Air Alkali untuk kecantikkan?

05:56:00

salam n gud morning..
December customer for alkaline inception

wake up @ 4 am today?why so early?sebab sekejap lagi saya rushing ke pusat putra bangi.
training for wealth management product.selepas mandi n terasa segar sekali..on laptop n nak share something to u all.hari yang huru hara semalam,kebusyan..hari ni moga lebih lancar perjalanan...

air alkali mampu memberi aura cantik pada seseorang?betul ke atau mitos?ini bukan saya yang kata..tapi feedback dari seorang wanita yang berusia 56 tahun yang saya temui semalam.usia 56 tahun masih ada aura jelita.

saya yang banyak cakap...nak jual product asb actually..ingatkan dia muda lagi..tapi usia dah gitu xpayah lah kan..then mulut ringan memuji..apa salahnya memuji orangkan asalkan jangan berlebih2an.apabila kita memuji orang akan happy..anda dapat pahala sebenarnya..tapi jangan memuji berlebihan sampai  orang lupa diri..itu menidakkan kuasa Tuhan..

dan jika anda ingin orang senang pada anda..pertama hadir kan kata2 positif..ke dua puji..ke tiga beri hadiah..dan ke 4 murahkan senyuman,ringan mulut bertanya khabar...insyaALLAH dari perkenalan biasa akan membuahkan keakraban...ramai kawan itu biasa,menjaga ukhuwah itu perlu dan wajib dalam agama bukan sahaja untuk networking business tapi setiap individu itu ada cerita tersendiri untuk anda berkongsi dan cedok sebagai input pengetahuan..lagi berumur orang itu lagi luas pengalamannya..dan lagi luas pandangannya untuk sesuatu perkara..Jadi anggap setiap hari orang yang datang adalah sebuah pertemuan yang diatur oleh Tuhan untuk kita belajar sesuatu.

dalam hidup tiada yang tidak sengaja,setiap yang tidak tersengaja adalah untuk kita berfikir kenapa dan mengapa...jika anda seorang yang rajin berfikir panjang..percayalah setiap apa yang anda lakukan setiap hari dalam aktviti anda adalah sesuatu yang dihadirkan oleh Tuhan untuk anda berfikir dan belajar sesuatu darinya.carilah nilai hidup ini setiap hari..jangan jadikan sedetik yang berlalu itu sia2.pastikan apa yang anda lakukan bermanfaat untuk anda dan juga orang lain

dan jadikan setiap orang yang hadir dalam hidup anda tiap hari ladang pahala pada anda bukan pencetus dosa,kerana dosa yang ada pun tidak tau dah dihapuskan ke belum.contoh pencetus dosa,nampak orang,merasakan orang itu tak sebaik anda,nampak orang tu mcm ni macam tu,ajak kawan mengumpat(tahu tak beb,ada ke dia pakai tudung macam tu,tahu tak beb,kenapa tudung dan baju dia xmatch langsung),nampak orang itu macam ni macam tu,cerita ngan kawan,lebih baik diam kan lebih bagus?

dan elakkan berprasangka buruk..itu semua membuang masa dan menambah dosa.jadilah wanita yang ada karisma dan bijak..bukan wanita yang suka soseh2 di belakang...aduhai..saya pun cuba elak ni..sbb tue sifat semulajadi wanita kan?anda ingin jadi ibu dan wanita yang berjaya??mudah sahaja sifirnya..focus pada diri anda dan sentiasa memperbaiki diri dari segi ilmunya,budi bahasanya,tutur katanya dan lakukan lebih dari apa yang perlu .

jangan jadi pak turut,ikut rentak kawan, kadang-kadang anda terasing tak mengapa,kerana anda akan lebih focus,tapi jangan jadi kera sumbang,ada masa anda perlu berkumpul dan sembang santai dengan kawan-kawan,ada masa tinggalkan,focuslah pada matlamat dan kerja anda.kerana ingat"demi masa,manusia itu sentiasa dalam kerugian"

setiap hari saya bertemu orang macam manapun gayanya,lagaknya,tutur katanya,,saya sedang belajar untuk sentiasa fikir yang baik2 dan berprasangka baik..kerana setiap hari saya sedang kurangkan minda saya ni menghakimi orang hanya melalui pandangan kasar.saya.cuba mengadaptasi "dont judge book by its cover"dalam aktiviti harian saya. 

..oklah membebel jauh ni..ok sambung cerita..

wanita ini yang berusia 56 tahun masih bekerja mempunyai 6 cucu..sorry saya lupa nak snap gambarnya..saya tanya apa rahsia kejelitaan..makan apa?

dia dengan senang hati...memberitahu..dia amalkan minum air alkali...sebelum coway ada product alkali di malaysia..bertahun lamanya sudah ada product alkali brand K... di Malaysia.air alkali bukan saja di minum malah di buat mandian...dan dibuat basuhan muka...

ye ke?terlopong saya...bukan hari tu masa pergi training coway di sunway..korea people ni siap ada tukang alih bahasa explain air alkali hanyalah fungsinya untuk penghadaman perut yang baik..kalau ada orang cakap baik untuk gout lah ,sakit badanlah itu inilah semua tu hanya bicara kosong si penjual barang,,tapi kajian dari korea mengatakan bahawa air alkali hanyalah fungsinya untuk penghadaman yang baik untuk perut.

Tapi saya fikir balik..mungkin ada betulnya..dengan minum air alkali selain melancarkan perjalanan dalam perut tu..maybe akan efek yang lain tanpa sengaja..ye lah
kalau perkumuhan baik..dan perut tidak terlalu berasid..secara tak langsung ia akan membersihkan sebarang makanan yang tidak diperlukan untuk perut,dan meneutralkan asid berlebihan dalam perut.selebihnya ia juga memberi kesan pada kulit wajah dan juga kesihatan.maybelah kot...

tetapi apa jua yang berlebihan kan tidak baik..baik minum air alkali ke apa..kenalah seimbang ya.Dalam satu buku yang pernah saya baca,Rasulullulah pernah bersabda,banyak penyakit di kalangan manusia itu berpunca dari perut..dari perut lah akan hadirnya penyakit2 lain..dan jaga2 lah perut anda,makanan anda dan hadamlah dengan baik dan neutralkanlah dengan baik..jadi tak salah beli air alkali coway kan?kenapa air alkali coway?sebab satu2 nya air alkali di dunia yang ada rasa sejuk dan suhu bilik.

selain harga yang lebih murah berbanding brand lain mencecah 10k ke atas sedangkan coway baru RM75OO cash dan boleh buat secara sewa beli.

Yang paling penting....ada servis setiap dua bulan :)

Lepas ni saya nak berendam lama dalam bath tub dengan air alkali lah...manalah tahu lepas berendam keluar2 je cantik jugaks..hehehe..aduhai....

cantik tu subjektif kan?yang penting tetap kuat,sihat,bertenaga walaupun anda mencecah usia menopous!penting tu untuk wanita...apaguna wajah cantik..akal pendek,jiwa sempit,dan bergelumang dengan penyakit...jadi focus kan pada kesihatan.,,secara tak langsung cantik itu datang..

ok daaa....saya nak siap2 bangunkan semua orang...hari baru bermulaaaa

You Might Also Like

0 comments

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM