Usia bawah 31 tahun?Jom dapatkan duit 1000 daripada kerajaan.

14:18:00

 Assalammualaikum readers,

PRIVATE RETIREMENT SCHEME atau PRS siapa pernah dengar?kalau belum pernah dengar boleh baca entry irda sebelum ni : [ info tentang PRS ] atau boleh juga baca ini [ received 500 ]

atau boleh baca whatsapp berangkai ini.:

"Untung la remaja2 skrg sebab kerajaan akan bagi RM1,000 seorang.

Dalam pembentangan #Bajet2017, PM mengumumkan akan memberi insentif rm1,000 seorang bagi remaja2 yang berumur 20 hingga 30 tahun.

Tujuan ini bagi menggalakkan golongan remaja menyimpan untuk masa depan.

Syarat untuk mendapat rm1000 ni ialah remaja mesti meyimpan rm1k ke dalam Private Retirement Scheme (PRS). Simpan duit sendiri 1k, kerajaan akan topup bagi 1k lagi. Total jadi 2k. Dan simpanan ini tidak bole dikeluarkan sehingga umur 55thn. Sekiranya anda mampu menyimpan sebyk RM200 sblm selama 30thn, tabungan anda akan mencecah RM1.4juta.

PRS ni macam kwsp, simpanan persaraan. Ibarat acc ke2 EPF. Duit 2k tu akan beranak pinak sebab dapat dividen dan masa pencen baru boleh keluarkan.


http://www.nst.com.my/news/2016/10/182235/2017-budget-incentive-increase-prs-contributors
Inilah masanya remaja nak dptkan reward duit bajet kerajaan, tapi untuk rakyat yang belum berumur 31 sahaja ya.

Contoh, umur 30 tahun 8bulan masih layak untuk dapat 1k free tu. Sebab belum masuk 31. Umur ikut tarikh lahir,  bukan ikut tahun.

Cara nak apply ialah kena melalui consultant yang ada lesen PRS.

Kalau ada saudara mara, adik, sepupu, atau anak yang berumur 20 - 31tahun sila maklumkan peluang ni ye. Rugi kalau terlepas, bajet yang diperuntukan ialah rm165 juta sahaja, siapa cepat dia dapat.

Sila share status ni supaya ramai dapat manfaat. TQ"




 Dah faham apa itu PRS?nak signup?nak cari bank mana boleh signup?Dont worry irda adalah consultant and ada licence for PRS.Jadi jom lah daftar segera,selain menjadi simpanan  hari tua banyak sangat benefit PRS ni.

Irda pun selalu je check statement irda,seronok tengok unit semakin berkembang walaupun masa mula-mula letak RM3000 je.

InsyaALLAH ada rezeki nak tambah lagi.Jom uols....call-calling/wassap-wassap ok.



Appreciate your time reading this entry.

You Might Also Like

1 comments

  1. Wawww bestnya kalau mama remaja lagi mesti mama dh Cari irda

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM