Coway Di sentul:Terima kasih readers

09:21:00



Ada 4 suhu,(panas,sejuk,suam dan suhu bilik)..11 liter
Terima kasih puan Nani dari sentul,pilih irda sebagai agen coway ..First readers dari blog beli coway dengan irda..Rezeki ALLAH kan...Petang tu dapat wassap malam tu jugak irda datang dan terus close...Tapi nak tahu tak cerita di sebalik close..

Sebelum ni ada 2-3 orang readers yang wassap..sebab hp irda problem,semua melepas nak jawab..jawab sehari lewat dan semuanya dah beli pun dengan orang lain..takpelah bukan rezeki kan..dan baru-baru ni ada readers dari kedah tanya tentang nak jadi ahli jual coway..:)

terima kasih ....yang support irda..InsyaALLAH semua soalan akan irda jawab dengan sebaik mungkin..Walaupun sesibuk mana pun irda..tapi yang datang pada kita bukanlah sesuatu yang tidak disengajakan,setiap sesuatu itu pasti ada sebab Tuhan pertemukan...

trademark irda"hubungan yang ikhlas akan terbina ukhuwah yang jelas.."Mungkin anda semua asbab untuk irda lebih success,,yang penting ikhlas dalam memberi..dan ikhlas dalam menerima persahabatan dan cuba membantu mana yang irda tahu ye....

Tahu tak sebelum close ni..ada cerita di sebaliknya...petang tu hb stuck kat jalan bila datang nak jemput irda pulang dari ofis....Irda yang bingung tak tahu buat apa menunggu di tangga monorel..sebab buku yang nak dibaca pun tertinggal di rumah,jadi dari tak buat apa,amik flyers yang selalu di bawa kemana-mana tu bagi je lah orang yang lalu di tangga monorel..

Malu??Nak malu apa kan...Pakai baju office kut,bukan pegang bekas minta sedekah pun..Memang tak harap close pun cuma sedang tunjuk kat ALLAH sedang berusaha..tu je..dari tak buat apa melangut gitu je..dan masa tu kan ibarat emas..so gunakan jelah peluang masa yang ada tu..dan yakin kita usaha hari ini,esok pasti ALLAH akan balas..Sebab memang nak join booth ke lately agak busy sikit..jadi cara marketing coway sambil-sambil dan melalui online...

Komitmen di banking tidak memungkinkan irda join booth coway buat masa ini..nak kejar closing Quarter 2..IF not figure yang collect sebelum ni jadi charity je kalau tak cecah target..

Dan keyakinan tu benar..esoknya masa busy-busy di office,ALLAH hantar rezeki melalui carian pakcik google..Irda usaha di tangga monorel,sorang-sorang tebal muka bagi flyers..tak close...tapi senyum je..yakin ALLAH akan bagi di hari lain dan melalui cara lain..dan inilah buktinya ALLAH tak sia-siakan usaha hambanya...

so moral of the story..usaha je..buat je..lambat atau cepat balasan akan dapat sesuai dengan usaha kita..

sebab tu..dalam hidup ni,usaha sehabis baik,buat baik banyak-banyak,buat jahat jangan sesekali..sebab?setiap sesuatu yang kita lakukan,ada penilaian disisi Tuhan...

~~~~Irda sedang belajar  redha dalam setiap ketentuan Tuhan,kerana yakin esok hari Tuhan janjikan sesuatu yang terbaik buat hambanya yang mengenal erti sabar dan gigih berusaha..~~


thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

4 comments

  1. usaha & doa tangga kejayaan..

    ReplyDelete
  2. semoga semakin murah rezeki you di bulan ramadhan ye dear :)

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM