I'M Back to Coway?

23:40:00

 26 July 2017,

I'm Back to coway?Yes i am..as neopro sales person but not fulltime.Seperti entry irda sebelum ni ;

baca sini [berakhirnya khidmat di cimb bank selepas hampir 13 tahun],coway adalah sebahagian dari perancangan irda.Ya 1/3 dari perancangan business irda.Sebab sayang group  coway ni dan sayang income di coway juga,i'm back to coway.

Throwback photo

Seperti entry lepas,ada sebab kenapa irda resign.Bukanlah kerana semata-mata ingin back to coway.

 Tetapi irda juga ada plan lain.ada 3 plan A,B,C.Ada orang dia buat plan A dulu kalau tak jadi buat plan B,irda pulak tidak ..plan A+B+C=sekali jalan,follow the flow,so mana yang meroket  dulu itulah priority!sebab irda dalam tempoh cuba-cuba,dan tengah menyediakan platform yang datang.Jadi apa juga peluang grab sahaja,asalkan halal.

Tetapi harus ingat,background irda dalam banking,dan irda ada 5 license utama yang membolehkan irda berbusiness related with banking & financial.InsyaALLAH,sekarang tengah tunggu my license transfer selepas my effective resignation letter date 29 july ni.

 

insyaALLAH jalan irda akan semakin terbuka.

Im so lucky surrounding dengan teammates yang sangat positif.My GM from coway pun pm irda di Facebook ,diorang semua berusaha nak tolong irda  untuk naik sebagai HM secepatnya.HM ni maksudnya Health Manager,ada basic +overriding commision position ni.

But for now we have different direction,Sebab irda sendiri sedang mencari kepuasan career dengan capability yang ada.InsyaALLAH kalau dah rezeki tidak kemana. Thank you Fadly,GM Iqbal,cik ida for your concern.Appreciated!

I'M SO happy the way they respect .Irda feel welcome sangat.They all call irda "sis".Masa ni irda pun busy nak submit 3 sales.NI candid photo by Fadly.

Hampir 5 bulan as manager di cimb bank,tiba-tiba pergi office coway kelmarin,wow rasa aura sales person tu.Datang pula sehari sebelum closing,lagilah haru biru.Dan bulan ini sebelum closing irda kena cari 3 sales coway untuk melayakkan irda join mereka balik,ye lah sebelum ni kan derhaka,lupa daratan,haha,jadi manager kat bank je terus tak mampu nak buat coway,sekarang i'm back to coway hokay.Nak cari 3?kacang goreng je,hari tu juga submit 3...huhu..amboii berlagaknya...ala gurau-gurau ...

InsyaALLAH ada percaturan rezeki nanti.1/3 dari perancangan sudah dalam genggaman.Wish me luck,irda tak cari banyak di coway.at least 10k per month pun cukup.huhu...hhehe...dreaming?nope...im not...dalam coway jual 10 unit termasuk accumulated u can earn almost 10k .Trust me..tapi depend lah design yang mana...Tapi irda suka di coway sebab puncline diorang selalu mengena,lawak diorang buat irda happy,dan diorang ni sempoi kepala gila-gila,so lupa sekejap usia diri semakin berganjak angka.



My GM Motto "High profile with low income or low profile with high income".Jual penapis air je?boleh hidup ke?Entahlah,depends kat orang juga kot.Ada orang boleh buat,ada orang tak boleh,bergantung pada rezeki masing-masing.Thats why irda plan coway 1/3 dari perancangan,sebab tak tahu lagi adakah irda" untung sabut timbul,untung batu tenggelam."So follow the flow...................
Tapi kan sebenarnya kan,irda still looking something,which i earn ,than i can deliver,i can help people through mentoring,teaching,motivate especially in financial management .I WILL...insyaALLAH..i will...

Irda dah jumpa dah,thats my 2/3 plan.

and another 3/3 plan,i have another responsibility soon,and this collaborate with my ex colleagues in cimb bank.He will become my next mentor.

Kenapa irda tak jelaskan je semua plan tu dengan details?alaa dah namanya plan,maksudnya masih samar-samar,so tak payah ceritalah apa dan apa yang irda akan buat secara terperinci kan?.

Irda akan share result and info je lah selepas ini ya?InsyaALLAH akan lebih bermanfaat.Cerita details plan pun tak gunakan,yang kita nak adalah outcome and result .

Irda....,ask yourself...You benefit to others?u earn profit and the same time you help people?if the answer "YES" itu bermakna perancangan itu berjaya

 Elakkan diri rasa riak ,didik hati rasa qanaah dan tiba masanya kerja cari duit dan cari manfaat.Ingat duit dicari sampai mati pun takkan pernah cukup,tapi manfaat dicari,lawan akan jadi kawan,musuh akan jadi saudara,orang benci akan jadi sayang(pstt!,yang benci irda tu jom kita kawan,come to me syg,syg,,I AM ME,I AM ME,I WAN CHU,I WAN chu..kah!pensang lagu ni dah kenan kat kepala ni).

Sebab manusia selalunya inginkan sesuatu yang mengungtungkannya.Jadi....kejar untung diri sendiri jgn lupa orang lain juga rasa tempiasnya.Jangan risaulah ini bukan MLM.nak join irda?let me build within 6-12 month dulu ya...fUHH..

akhir kalam malam ini sebelum mask kat muka nak ditonyoh basuh muka dan lelapkan mata,jgn tak tahu irda sejak tak masuk office suka manja-manjakan badan.Tak pernah-pernah waktu kerja dulu ber mask bagai nak tidur,huhu,,bila tak kerja wahh minda rasa lapang,boleh telek muka lama-lama kat cermin,nak tidur boleh  letak bedak sejuk mokcun,kira kedut muka,bintik hitam.HUHU,dulu masa jadi manager malam-malam kira sales budak-budak berapa,siapa xde sales,esok nak marah siapa,...nak tido igauan esok meeting apa...tu diaa..
Now im FREE,horee...

kata-kata penutup malam ni dari ustad Pahrol Juoi

"Akal tahu hidup di dunia ini cuma sementara tetapi hati masih merasa hidup di dunia ini selama-lamanya. Akibatnya, diri akan selalu dilanda duka dan kecewa. Hati yang cinta dunia itu sifatnya rapuh dan mudah terluka!"


Kejarlah akhiratmu dunia akan berlutut denganmu,aku ingin berjaya,semakin aku berjaya semakin aku kenal agama..jangan sampai lupa hidup bertuhan:MONOLOG DIRI.

Nikmatnya rasa hidup yang sungguh tenang tanpa memikirkan kriuk-kriuk masalah dunia perkerjaan.InsyaALLAH SOON dah mula semuanya ingin tenang begini  jua.InsyaALLAH aamin





Appreciate your time reading this entry.

You Might Also Like

18 comments

  1. tengah menabung juga nak pasang coway kat rumah.. sikit laaagi heheh pastu boleh pi order dah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai siti,wahh menabung ya,beli lah bulan ni dengan irda,irda ada promo JB homedec 28-30,all application irda akan submit di JB untuk dapatkan waiver registration 200.Nanti roger2 ya.... hebat promo ni...

      Delete
  2. Rebut je peluang mana ada kak Kak Irda, hihihi. Bila la nak kerja ni, saya nak beli penapis udara Coway tu, sbb rumah ni banyak kucing..Saya allergik bulu kucing tapi sayang saya kat kucing lebih dari diri sendiri, itu jelah jalannya, hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai maizan,nanti order ngan sis irda ya..hehehe :)

      Delete
  3. doa yg terbaik utk irda..errrr irda pernah dtg service coway ke kat rumah area rumah gombak x..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai my dear,irda tak buat servis,irda cuma buat jualan sahaja..hehehe...owh zie zie duduk gombak ya...bolehlah kita roger2 makan di gombak tu..ntah2 kita ada jumpa maan2 pasar malam gombak kan:)

      Delete
  4. Kerja yang boleh buat kita happy, itulah kepuasan yang di cari.. eceh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2,,bijak sangat aisya ni

      Delete
  5. Assalamualaikum Wrmbth

    Apa khabar Irda, selamat pagi

    Nak buat sales ni tak semua orang boleh buat

    Insyaallah kalau Irda minat pasti boleh berjaya dalam bisnes

    Ini pun salah satu cara untuk cari rezeki halal kan

    Berusaha dengan kedua tangan kita sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam sis mazni ..alhamdulilah irda sihat..sis sihat?hope sihat selalu ya...

      InsyaALLAH SIS,irda yakin irda dalam jalan kejayaan..terima kasih atas doanya ya...

      Thank you...:)

      Delete
  6. Suka dengan semangat irda and future plan irda ni. Tak sabar nak tengok progress irda seterusnya. hehe. tugas manager sebelum ni memang mencabar gak lah. siap sampai mengigau, then fikir nak marah sapa esok lah. Actually masa jumpa aritu mcm tak sangka la irda jenis org yg suka buat sales. hihi. bukan apa, teringat dulu pernah je lepas spm jadi salesperson n rasa tak enjoy kerja tu and environment situ pun mcm rebut2 sales. Tuh yang ingat tak ramai org suka buat sales tu. Btw , im proud of you. Suka dengan perbezaan yang kita ada ni. hehe

    Neway, keep it up Irda! Yes, dalam hidup ni kena ada achievement, ada milestones, kena ada peningkatan dari hari ke hari. Kita pun tengah usaha jugak nak keluar dari comfort zone. Doakan kita jugak okay^^

    Neway, dah nampak pun ads kat entri irda. Padahal bgtau gitu2 je. Alhamdulillah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sweetheart!gadis manis berkacamata...ahhaha nadhie lah yang ajar irda,kan dah menjadi..beruntung dapat kenal orang pandai gadget,pandai it and pandai banyak bende ni,irda kagum dengan nadhie tau..eheheh,nanti nak belajar hack2 pulak..kahkahakah...btw,setiap pertemuan ada hikmahnya kan..thanks nadhie temankan irda di event itu hari..xoxox..nanti jumpa lagi tau

      Delete
  7. Moga terus berjaya,bersemangat dah tabah...setiap langkah itu tidak mudah maka melangkah dengan BISMILLAH..terus fokus dan terus merendah diri..moga juga sentiasa disenangi orang sekeliling dan disenangi kerajaan dilangit Ilahi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah kak pc,terima kasih atas doa kak pc..insyALLAH irda ingat pesan kak pc..syukur dikelilingi sahabat maya yang sentiasa mendoakan...

      Delete
  8. semoga terus berjaya irda...suka dengan semangat yang irda ada ni

    ReplyDelete
  9. Ada niat nak beli. Skrg tak keje so pendamkan dulu lah

    ReplyDelete
  10. You go girl! Semoga ALLAH SWT mudahkan segala2 untuk Irda. Didoakan juga Irda sentiasa tenang dalam keadaan apa sekalipun. :)

    ReplyDelete
  11. walau apa jua pilihan irda, semoga irda semakin maju ke depan (bukan perut yg maju ya - haha gurau ja). setiap pilihan kita, pasti ada rahsia dan rezeki untuk kita. kita tak tahu, mungkin ramai je kat luar sana yg cemburukan life kita kan. so just be bersyukur dengan what we have now. best of luck irda! :)

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM