Kerja kosong di institusi perbankan&syarikat swasta di Malaysia

20:58:00

Assalammualaikum readers,

Tanggungjawab irda di bank sekarang bukan sahaja monitor,trainer,plan activity,recruitment pun sebahagian jobscope irda .Keluar masuk sales person tu biasa dalam bank.Kalau mana ada yang boleh buat dan perform,kadang-kadang terlalu lama memegang jawatan consultant.Ada pula yang tahan 2-3 bulan sahaja,ikut kredibiliti &capability seseorang,tetapi percayalah jika meletakkan komitment,rajin berusaha dan mengikut segala terma perbankan,anda mempunyai pendapatan dan masa depan yang cerah di bank.

Gambar sebagai hiasan:View from meeting room



Kelebihan sales consultant di bank :gaji basic+commision,jika anda betul-betul komited income 5 angka sebulan bukanlah mustahil.

Jadi irda mengalu-alukan individu yang mempunyai kriteria di atas untuk joint irda.Berperwatakan menarik bukan untuk tampan dan cantik sahaja,tapi peramah dan mudah tersenyum adalah ciri-ciri yang irda cari.Peluang amat cerah jika anda ada lesen perbankan seperti FIMM,TAKAFUL,PRS ,TBE DAN CEILI.

Jika fresh graduate,berminat menjadi financial consultant di bank boleh juga cuba nasib.Submit resume anda di personal email irda: irdagarmin@gmail.com.Mana yang terpilih irda akan panggil untuk interview dan jawatan ini hanya untuk sales person sahaja ya!.Jangan tanya pula nak admin work lah,nak normal executivelah atau finance accountinglah,tapi irda offer hanya untuk sales consultant:jual produk perbankan.

but trust me,berpengalaman dalam operation dan sales di bank,sales line more fun dan sangat-sangat best sebenarnya..Irda bersyukur sangat turn from operation to sales, actually feelnya macam buat business sendiri tapi bergaji,waima product dan support semua bank dah sediakan,training dan tunjuk ajar semuanya sempurna.Rugi kalau ada kepakaran tak nak mencuba.

Irda ada kawan tau dulu pendiam je zaman study,irda pujuk dia masuk bank,Jadi sales consultant,now lebih agresif dan produktif ,Mahu tak nya,kawan-kawan yang sama level dengannya paling deras income dalam 5k,tapi dia pernah cecah more than belas-belas ribu,commision from sales,hebat kan?

Being a banker?:Gambar sebagai hiasan

Tetapi jika anda  tidak berminat jadi sales consultant di bank dan mempunyai kepakaran yang lain boleh juga cuba peluang kerjaya di syarikat -syarikat swasta di Malaysia seperti:

Account Executive di syarikat swasta Shah Alam
Software Engineer di Subang
Account Manager(Advertise agency)
Assitant Chef di Rawang
Japanese speaking property Assistant Manager.

Sebenarnya banyak lagi peluang pekerjaan menanti anda yang sedang job hunting atau fresh graduated boleh cuba search disini :Seekers.Berpengalaman atau tidak cuba sahaja,mana tahu nasib kan. Rezeki tu Allah yang atur,Tetapi kalau anda tidak mencuba,rezeki tidak akan datang bergolek sahaja.


seekers logo

 Jika anda klik laman sesawang  http://www.seekers.com.my/jobs/2: 

 Terdapat pelbagai pilihan pekerjaan yang ditawarkan kepada anda,tinggal anda untuk pilih yang bersesuaian samaada dekat dengan kediaman,jenis pekerjaan bergantung pada minat anda.Ia juga disertakan dengan salary range dalam setiap job yang tertera.

So kepada anda yang mencari pekerjaan baru habis belajar atau yang sedang ingin menukar angin dengan pekerjaan baru,   Seekers  ada jawapannya.

Ok readers,selamat malam,esok irda dan minggu depan adalah untuk irda visit branch.Best pulak rasanya dapat visit branch,tetiba rasa macam guru besar lawat kelas.Heheh,ini masa nak check compliance dan check sales consultant follow bank guideline atau tidak.

ok daaa....



thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

12 comments

  1. Peluang kepada yang sedang mencari peluang pekerjaan.
    Bolehlah cuba try.

    ReplyDelete
  2. semogra damai dpt kerja pasni

    ReplyDelete
  3. Wah best nya. Boleh juga difikirkan ni.

    ReplyDelete
  4. salam..
    hi kak Irda..
    wahh beshnyer..klo yaya xkje lagi ni mesti nk join ngn kak Irda..
    hehe..hope kerja yaya skrng ni ok..baru jga kje tmpt yaya ni..bulan 7 lepas raya tahun lepas bru masuk..huhu

    ReplyDelete
  5. Seronok sebenarnya bidang nie.. dapat jumpa macam2 orang kar irda..

    ReplyDelete
  6. Syed memang tak mampu la nak kerja bidang ni hehe. Tetapi sesiapa yg berminat bolehlah cuba untuk memohon. Mana tahu rezeki kan?

    ReplyDelete
  7. Boleh war war kan ni. =)

    ReplyDelete
  8. nak godek2 la website seekers ni 😉

    ReplyDelete
  9. wahhh peluang pekrjaan ni...

    ReplyDelete
  10. sngt berguna untuk smua.. tq irda. :)

    ReplyDelete
  11. sgt bagus utk mereka yg mencari peluang kerja..

    ReplyDelete
  12. sangat berguna untuk pencari kerja

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM