Product review:mata bersinar bagaikan mutiara dengan bausch+Lomb contact lenses.

18:59:00


Assalammualaikum readers,

Product review:mata bersinar bagaikan mutiara dengan bauschc+ Lomb contact lenses.
perbezaan berkacamata dengan contact lenses memberi keyakinan dalam penampilan.Irda pakai contact lenses dari Bausch+Lomb Lacelle Diamond daily use.D-Pink

Siapa kat sini pengguna kacamata dan kadang-kadang menggunakan contact lenses?Kita gang!

Irda dah start pakai cermin mata sejak zaman sekolah rendah lagi,tapi on off,masa tu mata tak kabur sangat,mungkin sebab suka baca buku sambil baring atau baca dalam ruang yang suram mata irda makin kabur sejak melahirkan anak pertama,almaklum urat dah banyak putus.

Cuma kalau pakai cermin mata,terasa pening cepat dan stress di bahagian tengah kepala.Kadang-kadang rasa mamai je bila berkacamata.Mata rasa kuyu dan Mungkin sebab gangguan frame.Pakai cermin mata buat irda tidak berkeyakinan dalam penampilan.Jadi contact lenses sangat membantu sebenarnya.sebab itulah  ia sudah menjadi listing barang keperluan bulanan.

Baru-baru ni irda dapat design terbaru contact lenses dari Bausch+lomb.Kalau selalunya irda beli jenis neutral sahaja.No colour,no shine,Kali ni irda dapat dua jenis dari Bausch+LOMB iaitu Lacelle diamond daily use dan Lacelle Jewel monthly use.

Disclamair:Image from Lacelle diamond website.


1. LACELLE™ DIAMOND series. They’re printed with an exquisite pattern that mimics the light-reflecting facets of a solitaire-cut diamond. eyes will dazzle with charm and wonder.Irda dapat colour D-Pink dengan eyes power -1.75 (so dah tahu eyes power irda,hantar lah lagi ye..hehe).


Image may contain: 1 person, smiling


LENS DESCRIPTION:

COLOR: 3 colors
MODALITY: Daily Disposable
WATER CONTENT: 55%
DIAMETER: 14.2mm
 PACK SIZE: 10pcs/30pcs
POWER: Piano
-6.00 D (0.25 D increments)
-6.50 D to -9.00 D (0.50 D increments)
-0.25D and -0.75D not available


Walaupun ada 3 jenis warna untuk design ni,irda dapat warna Pink rose sebanyak dua kotak seperti diatas. Beza contact lense yang selalu irda gunakan sebelum ni dengan Lacelle Diamond ni,contact lenses yang ni lebih mudah dilekatkan di mata dan tidak merumitkan.Colour contact lenses ni juga buat mata irda lebih bermaya dan penampilan terasa lebih confident.Kalau sebelum ni irda amik masa kadang-kadang 15 minit just nak lekapkan contact lenses sebab strukturnya susah melekap di kornea mata,tapi dengan lacelle diamond ni mudah ,sekali sentuh terus lekat!

Im so happy use contact lenses from bausch+Lomb. Let my eyes shine bright like diamonds with this new LACELLE™ DIAMOND series.


LACELLE™ JEWEL pula ada  7 unique colors, each designed to add a whole new level of depth and sparkle to my eyes!.Yang monthly use ni irda belum cuba lagi.Irda ada crystal grey sebagai koleksi .Bestnya kalau dapat 7 jenis warna berbeza kan..wah boleh guna untuk 7 bulan tu.Tak sabar nak cuba warna crystal grey ni dan bergaya dengan penuh keyakinan.Pandangan yang jelas dengan bantuan contact lenses,tiada lagi pening kepala dengan cermin mata berat dan ia membantu irda memudahkan urusan harian bila penglihatan tidak lagi kabur.Terima kasih Bausch+Lomb Lacelle jewel.Irda rasa ia akan buat mata lebih bersinar-sinar dengannya.


LENS DESCRIPTION:

COLOR: 7 colors
MODALITY: Monthly Disposable
WATER CONTENT: 38%
DIAMETER: 14.0mm

PACK SIZE: 2pcs
POWER: Piano
-1.00 D to -6.00 D (0.25 D increments)
-6.50 D to -9.00 D (0.50 D increments)
 Image may contain: 1 person
Nah,Irda share lagi beberapa photo menarik penggunaan contact lense  .Berangan lah irda nak cantik macam diorang ni.Hikss...hehe..apapun confident tu penting kan.

Image may contain: 1 person, smiling, close-up
So kalau uols nak kelainan dalam penampilan,bosan dengan kacamata berbingkai tebal.Cuba lah.Pasti teruja dengan penampilan baru anda.Tapi ingat tau,nak cantik tu kena betul dengan niat .Jangan sebab nak cantik sebab kita nak menunjuk-nunjuk,just sebagai keyakinan diri.Siapa kata jadi muslimah tu tak  perlu bergaya..buktinya..cantikkan?..

Image may contain: 1 person, smiling

 Jadi kat mana nak dapatkan semua ni?Boleh dibeli dikebanyakkan optical seluruh malaysia.Atau nak lebih info tentang contact lenses ni boleh juga masuk website rasmi Bausch+Lomb Lacelle di http://lacelle.com.my/.

Banyak info menarik dan lebih detail .Pelbagai pilihan juga untuk anda lihat dan padankan dengan kesukaan anda.Selamat mencuba!

Daaa..


Appreciate your time reading this entry.Thank you,come again :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Kalau pakcik yang pakai, 'tokojut lombu2 pokcik'

    ReplyDelete
  2. ooo tak pernah lgi try contact lens ni.. lg suka guna spek je.. :D :D btw cantik contact len tu bersinar2 mata

    ReplyDelete
  3. Amboihhh..bersinar mata mu Irda. HAHAH! Nany tak pernah pakai contact lense. Ngeri la pulak rasa. Takuttt..ntah pape.

    ReplyDelete
  4. busyra rabun jauh.. huhu.. tp tak pernah try contct lense. sbb tkut. hehe

    ReplyDelete
  5. cantiknyaa bee. lama tak pakai contact lens. heheh

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM