Ungkapan Inspirasi & cerminan peribadi buat Alya (part 3):ilmu iman dan senyum

15:25:00

Guru ada dua,pertama yang terserlah kepandaiannya.kedua yg ingin memandaikan kita.pilihlah guru yg ingin memandaikan kita.bagaimana mengenal keduanya?guru yg terserlah kepandaiannya diri terasa ingin menghargainya.guru yg memandaikan pula diri terasa dihargai bersama.

iman
tanpa iman manusia akan tidak akan ada pendirian.tanpa pendirian manusia akan menjadi hamba pada keadaan.

tanda hati itu beriman adalah gembira dengan taat,sedih dengan maksiat.walaupun sekadar gembira itu soal rasa bukan boleh dipaksa kehadirannya.ia muncul tanpa dipanggil dan difikir
ya Allah didiklah hati kami agar sentiasa serasi dengan perintah & takdirMu


senyum itu indah salam.itu mudah namun mengapa soal yg mudah menjadi payah?kerana senyum itu kerja hati bukan kerja bibir dan lidah.


Jazakillah Khairan penulis asal:Hj Pahrol Mohamad Juoi


Thank you for reading this entry,appreciated

You Might Also Like

2 comments

  1. Suka quote yg kat bawah tu....Senyum itu kerja hati. Betullah kan. Kadang tu benda mudah pun terasa susah...mcm zikir...

    ReplyDelete
  2. one day I akan pinjam quote ni untuk Lihin jugak :)

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM