pekerja bank mati bunuh diri terjun bangunan HQ

18:58:00


STRESS?putus cinta?masalah kewangan?masalah keluarga?dikejar along?...apapun ...masih belum terungkai..pagi ni irda dikejutkan oleh group wassap pasal kematian seorang pekerja bank yang terjun dari bangunan tempat kerjanya.

quote yang pernah ditulisnya dalam banking net 


ada kah stress dengan kerja?entahlah..baca quotenya buat irda meremang dah...he try to be positif dalam hidup..ada pic mayat yang berlumuran darah,tak tergamak nak share disini..cukuplah ia di share di group tadi..untuk readers irda hanya share quote yang pernah ditulisnya...

dan irda share ni dalam group coway..tujuan irda share seperti kata-kata yang irda tulis di bawah

"we can aim high in this world..kita boleh pandang yang diatas orang -orang yang berjaya dalam hidup untuk mendapatkan semangat untuk berjaya bersama,tapi jangan lupa untuk sesekali pandang ke bawah untuk mewujudkan rasa syukur dalam diri"

dalam hidup ada dua jenis takdir,satu yang dah tertulis di luh mahfuz,jodoh ,ajal..tapi ada satu lagi takdir akan berubah dengan doa-doa kita,ALLAH akan mengikut persangkaan hambanya.

Bila memandang langit,jangan lupa bumi dipijak,kerja mencari duit jangan lupa family dan anak-anak..

buatlah sesukamu,pergilah kemana mahu kau pergi..end up...ingat kita ada keluarga,ada orang-orang tersayang...apapun perkara fikir-fikirlah mereka...jangan sesekali menyakiti mereka hanya kerana kita ego melangit....

dan sesibuk manapun di luar..ketuk dahi,hentak kaki..,jentik diri...no 1 is family....

Jika kamu fikir orang tersayang....apapun masalah yang menimpa diluar semuanya akan nampak kecil..balik kerumah cium anak-anak,bergurau senda dengan adik beradik,meluangkan masa dengan mak ayah...itu sudah cukup buat kamu lupakan masalah di luar...tapi jika masalah itu datang dalam kalangan keluarga berbaliklah pada pencipta...jangan dijaja cerita ..keluarga mu maruah mu,jangan di tampar air didulang,jangan diludah ke langit..kelak yang kena diri sendiri..

.dan percayalah..

 semuanya adalah renyah kehidupan...seiring usia,berputarnya masa...keluarga tetap keluarga dan 1000 orang kawan tidak sama seorang adik yang menjaga mu bila tua dan pasangan mu,1000 kenalan..tak sama dengan sepupu sepapat yang faham kamu sebaiknya...dan seisi dunia tidak ada terganti dengan seorang ibu...maka utamakan mereka dalam setiap timbang tara...

sujud dan bersyukur apa adanya adalah kunci ketenangan hati...

moga irda dan readers sentiasa beroleh ketenangan dan jauh dari kemurungan..amin...





thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

3 comments

  1. Kita ada Allah tempat mengadu.

    Sori, kepala akk tgh jammed ni, jammed mcm phone irda, hihi.
    Sbnarnya tgh serabut dgn sukaneka, byk lagi tk settle.

    ReplyDelete
  2. Kita ada Allah tempat mengadu.

    Sori, kepala akk tgh jammed ni, jammed mcm phone irda, hihi.
    Sbnarnya tgh serabut dgn sukaneka, byk lagi tk settle.

    ReplyDelete
  3. nadia ada dgr jugak cerita nie ...tapi tak baca details dia terjun sebab apa ... nadia setuju sgt dgn ayat irda yang nie " kita boleh pandang yang diatas orang -orang yang berjaya dalam hidup untuk mendapatkan semangat untuk berjaya bersama,tapi jangan lupa untuk sesekali pandang ke bawah untuk mewujudkan rasa syukur dalam diri ... " kita memang sentiasa kena beringat jugak kan . =) ... nice sharing dear

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM