COWAY:The power Of sedekah & Positive Thinking

22:41:00

As salammualaikummmmmmmm....Amboiiii panjangnya salammmm...hehe teruja ni..teruja sesangat..tu nak tido nak jugak update belog irda ni...
 
 
Alhamdulilah..Alhamdulilah..hari ni lepas waktu kerja tadi Irda close 3 unit coway.
Dan yang best irda pun close big case di bank tadi..syukur....
 Semua hasil iklan di Facebook,kenalan lama yang sumpah irda tak ingat siapa dia(sorry zu.sorry2.)..Ya ALLAH ampunnn.,,,bila dia  cakap kelas ni sekolah ni,irda buat-buat lah ingat sebab nak jaga hati,tapi tak kenal siapa tau...Masa jumpa tadi penatlah I recall wajah dia...memang lupa yang mana satu..tapi dia FB friend Irda lah juga...maaf zu..tapi takpe,lepas ni saya simpan no awak baik-baik,raya nanti buat open house ye..saya datang minum air coway..:)
 
 
insyaALLAH ukhuwah ini akan saya jaga...
 
Lagipun I kat smkpt 3 tahun je..lepas tu sekolah lain kan...Memang ada je bebudaks(hazab bahasa) yang kadang-kadang i jumpa mana-mana..yang satu batch ngan i kenal i,i je kadang-kadang tak ingat wajah kut(terlebih makan otak udang...sorylah korang)
 
 
Almaklum irda memang agak pemess zaman sekolah(ahaks..silalah muntah)...huhu famous sebab garang....dulu masa sekolah kan penolong ketua pengawas,haha jadi ada yang kenal irda sebab tu kut..bila add fb SMKPT tu,accept je..so kawan-kawan now jadi client dah..rezeki ALLAH kan...datang tanpa terduga,risau gak bila busy-busy di bank tak sempat cari sales coway.kan kununnya nak bagi duit raya note purple kan..so kena lah sales masyuk baru boleh..so doakan lah ye...
 
By the way...jum tengok apa yang kawan irda ni order hari ni..
 
 
COWAY CORE 140/MONTHLY(water filter)
 
TANPA perlu bayar lebih, NIKMATI!
(+) PERCUMA penghantaran & Pemasangan
(+) PERCUMA pemasangan semula jika pindah
(+) PERCUMA spare parts & full waranti
(+) PERCUMA service & maintenance produk
(+) PERCUMA service setiap 2 bulan
(+) PERCUMA pengantian filter berkala
 

 




COWAY LOMBOK 110/MONTHLY
air purifier


.

COWAY JUICE PRESSO DISCOUNT 20%
 

 
di kopitiam bangi Batu Caves
 
Tadi masa di office coway (waktu lunch) -Tengah process refund duit customer yang ada ctos tak boleh proceed,tapi positif je lah,walaupun tak jadi close deal ngan client ni..Irda yakin rezeki ALLAH tu luas...
 
Lepas tu masa balik office ada makcik ni jual kerepek kat tepi jalan,actually takde niat pun nak beli,sebab ada je kat rumah.
 
Tapi kesian pulak makcik tu tengah panas-panas berniaga bawah jambatan tu,I pun beli je lah sepeket.Sepeket harganya 3.50!AMIK 3 RM10...kawan i pun beli sepeket,i pun beli sepeket...Actually(bapa banyak actually daa..) peket dia agak kecik lah compare dengan harga..almaklum I kan suka je belanjawan berhemat dan cerewet selagi boleh demand dan bargain,confirm i buat..Tapi tengok tempat dan suasana je lah...takkanlah aku nak tawar menawar untuk sepeket kerepek ni??choii....
 
Niat nak sedekah kan..beli jerlah...And petang ni ALLAH balas cash kan...Mudah tak menjemput rezeki?..IRDA belajar sesuatu..dalam hari jemputlah rezeki dengan sedekah..
 
LAGI SATU 9 hari lagi nak closing..dan ini bulan ke dua quarter 2,focus irda masih terarah pada kejar target di bank,kadang-kadang irda turun padang sabtu atau pagi ahad untuk coway,bila tak dapat close kat situ,FIKIR satu je,Kita dah buat keje kita,Gaji ALLAH yang bagi.Tak close kat sini,mesti close tempat lain...positif and dont give up!
 
Dan tak sangka-sangka kan,customer dari FB yang datang,...the power of sedekah & the power of positive thinking...Buktinya ada ?hehe..
 
Next chapter irda share close 2 unit dengan satu client bank ni ya...baru-baru ni close tak sempat nak share...
 
Ok u all..nunite...jom esok kerja dengan senyuman dan jiwa-jiwa yang lapang...
 
spread the love..I belajar sesuatu,untuk kaya dan berjaya bukan perlu kerja keras sahaja tapi dengan menebar kasih sayang dan kebaikan...Moga kita istiqamah mengejar cita-cita dalam redha TUHAN...

You Might Also Like

2 comments

  1. alamak Irda garang ye. *larikkkkk* I kalau jumpa kawan kawan sekolah pun macam ingat tak ingat muka. yang lelaki semua badan dari cikeding dah jadi kalah bapak orang. yang pompuan tak banyak beza. hhehehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..suka baca ksh irda..=)

    ReplyDelete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+