Fashion:muslimah bergaya dan trendy di LANAFIRA

18:39:00

Assalammualaikum readers,

Masih mood raya?masih di kampung?atau sudah kembali ke dunia nyata..esok kan sudah kerja,so 5 hari cuti amacam mood?Bukan senang tau nak kembalikan semangat bekerja selepas cuti panjang kan?apalagi badan berlemak banyak sangat makan daging lembu,tak cukup daging dengan tulang gear box disedut...citer pasal siapa tu?pasal diri sendiri ler...

Tahu tak ,apa tips nak kembalikan mood bekerja?Kalau irda,berpakaian baru ke pejabat adalah satu idealogi yang dipakai untuk menaikkan mood bekerja.Apa jua acara,majlis keramaian,jumpa kawan-kawan,event rasmi mahupun ke pejabat,kalau ada pakaian baru mesti semangat dan keyakinan tu kembali cergas.

Tak percaya?Pernah dengar tak ceramah motivasi dari Dr Tuah mahupun Dr Fadzilah Kamsah,berpakaian baru,warna-warna yang dipilih dan wangian sebenarnya boleh membangkitkan mood seseorang.Memang ternyata benar tau.Pakar psychology pun pernah sebut...

Tapi,pernah tak uols terfikir,asyik beli baju je,berapa pula bujet belanja tu.nak beli baju rumah lagi,beli baju jalan lagi,beli baju hadiri acara-acara rasmi lagi ataupun baju ke pejabat.

Sebenarnya,Irda suka beli baju yang boleh dipakai ke semua tempat.Walaupun bertudung,tidaklah menjadi satu masalah untuk mencari baju yang boleh 3 in 1.Salah satunya di butik LANAFIRA ni terdapat pelbagai pilihan busana muslimah.Butik LANAFIRA ada jual dress labuh,jubah,kebaya mahupun kebaya peplum.Ia sesuai dipakai ke pejabat mahupun acara-acara lain.Harganya pula mampu milik bermula dari RM60-RM140.

First time irda masuk website LANAFIRA di www.lanafira.com.suka tengok design MELISSA dress ni.

 

 Melissa Dress berharga RM140.Kain nya tak panas.Boleh dipakai pergi jalan-jalan atau acara santai,boleh juga digayakan di majlis-majlis keramaian ataupun sesekali melaram ke pejabat.

Dress ni mesra wudhuk,sebab di bahagian lengan ada zip dan mudah untuk ibu-ibu yang masih breastfeed.Kain nya yang tak panas juga tidak menyebabkan kita berpeluh walaupun dipakai seharian.Irda rasa nak yang warna coklat tu.My favourite colour..


Untuk fashion yang nampak lebih elegant dan bergaya,irda suka juga sofea peplum dari LANAFIRA ni.Maroon batik peplum pilihan haniazrina yang menjuarai mingguan clever girl tempoh hari sangat buat irda tertarik untuk memilikinya satu.Yang paling best harganya sangat berbaloi,hanya RM140!Woww,..irda pernah beli sebelum ni design yang ala-ala cenggini tapi dari butik lain harganya almost RM250 uols..tapi yang ni lebih murah..tak sabar rasanya nak order...




Wahhh,potongan kebaya pendek ni juga sangat mengujakan.Cantiknyaaa....nganga mulut tau!I love this so much...Ni kalau pakai event makan malam,atau temu janji dengan client memang superb ni.Ataupun menghadiri meeting corporate,close deal business proposal,pakaian tradisional tapi nampak moden ni sememangnya pilihan hati irda.Nampak sopan,ciri-ciri gadis melayu,walaupun dah mak orang..hehe...tapi yakin diri tu penting kan.Apalagi dengan kerja irda yang hari-hari jumpa orang.

Baju ALANA KEBAYA dari LANAFIRA 

-material Japanese Cotton
-selesa dan tak panas
-v-neckline
-wudhuk friendly (hidden zip)
-nursing friendly
-mermaid cutting


Sebenarnya banyak lagi pilihan fashion di butik LANAFIRA.www.lanafira.com atau boleh juga jenguk facebook mereka di:.www.facebook.com/lanafiraofficial


"LANAFIRA focus is on women and Muslimah clothing which includes long dress, baju kurung, jubah, tops, skirt, scarves and tudung."

 Jadi percaya atau tidak,shopping fashion baru adalah terapi untuk kita yang bergelar wanita.Apalagi kalau dapat shopping dengan harga yang murah dan berkualiti,memang puas hati kan.

Jom ke butik LANAFIRA sekarang,dapatkan pilihan anda juga selagi stok masih ada..cehh ayat iklan sangat ni..bukanlah,sebab irda rasa stock diorang ni limited,so siapa cepat dia dapat..irda nak book dulu...

....daaaa....

Appreciate your time reading this entry.

You Might Also Like

3 comments

  1. Bergaya tanpa risau untuk berwhudhuk..

    ReplyDelete
  2. Rambang mata lah wanita2 muslimah di Malaysia ni tengok baju lawa2 hehe..

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

COWAY PROMO JULY 2018

COWAY PROMO JULY 2018