Salam Ramadhan...

13:10:00

Assalammualaikum readers
 
Start the divine seasons of ramadan with a heart filled with love and peace,
Wishing that ALLAH forgive us for our wrongdoings,
Let this 30-day of Ramadan be the start of our repentance and elightenment.Have a blessed Ramadan
 
 
 
-Salam Ramadhan by Irda Garmin
your personal banker
your trusted coway agent
your blogger friend
 
 
 
Hi ,I annual leave today!heeh cuti termalas...actually i patut cuti jumaat hari tu je.Hari ni nak datang rumah mak awal-awal,nak menikmati first day berbuka dengan aman tanpa serabut-serabut dengan agenda kerja di ofis tu,so i just text kat ofis
 
"Continue annual leave for one day,thank you"Wahh like a boss..nyampah tau..haha .by the way...approve or not i cuti je hokey...:) cause i jarang cuti...kalau mood cuti dah mai,diorang pun faham...lagipun cuti tahun lepas masih banyak dan baru je dihabiskan.sekarang baru nak gerakkan cuti tahun ni..untonglaah cuti banyak kan?..tak untong pun..cuti lama-lama target jalan kut...
 
  I ni bukan jenis suka cuti sangat..kecuali i rasa nak luangkan masa dengan family..ni sebelum "kawan baik "datang yang datang tiap bulan tu,baik nikmati puasa,berbuka dan taraweh dengan family kan kan..kan kalau dah datang semua xdapek...
 
Nak bagitahu kat garmin ni..i dah start drive balik since friday tu,menggigil-gigil pegang stereng hokey...siap semua doa I baca,sebab baca doa naik kenderaan tak hafal,baca alfatihah dan bismillah banyak-banyak..
 
I have too!i must..wajib IRDA...walaupun neves Tuhan je yang tahu,lama sesangat rasanya tak bawak kete asyik berjemput berhantar je,sekarang i kena belajar dan berani kan diri..
 
Agak tercabar bila mokcik depan umah I ni usia cecah 60 plus dah,rileks je bawak kete tau..takkan yang selalu kesana kesini ni tak boleh nak bawak kete kan?Lagipun tahun depan banyak sangat plan kat kepala ni nak kena hadap..nak tak nak i kena pandai drive..
 
lesen renew tiap tahun tu takkan nak buat lesen kete tu perhiasan je kan?so kenalah gunakan lesen tu...kete tu bayar tiap bulan takkan nak simpan je kat parking kan?insurance and road tax renew tiap tahun tu wat apa kan kalau tak drive?I have tooo...YA ALLAH...ya ALLAH.permudahkan urusan ku selepas ni..
 
I kena bawak dengan lebih kerap,tapi yang tak boleh blah hari pertama i bawak,malam tu i mimpi langgar kete orang..sobs...mintak jauh!adoii..fobia tau
 
 i ni memang cam ni,suatu bende mesti bawak ke mimpi tau
 
BFF i pulak cakap,"ko kena accident dulu beb baru akan pandai"...ala cukuplah accident dalam mimpi tu..punya i kena bayar dlm mimpi tu i langgar satu myvi ni dalam tu ada pompuan dan makcik bawak budak,nasib langgar depan sikit je..alaa tak nak lah jadi kenyataan..Pleaseeeee..
 
 
 
So far i bawak kete hubby ada kat sebelah,tak best betul belajar ngan hubby ni,garang!
lepas tu dia taiko dah bawak kete,kite kalau pusing stereng tangan pun pusing 360 darjah,kadang-kadang terselit tangan bawah strereng,tak semena-mena tertekan hon..owh nasib motor depan i tak tanjat..kalau tak mahu I kena maki nanti...
 
Lepas tu bila tu jalan i..i tak jalan..orang pandang je..bila i tersalah nak terkena sikit"sorry bang..sorry angkat tangan dah ni...tak tahu lah diorang nampak ke tak"
 
.apapun i dah berjaya bawak pergi breakfast,pasar malam dan beli barang dapur..tapi itu hubby ada kat sebelah..lepas ni?wuaaa...nevessss......ya ALLAH..permudahkanlah...Lepas ni I NAK LETAK pelekat "P'kat kete I.Walaupun i lesen full i nak letak jugak P jadi kalau i salah kat atas jalan takdelah pemandu lain nak marah i kan..
 
I tak suka betul kalau ada orang hon,,bang janganlah marah bang,saya budak baru belajar,rasa nak nangis je kalau ada orang potong kite and hon kat kite tau...
 
By the way,semua orang tak percaya selama ni i  tak bawak kereta kan?ye lah i kan macam lipas kejap kat sana kejap kat sini kan..hehe sebab banyak urusan dipermudahkan oleh ALLAH sebelum ni ..
 
Tapi manalah tahu kalau tahun depan i tak keje fulltime di bank dah?buat bende lain...takkan nak harap public transport je kan...
 
So mulai dari sekarang i kena bawak kete...dan kena beranikan diri!yeay....tapi tetap cuak hokey!
 
 
 
Moga ALLAH melindungi I walaudimana jua I berada...AMINNN...doakan mama ye alya ...
 
Dan sempena ramadhan ini..moga doa dan keinginan ini makbul...ya ALLAH...jadikan lah memandu dengan sendiri lepas ni bukan lagi mimpi ngeri dan permudahkan urusan-urusan selepas ini..


You Might Also Like

5 comments

  1. salam ramadhan dari kaknoor Irda
    wah baru belajar memandu ke ni
    memang gitu lah dah expert nanti baru lah dpt jadi hero di jalan heee
    tkde lah akak main2 je
    pandu cermat jiwa selamat

    ReplyDelete
  2. Salam ramadhan kaknoor.terharunya kak noor...irdanak cari butang follower kat blog kaknoor..sebab line tenet slow agaknya..xjumpa kak noor..irda suka ngan blog kak noor..penuh resipi...insyaAllah dah renew data tent irda nak google balik n cark balik butang follower kak noor..irda xnak tertinggal satu pun blog topic kak noor..salam ukhuwah...rasa nak peluk kak noor...penuh keibuan sgr baca blog kak noor...

    ReplyDelete
  3. semoga you cepat dapat keyakinan untuk drive babe. nanti boleh angkut i naik kete. hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear..xsabar nak amik n hantar u ..huhu

      Delete
  4. Salam Ramadhan..

    akak pun dulu mcm ni jg, peram lesen sampai 5 tahun..hehe..
    mula2 tu mmg rasa gayat, lama2 jd ok..kereta auto lg senang nak bawa...akk dulu bawa manual, bila naik bukit, rasa cuak je...enjin mati..huhu..

    ReplyDelete

LOVE COWAY PAGE

FOLLOW ME ON GOOGLE+