Can't Wait Jalan Jalan Japan

21:17:00


Fenomena Jepun Melanda Malaysia
Tahu tak  apa yang best dengan Jepun ni?Negara yang cantik,orang-orangnya yang baik dan berdisiplin especially dalam kerjaya dan selalu up to date dalam fashion.Wow!!! i love it...

Mantan Perdana Menteri selalu mengamalkan dasar pandang ke timur,kerana apa?kerana budaya jepun yang unik dan dikagumi juga kejayaan negara mereka dengan cara tersendiri menjadikan Jepun cukup tersohor selain negara-negara eropah.

 Kalau nak tahu di bank,Irda sangat baik dengan satu ejen yang membawa MM2H program dari orang-orang jepun.Orang Jepun ni sangat kaya tau,sampai menjadikan Malaysia sebagai destinasi pilihan mysecondhome program untuk"ternak"duit depa yang berbillion-billion tu..haaaa..hebatkan..


Selain itu,untuk info anda
Awal 90an ada satu fenomena baru yang melanda Jepun yang mana sekarang ni dah jadi satu lifestyle mereka.This trend was created first by Bookoff Japan and its success has seen Bookoff Corporation grown to more 800 outlet in Japan and overseas.Woww!!lagi
Jepun ni kan negara yang kaya, depa mampu menjana income yang tinggi.Tapi disebabkan kekurangan tempat simpanan barang peribadi, dorang ni pun jual barang barang  di kedai preloved.Gitu..Ingatkan duit je berlebih-lebih,barang-barangpun mereka semakin tak tahu nak letak mana..
While most Japanese people put a premium on quality, they have great respect for things they own, and would use them respectfully. They believe that the world can be a better place if the products they own can be loved by others too.
Therefore, Pre Loved concept ni dah jadi integral part of their culture. Wah menarik kan. From books to cars, Japanese ‘Preloved’ goods tend to be in good condition.


Jalan Jalan Japan Di Buka Di Malaysia:
Cant wait for ceremony!!
Jalan Jalan Japan’s launch is scheduled to open for business on November 18. The first store is located at One City Mall, USJ, a neighborhood mall.  
DATED ni irda dah book ngan cici nak dating kat sana,hot mummy with 3 kids tu,haa sejak habis pantang lama nau tak jumpa,my beautiful blogger friend,. I am shooo excited.Actually both of us excited.hehe.kan bee?cici said yes yes..heheh.

In Malaysia, Bok Marketing Sdn Bhd has establish Jalan Jalan Japan. The joint-venture partners comprise of Bookoff Corporation Limited and Koike Malaysia Sdn Bhd and Koike Corporation Sdn Bhd
BOOKOFF is one of Japan’s largest chain of 'Preloved' stores. Founded in August 1991, the
company has had explosive success, expanding to over 800 stores throughout Japan and
overseas. Up to 97% of Japanese recognize Bookoff’s name and over 100 million people
sell and buy annually. Bookoff first started trading only in 'Preloved' books. They have
since expanded into a wide variety of popular goods that include CDs, DVDs, video games,
apparels, children goods, toys, trading cards, household goods, sports goods, musical
instruments, designer’s bags and watches. In Japan, product range includes mobile
phones, furniture and appliances. They constitute one of the world’s largest collections of
‘Preloved’ goods.

 So to all my beloved readers ,Jalan-Jalan Japan store yang akan dibuka di Malaysia nanti akan ada pre loved item.Mencari baju yang fashionable?handbag?shoes?toys?sports?alatan muzik atau barang-barang baby?so memang wajiblah hello-hello irda disana...Kalau uols nak irda jadi sales girl pun boleh,sambil tolong uols cari barang,boleh kita selfie,wefie,,haa tu wajib tu...actually irda dah janji ngan alya juga ..follow me baby?and dengan mommycici..jom bawak trolley bee?kita shopping sakan....murah #crazyprice ni...#hargagiler..nanti datang and hastag di media sosial uols tau,so boleh ajak kawan-kawan lain beli dengan harga berbaloi-baloi..kan bende baik kena share kan?haaa baru jadi orang yang bermanfaat untuk orang lain..

cici kata nak borong stroller ni..cause ada 3 baby kan...hehehe...


https://4.bp.blogspot.com/-VPLRe58v1g0/WBrGERJnvOI/AAAAAAAAEzY/9IFoRm3Kci4d_EuM3uoMXtGr6YvbKBvKgCLcB/s640/jjj3.jpg
cute nye toys ni




Get  More With Any Budget
Tawar menawar ni dah jadi sinonim dengan Irda. With the introduction of Jalan Jalan Japan, Malaysian can get a taste of contemporary shopping excitement. Jalan Jalan Japan holds immense shopping excitement and fantastic savings for homemaker. They promise that not matter your budget you will always get more at Jalan Jalan Japan. So dont worry hokey..datang dulu,lihat dan confirm boleh beli "setrolley..."hikss

 Jalan Jalan Japan
  Mesti uols terfikir,awatlah depa dok bagi nama kedai pelik nau"JALAN-JALAN JAPAN?Jalan Jalan diambil dari perkataan Bahasa Melayu yang bermaksud 'going for walk' to no particular destination. Ha maknanya dorang namakan kedai tu sebagai Jalan Jalan Japan sebab nak ajak semua orang untuk datang tengok tengok sambil berlatar belakang kan muzik Jepun. SO bila kita shopping kita bayangkan kita sedang berada di jepun lah kan..alahai syokkknya,,serius akaks tak sabar tau..confirm lepas subuh terus siap-siap tunggu bukak kedai,nak jadi orang pertama disana...ngehngeh

 

 


So uols boleh rasa tak keterujaan irda untuk datang kedai ni?So jomler reramai bawak anak,bawak mak pak,bawak adik beradik,sepupu sepapat..rakan taulan,ofismate datang reramai 18 hrbln November 2016 ni di alamat seperti bawah.Nampak irda nanti hello-hello ya..Jumpa lagi..daaa...

Location

Jalan Jalan Japan 
Level 1A One City Mall USJ

Business Hours: 10am-10pm

For more information visit 

Facebook Page: Jalan Jalan Japan.MalaysiaInstagram: https://www.instagram.com/jalanjalanjapanmy/



thank you for reading this entry...appreciated :)

You Might Also Like

19 comments

  1. Oo, kedai..ingat nak gi Jepun, hehheh.
    Ketinggalan zaman tol akk ni..
    Yelah, org tak berada ni shopping pun kt tmpat biasa2 je😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....takpe kak.irda pun selalu cam tu

      Delete
  2. Mcm menarik je nie ... mula-mula tekan entry nie ingat irda nak g Jepun ke tadi . Hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. irda dah agak dah..hehe tajuk tu huhu

      Delete
  3. Ingat kak irda nak jepun tadi ..hahahahaha.. dtg ni pun jadi la, xda rezeki smpai jepun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak syg...akk kat kl je..hehe....jom datang reramai..

      Delete
  4. I am going to japan.
    Are u in Japan now?

    Nanti saya baca u punya tulisan ni.
    Going out for dinner now.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam tuan..tidak tuan.sy di Malaysia..enjoy your holiday tuan.nanti buatlah giveaway ole2 dari japan..hehe

      Delete
  5. I am going to japan.
    Are u in Japan now?

    Nanti saya baca u punya tulisan ni.
    Going out for dinner now.

    ReplyDelete
  6. Menarik..have fun with alya & mommy cici..

    ReplyDelete
  7. Menarik..have fun with alya & mommy cici..

    ReplyDelete
  8. nak pergi ke Japan ke? wahhh

    ReplyDelete
  9. Masa shopping tu bolehlah fefeeling macam ada di Tokyolah Irda hihi..

    ReplyDelete
  10. Cara mereka yang positive ni patut kita contohi kan Irda.. Wah! Masa untuk bershopping..! Kena bawak duit cukup2, kalau tidak... Terlebih dari budget berbelanja :p

    ReplyDelete
  11. kat USJ? kalau ada org teman best gak ni

    ReplyDelete
  12. Tak sabar nak terjah sini. Nak tengok sama tak dengan Book Off kat Jepun tuh. Rindu la Book Off. Selalu gak gi sane cari pinggan mangkuk, baju sweater budak2, toys...kena pandai pilih juga. Hehehe..

    ReplyDelete
  13. Wahh... insyaAllah see you there ;)

    ReplyDelete
  14. kedai rupanya, akak ingat irda nak pergi jepun tadi hehehe

    ReplyDelete

Thank you,come again :)

CLICK MY LOVE COWAY

CLICK MY INSTAGRAM