Review: salon kecantikan Medikulit Premium,Petaling jaya

09:32:00

 Seperti yang irda  pernah tulis sebelum ni,irda  pernah buat beberapa treatment di DEMC,Shah Alam dan satu lagi baru-baru ni di mediclinic ./medicspa di klang lama.

baca sini:[ pengalaman fractional co2  ]

Sebenarnya medicspa ni baru lagi,doctor dia memang peramah,sebab ia tempat baru dan doctor ni sebelum ni masih bekerja,baru je buat fulltime di pusat kecantikan ni,business adik beradik.Yang jaga kaunter adik,yang sapu numb cream pun adik tu jugak.Satu je yang tak best,muka tak cuci pun dia terus sapu je.huhu...

Sebenarnya entry yang first tu tiada sambungan,sebab irda takde mood sangat nak taip entry tu.melayang juga duit di medicspa tu,tapi ada sesuatu yang tak  best juga disitu buat irda stop treatment disana..Tetapi biarlah ia jadi pengalaman irda kan,lain orang lain rasanya,kalau irda share kan macam burukkan business orang pula.Huhu...Nanti kalau senang-senang irda share tentang laser fractional co2 tu ya but not about the service.Only about the treatment.InsyaAllah,nanti ya...

 Review: salon kecantikan Medikulit Premium,Petaling jaya

Next treatment irda buat di medikulit premium petaling jaya yang beralamat di :NO 41,(1st floor)Jalan 21/12 Seak 46300 PJ,Selangor.

Displaying IMG-20170705-WA0040.jpg

Bila irda tahu medikulit premium ni ada promo,wah seronoknya,Choose any 3 for RM88.Ia sangat murah hokey,kalau sebelum ni irda berhabis ribuan,ini tak sampai seratus dapat 3 jenis treatment lagi.

Tak salah irda sekarang diorang buat promo buy 1,free 1,thats mean if u signup for 10 times,dapat lagi 10 times FREE,SANGAT BERBALOI KAN? Untuk confirmation uols boleh direct call them ya.

Displaying IMG-20170705-WA0039.jpg
Di medikulit premium petaling jaya ni,complete treatment diorang ada.Dari bawah kaki sampailah ke wajah,semua serba lengkap dengan bantuan teknology yang canggih dan staff yang terlatih yang juga mencukupi.

Diorang ada professional consultant untuk interview kita dulu.Tengok jenis kulit kita apa yang treatment yang sesuai,dan yang penting service diorang memang 5 star lah.So sebelum kita manjakan kulit muka,lets consult first.


Bersungguh-sungguhlah irda explain dan meluahkan perasaan.

Image may contain: indoor
Bilik treatment
 Medikulit premium ni tempat dia memang selesa,Banyak ruang ,bersih dan yang penting uols akan berasa nyaman je.Lagi satu yang irda respect dengan diorang ni,diorang takkan terima walkin customer lelaki tau.Rasa macam diorang islamic juga.Diorang hanya terima refferal customer lelaki yang ada related mana-mana female client sebelum ni.Ye lah dalam ni semua ladies yang comel-comel,mahu dapat customer lelaki yang ks,habis lah.Apa tu ks?(kuat sembang,kuat sangap,kuat s_X.HAA sambungs sendirikahkaha)
Image may contain: people sitting and indoor

 Inilah machine yang diorang gunakan masa treatment.Masa diorang tenyeh muka kita dengan machine ni tak sakit pun.They treat me like princess hokay..:) nak datang lagi lah lepas ni.

Image may contain: 3 people, text
Feeling-feeling di kayangan.

Irda paling enjoy bab ni,lepas make up kita dibersihkan,jejari halus dan runcing amoi ni massage muka irda,fuhh masa menaip ni pun terasa kenikmatannya,rasa nak tidur dibuai-buai rasanya.Hilang semua penat dan stress bekerja,rileks dan sangat lembut setiap urutan di wajahku.Feeling-feeling nak terbang di awangan rasanya.Alaa buat lah lagi,tak lama pun diorang urut-urut ni,i pula rasa ketagih nak lagi.nak lagi bayar lah irda oii..suka -suka ko je kan..


Step-step yang irda buat hari tu

  1. First sekali makeup kita dibersihkan dengan cotton,di lap sampai bersih.Maka togel lah muka tu tanpa secalit foundation atau blusher.  
 2&3 :Wajah kita diurut-urut,best-sangat best,nak lagi!!

      4:Irda buat treatment jetpeel(water dermabration)

     5.Lepas buat water dermabration,mata irda ditutup untuk Elight treatment pula.Masa ni ada sinar  cahaya yang tidak menyenangkan akan terpancar seperti buat laser.Tapi bukan laser lah,dia macam pantulan cahaya je.Sebelum diorang letak machine yang macam ada cahaya keluar tu,wajah kita akan disapu dengan gel ,Sejuk je rasa muka

6.No 6 tu diorang  sapu wajah irda dengan mask dari rose petals.

7.No 7 JANGAN TERKEJUT,itu adalah kelopak mawar masker.Wajah irda dibiarkan 15 minit dengan mask tu.Nampak tak macam  ada merah-merah tu,kata diorang itulah kelopak-kelopak mawar.Takpelah irda ok je,sebab rasa nak tertido dah dengan semua ni.Best sangat

Irda habiskan masa satu jam setengah pukul 3pm hingga pukul 4.30 macam tulah habis semua treatment ni.Tapi rasa macam tak nak balik,nak buat lagi rasanya.hehe..Jom kita buat reseacrh sikit,what treatment  yang irda buat hari tu.


 The treatment which I did are
 
1. Water facial dermabrasion 

Water Facial Dermabrasion, also known as Hydra Dermabrasion, is an all natural, virtually painless skin treatment procedure that dramatically improves the appearance and texture of my skin.

The patented technology utilised energy wave to produce water molecules containing oxygen. Rapidly penetrate the skin pores, the treatment will remove dead skin cells, extract impurities and deep cleanse the skin. Nourishing cosmetic product can then be better absorbed into the skin to replenish, brightening and rejuvenation the skin.

Benefits Of Water Facial Dermabrasion
Deep clean the skin
Clear blackhead
Hydrate the skin
Minimised pores
Improve skin texture
Repair skin cells
Water Facial Dermabrasion is suitable for all skin types, including sensitive skin. It is a completely non-invasive treatment that can be combined with a variety of other skin technologies to address various skin concerns including: lines and wrinkles, acne, pigmentation and skin brightening.

 2.E-light

A photofacial, or “Elightfotofacial,” is a  procedure in which intense pulses of light are used to penetrate deep into the skin. IPL photo rejuvenation then causes collagen and blood vessels below the epidermis to constrict, reducing redness and age lines. The procedure involves only minimal discomfort, while the redness and swelling that sometimes occur after treatment disappear shortly. Most benefits of a photofacial/ fotofacial occur gradually in the weeks following treatment.

For even greater cosmetic enhancement, we may also opt for a Elight Skin Rejuvenation Photofacial treatment, a procedure that combines radio waves with light waves to achieve excellent results.

 who have blotchy, sun-damaged, or discolored skin, or whose skin is affected by large pores, freckles, or wrinkles, may benefit from a Elight photofacial. The procedure is also quick and involves no downtime, making it a convenient option for people with busy schedules. People with white, untanned skin that is still somewhat elastic are the best candidates for an Elight photofacial. It is also important for us to have a realistic understanding about what the procedure can do. When performed on the right person, it effectively improves skin texture, eliminating discolorations, reducing pore size, and minimizing wrinkles and fine lines. If we have rosacea, a condition that causes blotchy redness in the face, we may also benefit from an Elight photofacial.


Terima kasih to jesmine and all crew medikulit premium,Petaling jaya.Nice people with sincere service,i fall in love with your treatment.

Of course irda akan datang lagi untuk repeat treatment dengan diorang.Age dah lebih 30 siri ni kena jaga penampilan dan wajah kan.Bukan nak apa pun just maintainance diri.Kereta pun kena servis,apalagi kita manusia.Kecantikan kesihatan adalah cabang-cabang kegembiraan.InsyaALLAH ada rezeki lebih sikit irda nak signup package dengan diorang lah.Thank you medikulit premium petaling jaya.

nak jaga kulit ni je sebenarnya,ye lah irda hari-hari jumpa orang kan.Dan percaya tak satu statement"kecantikan adalah hak milik setiap insan"yup...semua orang yang dicipta TUHAN cantik-cantik belaka..termasuk anda yang membaca,jadi bersyukur dengan setiap kurnian Tuhan dan terus lah menjaga setiap anugerahNya.


image dari apps sebagai semangat untuk jaga kulit sendiri lepas ni.

Uols yang nak cuba treatment di medikulit premium ni,ini info mereka untuk and abuat appointment dulu ya.

contact:03-78659191
email:medikulit@hotmail.com
website:www.medikulit.com.my
FB:medikulit Premium
alamat:NO 41(1st floor)jalan 21/12,seapark 46300 PJ,Selangor.


Ok daa..irda nak keluar sarapan dengan family dulu.


Appreciate your time reading this entry.Thank you,come again :)

You Might Also Like

19 comments

  1. update terus gan artikelnya.
    di tunggu kunjungan baliknya gan.
    http://obatkista1.com

    ReplyDelete
  2. Cantik kulit Irda. Rajin nyaaa Irda gie spa facial kulit. Nadia suka tgk org rajin g spa facial . Tapiii, diri sendiri nie malas sgt nak ke facial spa nie semua tak tahu kenapa.

    Tapi, kdg kena jugak spare some time and money utk fie facial mcm nie kan sebabbbb umur dah cecah 3 series Nadia nie hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. irda pun xrajin sgt dear..hehe..ini memang kebetulan...lagi satu kulit irda ni teruk actually..tu foundation lebih

      Delete
  3. murah jugak harga tu. heheh i tak pernah lagi try facial facial ni babe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom lah kota berfacial sama2 bee..minta ocin bagi bujet bulanan utk facial ya

      Delete
  4. murahnyaaaaaaaaaaaa. nak buat tapi jauh naww.

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
  5. Wahh... macam seronok betul tgk irda buat treatment ni. Part wajah diurut2 tu memang jeles je rasa dengan masker rose petal tu. hehe. bestnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. memanh best babe..nanti irda wassap nadhie ya...sebab irda request for second time..if dpt jomm g sama3..

      Delete
  6. Cantik kulit Irda. Flawless <3

    Siqah tak pernah pergi salon kecantikan. Selalu nampak je, ada niat nak pergi tapi tak pergi-pergi. Hihi

    Sekarang kulit muka ada masalah jerawat. Nak kena spend duit untuk produk muka juga. Kulit muka bila dah 3 series, rasa lain macam pulak T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit irda xploles pun siqah..ni foundation n.lighting camera lebih

      Delete
  7. bestnyaaa sesekali dapat manjakan kulit hilangkan stress kena urut2 hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best best rasa nak tidur dibuatnya..huhu

      Delete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM