Cara set pin number credit card melalui Maybank2U

23:54:00

 Salam readers,

Hari ini Irda terima card credit baru dari Maybank.Sebenarnya credit card irda belum expired pun.Tapi mungkin disebabkan semua debit ATM dan card credit sekarang wajib ditukar sebelum December 2016,so irda pun dapatlah credit card baru yang ada paywave tu.

Dan semua kredit card wajib ada pin number sekarang.Tengok di surat beserta card tiada pula  temporary credit card pin number disertakan.Jadi irda call lah customer service maybank untuk minta temporary pin number untuk ditukar di atm machine.sebab hari tu MASA dapat credit card CIMB irda guna cara macam tu.lepas call customer service nombor customer service ada di belakang credit card tu.baru lah depa smskan temporary pin number ke hp irda.then irda terus tukar di atm..Tapi masa tu mungkin irda tak tanya kot boleh tukar di cimbclikcs ke?atau memang boleh irda yang tak tahu,takpalah dah settle pun..Amboii banyak nau credit card irda ni kan,

Apapun lain bank,lain jenis card dan benefitnya. so far walaupun irda ada 3 credit card tapi alhamdulillah berjaya avoid interest everymonth.Irda pernah share di entry sebelum ini.

Tapi Maybank card holder  lagi mudah untuk set pin untuk credit card anda tanpa perlu menghubungi customer service.Dah lah kena tunggu diorang nak jawab call kan,nasib tak baik 10-15 minit jugaklah tunggu ringtone tu berangkat,lepas tu nak kena jawab soalan cikgu sekolah lagi untuk verified kan.Malaskan?

Jadi cara paling mudah untuk set pin number untuk credit card andalah:INI HANYA BOLEH DIGUNAKAN JIKA ANDA SUDAH ADA MAYBANK2U

1)LOGIN MAYBANK2U

2)TEKAN HOME

3)CLICK CARD MANAGEMENT

4)PERGI BAWAH SEKALI CARI"CREDIT/CHARGE/PREPAID CARD(Activat or set PIN for your card(PIN&PAY)

5)CLICK SET PIN NOW.Msukkan 8 digit pin anda.TAC dihantar ke mobile number yang anda register maybank2u .

6)Masukkan TAC DAN CLICK SET PIN NOW.

DONE?

Mudahkan?so mana-mana pelanggan di MAYBANK yang menerima credit card baru,boleh terus set pin dari maybank2u sahaja!

Ok nunite readers,salam hujung minggu.esok irda ada event di oneutama,moga semuanya berjalan lancar ya..selamat malam!







thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

4 comments

  1. wahh senang nya.. thks infonya kak..

    ReplyDelete
  2. Nice sharing Irda :) kalao tutorial bergambar lagi mudah nk faham ni...tapi sy faham :D

    ReplyDelete
  3. thanks for info..baru je terima surat and kad kredit baru dr maybank tapi belum aktifkn lg..hihi

    ReplyDelete
  4. Thank sebab share.. sgt2 membantu...

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM