Review: b.liv mask dan 02 bubbly bright

18:37:00

 Sebenarnya dah lama irda tercari-cari mask yang sesuai untuk kulit wajah ni.Jika sebelum ni tak pernah pun pakai mask-mask ni,kalau penat balik kerja,cuci muka sahaja dan terus tidur.


Sekarang tidak lagi,as niche beauty blogger and career blogger,  kulit wajah haruslah dijaga untuk memberi keyakinan dalam berpenampilan dan juga berurusan dengan orang setiap hari

Diperkenalkan dengn produk b.liv ,first time irda cuba sangat best..Terasa begitu rileks ketika mask dilekapkan pada wajah.Bila pakai mask ni,20 minit lepas tu cuci kulit wajah,pipi terasa sejuk dan anjal

Irda diperkenalkan dengan 4 jenis produk dari b.liv,
https://4.bp.blogspot.com/-UDZl9Ybh-zY/WaJaRmLA1YI/AAAAAAAAJpU/141kZDsiKh4yeZfHcyuNybMuiDSINy-kQCLcBGAs/s400/sooth-me-now.png
1.)Sooth Me Now Soothing Bio-Cellulose Mask
Mask ini berfungsi untuk soothing + Repair +Rejuvenating
Main ingredient: Organic Immortelle Flower + Soothing Peptide + Hyaluronic Acid.
Mask ni sesuai untuk kulit yang sensitive atau irritated skin.Irda pakai mask ni waktu malam  untuk sooth skin irda.
https://2.bp.blogspot.com/-YQKqZDDN6XA/WaJaS7z5e7I/AAAAAAAAJpY/0vaT6YVrCrANA82SUPKPqpwKSBDx9_YuwCLcBGAs/s400/hydrate-away.png

2.Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask
Moisturizing Bio-Cellulose Mask ini pula fungsinya untuk :Moisturizing + Revitalizing + Hydrating
Hydrate Away Fun Fact: Each bio-cellulose mask is made from 1 whole coconut water.


Masa irda pakai yang ni,ia memberi kesan sejuk di pipi dan rasa refresh .
Made from Organic Spirulina, a blue-green algae from deep sea, this moisturizing bio-cellulose mask is power-packed with minerals and amino acids to hydrate, repair and clarify skin.


Lepas ni irda rasa nak pakai setiap malam.Serius 20 minit lepas pakai mask ni terasa kulit kita lembut seperti bayi.Kalau tak rasa kasar-kasar je.
https://3.bp.blogspot.com/-1lcHDnIPUqM/WaJaUK5UcPI/AAAAAAAAJpc/6ddP_j62dQ0glJ7WQl1SEnlGI1iaIMkvgCLcBGAs/s400/age-eraser_2.png

3.) Age Eraser Youth Preserving Bio-Cellulose Mask
Mask age eraser for youth preserving+firming+fine line reducing
Main ingredient::Anti-Aging Peptide (Palmitoyl Hexapeptide-12 and Palmitoyl Tetrapeptide-7)+ Soothing Peptide + Hyaluronic Acid.


Wanita semakin bertambah umur selalunya kedutan pun makin nampak.Dengan adanya mask age eraser dari b-liv ia berfungsi buat kulit wajah kita rasa lebih anjal dan tegang. Kalau rajin guna 2 weeks dah nampak result pada wajah .

Macam mana nak guna semua mask ni?


-Keluarkan mask dari packaging.
- Remove material protective dari kedua-dua side mask ni.
-Letakkan di wajah kita.
-Biarkan 15-20 minit,just rileks and feel it.Kalau boleh baring je atas katil.Lupakan semua kesibukan.
-Lepas tu massage kulit wajah kita sebelum dibasuh bersih.



Percaya tak,mask ni sangat lembut dan bagaikan helaian rambut sahaja berbanding mask-mask lain yang ada di pasaran.Ia bagaikan melekatkan plastik yang basah di wajah anda.Sebenarnya ia penuh dengan ingredient yang penting untuk kulit dan apabila dilekatkan pada wajah,potensi ia diserap ke dalam kulit lebih tinggi dengan strukturnya yang lembut tu.

https://1.bp.blogspot.com/-6dFyJGcJRow/WaJakrPUFzI/AAAAAAAAJpg/pDSW-ej6b2kiFlPA5E0NHW0QR8_leehUgCLcBGAs/s640/Promo-July-BLIV-1pp-.jpg

 Setiap satu packaging mask  berharga RM 129 ada 4 keping isi di dalamnya.Origin country from Taiwan.


Proven clinical for b.liv mask


Hydrate Away moisturizing bio-cellulose mask

Proven results after 2 hours of single use
-Skin hydration level increased by 15.6%


Proven results after 4 hours of single use
-Skin hydration level increased by 16.1%
*Results based on an independent clinical study, individual may vary
https://2.bp.blogspot.com/-8ga4MR3jYUk/WadVSV3bHoI/AAAAAAAAJq4/9L_-vLsKq905tXTMhbjJLDQqqhDDhfltgCLcBGAs/s400/o2-bubbly-bright.jpg
 Selain mask,irda jatuh cinta dengan O2 bubbly bright oxygenating mask ni.Selain warna yang pinkish dan baunya seperti  buah-buahan,teksturnya juga halus.Ia disertakan dengan spatula untuk lebih hygience ketika digunakan.Harganya RM99 untuk berat 50g.Origin country Korea.



Cara nak pakai mask ni?


-Bersihkan wajah anda terlebih dahulu.
-place small amount di wajah,
-urut wajah kita,buih akan terbentuk
-Biarkan selama 15-20 minit ,urut wajah kita,kemudian bilas dengan air lukewarm water.


Apa sebenarnya bahan-bahan yang digunakan dalam
O2 bubbly bright oxygenating mask?Dan apakah kesannya pada kulit wajah kita?

Main ingredient

O2 Bubble (Purifying)


Deeply penetrate into skin to wash away pore-clogging impurities, debris and excess sebum.


Rice Powder (Brightening)


It helps moisturize brighten skin tone, leaves skin bright, soft and luster.


Red Soft Beads (Exfoliating)


Red cellulose beads that melt away to exfoliate dead skin surface, leaving you with soft, smoother and glowing skin.




Storage Tips for O2 Bubbly Bright



1. Ensure jar is closed properly with the inner lid.

2. Due to the O2 bubble formulation, it is natural to expect some “cheese holes” appear in the product.

3. It is important to use the included spatula to avoid any foreign substance added to the product which may affect its quality.

4. Don’t use your fingers to scoop the mask out of the jar as that could cause it to bubble up.


Haa.... sebab tu kita wajib menggunakan spatula yang dibekalkan untuk menjamin kualiti produk terjaga.Bukan main tenyeh dengan jari je tau.no..no..

 

Uols yang berminat mesti tertanya-tanyakan,mana nak beli product b.liv ni?

b.liv boleh dibeli dari SaSa outlet di seluruh Malaysia,atau cari je instagram b.liv,web site b liv (www.bliv.com) atau  mana-mana yang expert online shopping tu boleh juga terjah di  11street.Lazada,Hermo dan GEMFIVE

Ok readers,thats all for today.Jom kita jaga kecantikan kulit wajah dengan produk dari b.liv.



Sampai jumpa lagi,daaaa....







Appreciate your time reading this entry.

You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

COWAY PROMO

COWAY PROMO