk perap untuk makanan western ni.Memang sos dia superb sedap,irda yang tak berapa gemar sangat makanan western,akhirnya jadi  suka  sebab sosnya.Lada hitam  yang digunakan menjadi sos lamb chop yang disediakan kena dengan selera melayu.Sayur salad yang hijau segar disertakan tomato kecil yang fresh ibarat makan sebiji anggur tu menjadikan makanan ni begitu menyelerakan!

Siap ofismate irda ada buat tempahan untuk sos sahaja,dan buat tambahan order.Wah maknanya irda belanja diorang satu office lunch sambil marketing family business sekali ke?hehe


Homemade chicken & Lamb chop,lunch treat for officemate

 Homemade chicken & Lamb chop,lunch treat for officemate

Satu bekas ni untuk LAMB CHOP harganya RM12,dan untuk CHICKEN CHOP harganya RM10.Kalau family dapatlah harga kasih sayang kan.Heee,suka tau kalau family buat pelbagai business ni.

Sebelum irda buat pemesanan,irda dah war-warkan di group wassap branch,untuk amik listing order,Yerlah tak semua orang suka makan lamb,dan ada orang tak suka chicken kan.

Homemade chicken & Lamb chop,lunch treat for officemate
LAMB CHOP /CHICKEN CHOP


Irda beli lebih dari 30 bekas,untuk officemate,officeboy,makcik cleaner dan semua security guard pun dapat.Alhamdulilah,orang cakap belanja kawan-kawan ni rezeki akan murah.Tapi niat memang nak belanja mereka makan pun.Harap bukan nak balasan apa-apa,ikhlas untuk kawan-kawan yang banyak support irda.Orang operation ni banyak keje tau,tanpa orang operation siapalah orang sales kan!Jadi tiada gap antara operation staff dan sales staff.Lagipun dah bertahun-tahun dengan mereka,dah terasa bagaikan sebuah family!

Nanti bulan march ni irda buat majlis doa selamat kat rumah,insyaAllah jemput officemate dan team coway sekali.

Homemade chicken & Lamb chop,lunch treat for officemate60_4251577803650654183_n.jpg?oh=931e6c7f00d222fe1488c3798b81439d&oe=593B967A

Alhamdulilah semua suka makanan ni.semua cakap sedap.Kak wel(cousin)boleh buka cafe dah.Semua nak buat tempahan lagi.Siap ada yang order bawak balik rumah.Tak sangka ada satu chinese friend Peter siap wassap"mana u beli ni?sedaplah rasanya ,"..so kalau chinese suka masakan melayu,maknanya masakan kak wel ni boleh untuk 1 Malaysia ni..:)

Image may contain: 1 person, sitting

Yummy,sedap tak kak Nad?Senyuman manis ibu anak 4 ni,kakak oficemate cute come lote je.Banyak lagi gambar lagi dalam simpanan.Sebab ia dalam bank,ada information yang takut terdedah,tak semua picture irda boleh share ya.

Senang hati irda bila kawan-kawan begitu menikmati makanan yang irda tempah untuk mereka.Ms Tam my branch manager siap tanya"How much u beli semua ni untuk mereka,banyak juga ya"

"Its ok boss,ini duit commision blog ni..hehe,orang islam kata rezeki kalau nak banyak kena belanja kawan-kawan oo...nanti boss pun kena belanja staff selalu ya.baru branch murah rezeki oo...:hehehe..sajalah usik bos

Readers nak buat tempahan chicken chop/Lamb chop?Boleh wassap/Call Welz Kitchen :011-23141081

Jika nak ayam/kambing mentah yang sudah diperap boleh juga

ayam 1kg RM25
kambing 1kg RM40

sos pencicah yang sudah siap hanya RM25 untuk sekilo.
 
BOLEH DELIVERY:AREA KLANG VALLEY
 


Last day di office,terasa pilu juga hati.Ada yang datang salam dan hug tanda perpisahan.Terima kasih kak sharifah yang carikan kotak untuk irda ,Bayangkan nak balik kemas barang-barang bertahun di office,ada pinggan mangkuk irda beli dan dihantar ke office pun tak pernah bawak balik.Kasut beberapa pasang,selain fail-fail penting.Aduhai,terasa sebak untuk meninggalkan tempat mencari rezeki selama ini.

Image may contain: people sitting, screen and indoor

Selamat tinggal kenangan!Meja dan kerusi ini tempat mencari makan selama ini.Blazer yang jarang-jarang dibawa balik ke rumah.Hahaha..pasu bunga kecil pemberian boss andy cheng,katanya pasu bunga kecil untuk feng shui yang bagus,ingat lagi kata-kata terakhirnya dulu.hehe..lantaklah boss,tapi Irda tinggalkan pasu tu untuk future staff,kalau chinese boleh jadi ong maa....

Tempat ini juga menjadi saksi segalanya,phone tu,gambar tu,calculator tu semuanya ada kenangan.Buka laci tu lagi macam-macam khazanah,bau perfume yang Irda suka dalam laci tu ,losyen ,vitamin c yang sudah expired.Beli tapi tak makan sampai expired.Vitamin shakelee,beli pun tak makan..haha baru jumpa balik.

Drawer tu juga saksi dalam kesibukan selalu kain baju tersangkut.Pernah hilang gelang tangan pemberian in law masa kesibukan kerja tak tahu cicir mana.Sampai sekarang sedih..memang boleh beli lain,tapi tak sama  hokey!

Semua kotak-kotak tu ada pakcik guard yang jaga bangunan tu tolong angkatkan.Kesian pula Irda dah habis stok makanan untuk mereka.Irda just bagi sekeping note untuk buat minum.

Terima kasih pakcik!

Image may contain: sky and outdoor

 Dan inilah pemandangan dari atas ofice baru irda,mungkin dalam seminggu beberapa kali je irda akan melekat di office dan ternyata inilah cabaran baru .Tengoklah sampai bila irda akan cuba ya.Otak irda masih ligat memikirkan business,dan hati ini masih ada jiwa seorang jurujual.Cuma bagi irda peluang manage people dulu irda akan lakukan sebaik-baiknya..sebelum 100% become businesswoman..InsyaALLAH moga ada jalan ditemukan Tuhan..aamin..

Ok readers...Happy saturday!daa

thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

9 comments

  1. Alaaaaaa macam best je lamb chop tu! rasa teringin pula nak makan tapi jauh hihi.
    Good luck for your future undertakings. Semoga berjaya dalam bisnes.

    ReplyDelete
  2. PERLU SALING TOLONG MEOLONG UTK MAJUKA BISNIS...IRDA BOLEH CUBA BISNIS MAKAN2 NI TAPI MMG PNT SIKIT

    ReplyDelete
  3. Apa pun yang Ieda lakukan..moga sentiasa dirahmati Allah..dan moga semuanya baik-baik sentiasa..ameen.

    ReplyDelete
  4. Kalau pakcik, mesti pilih lamb chop.
    Semoga menjadi businesswoman yang berjaya suatu masa nanti.

    ReplyDelete
  5. Lamb chop pujaan hati Siqah!! Haha! Asalkan ada perkataan "lamb" memang suka sangat lah 😍

    Maknanya Irda jadilah tukar kerja ye? Maaf Irda, Siqah dah lama tak blogwalking kat sini, tak sempat nak tahu perkembangan Irda.

    Apa pun, Siqah doakan semoga Irda sentiasa sukses dalam apa jua pilihan Irda. You can do it! Chiayok! 💪😍

    ReplyDelete
  6. Weeeeee nampak sedap Western food itu terutama lamb chop.. Kalau area Seremban sudah pasti LZ order 😄..

    All the best to you Irda.. 😍

    ReplyDelete
  7. chicken chop sy x brp sngt, sbb x minat isi ayam. tapi kalau lamb chop 😍😍😍 mmg licin pinggan tu oleh sy 😁

    ReplyDelete
  8. Meleleh air liur tengok chicken chop tuh. HAHAH! eh..kes kita sama bab yang ada vitamin dalam laci. Makan masa memula jer. Waktu tuh semangat la lepas tuh..sibuk tak sempat nak makan. Minum air putih banyak ok sayang! muahsss!!

    ReplyDelete
  9. sedapnya lamb/chic chop..terliur ni..

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM