EA Form:E-Filing

07:00:00

Good Morning..belum mandi aku dah menaip...punya sayang ku kat garmin ni...

By the way pagi ni Irda akan print out EA form yang dah keluar semalam dari HR,and ini masa untuk Claim balik income tax melalui E-filing,tahun lepas dari  e-filing ,i boleh claim dalam 1k plus je..tahun ni hope takdelah terkurang bayarkan..

Cara nak dapatkan refund last year,irda beli laptop kot.laptop baru,lepas tu irda beli buku-buku dan alat sukan,dan irda tambah lagi beli PRS.Tapi laptop boleh claim sekali dalam 3 tahun je kan..takkan lah tiap-tiap tahun nak claim laptop,bukak kedai laptop aperrr?logikah jugak...last 3 years irda claim jugak untuk laptop,masa tu belikan laptop for my bro...nasib pakai nama I..so tahun 2015 adalah kali ke 2 i claim untuk pembelian komputer peribadi lagi...tahun ni nak claim lagi?memang tak lah kan...

Tahun ni tak top-tup PRS pun,nervous jugak ni nak buat e-filing..By the way readers,PRS (private retirement scheme )boleh claim up to 3 k per annum..apa itu PRS?Next irda akan tulis dalam info banking tentang PRS ya....stay tune...now siap-siap nak pergi keje dulu...

Daa....

You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM